Zure kersen verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Scherpe kersen zijn een populaire vrucht die in veel keukens wordt gebruikt. Hoewel ze meestal zelfvoorzienend zijn, hebben ze soms bemesting en verzorging nodig. In dit artikel wordt uitgelegd wanneer en hoe zure kersen moeten worden bemest en verzorgd.

Leer meer over het planten van zure kersen en het snoeien van zure kersen.

Hoe vaak moet je zure kersen water geven?

Een zure kersenboom mag nooit te droog staan. Dit is vooral belangrijk tijdens de bloei en vruchtontwikkeling. Bovendien barsten zure kersen snel als ze niet regelmatig worden bewaterd. Daarom geldt: controleer continu het bodemvocht en voorkom uitdroging. Om ervoor te zorgen dat uw zure kersenboom goed gedijt, dient u bij het water geven de volgende tips in acht te nemen: * UITSLUITEND water rechtstreeks op de kluit geven – nooit over de kroon sproeien! * Idealiter altijd ’s ochtends of ’s avonds water – het beste in combinatie met een regenton (dan is het water al opgewarmd of is er iets voor verdampingskoeling)

Wanneer moet je zure kersen bemesten?

Scherpe kersen moeten elk voorjaar worden gemulleerd met compost om ze te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Hoge stengels van de zure kers moeten al in de winter aan alle kanten wit worden geverfd, omdat de bast erg dun en glad is en gemakkelijk barst als gevolg van vorst.

Hoe vaak moet je zure kersen bemesten?

Scherpe kersen moeten ongeveer één keer per jaar worden bemest. De beste tijd om dit te doen is de lente, meestal maart of april. De beste manier om te bemesten is het gebruik van een organische meststof met een langdurige werking, zoals Plantura tomatenmest.

Welke meststof is geschikt voor zure kersen?

Scherpe kersen hebben rijpe compost en rottende mest (zoals paardenmest) als mest nodig. Het is het beste om de compost in de herfst op de boomkuil te strooien en licht in de grond te werken.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde zure kersen bewaren?

Verdorde zure kersen kunnen in veel gevallen worden bewaard. De meeste kersenrassen zijn zeer robuust en verdragen de droogfasen relatief goed. Er zijn echter enkele soorten die gevoeliger zijn voor uitdroging en daardoor vaak beschadigd raken. Als u niet zeker weet of uw zure kersen nog te bewaren zijn, kunt u het volgende testen: Neem een ​​gedroogde kers en bevochtig deze met een beetje water. Laat het fruit vervolgens aan de lucht drogen en controleer na 24 uur of de kers zijn oorspronkelijke vorm heeft teruggekregen of niet – als dit het geval is, mag je ervan uitgaan dat de oogst nog steeds bruikbaar is. Zo niet, dan moet je helaas uitgaan van een totaal verlies van het fruit

FAQ