Scheppach heggenschaartest: de 4 beste in vergelijking

Als je op mij lijkt, ben je altijd op zoek naar het beste tuingereedschap. Ik test constant verschillende heggenscharen om te zien welke het beste werken. In dit artikel vergelijk ik vier verschillende Scheppach heggenscharen om erachter te komen welke het beste is. Blijf op de hoogte en ontdek het!

 • Scheppach heggenscharen worden gemaakt in Duitsland en zijn erg populair bij klanten vanwege hun robuustheid en betrouwbaarheid. Het assortiment omvat momenteel 6 heggenscharen, waaronder een benzineheggenschaar, twee accugereedschappen en drie elektrische heggenscharen.
 • Scheppach heggenscharen worden ook vaak aangeboden als multi-tuingereedschap. Dit zijn multifunctionele apparaten die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt.
 • De werkelijke Scheppach heggenscharen worden gekenmerkt door een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het assortiment omvat standaard heggenscharen en telescopische heggenscharen.

De 4 beste Scheppach heggenscharen

Scheppach benzine heggenschaar HTH250/240P (1,0 pk, snijlengte: 600 mm, snij-Ø: 27 mm, 180° draaibare handgreep met trillingsbescherming, snelstop-remfunctie)+

Scheppach benzine heggenschaar HTH250/240P

De Scheppach HTH250/240P heggenschaar is een krachtige schaar waarmee je zelfs de meest veeleisende klussen aankunt. De 2-takt benzinemotor heeft een vermogen van 1 pk (700 watt), een tankinhoud van 0,6 l en een mengverhouding van 40:1. De dubbelloops messen en het slijtvaste stalen zwaard zorgen voor uitstekende snijprestaties. Er werd ook een 180° draaibare handgreep met anti-vibratiebescherming toegevoegd. Het lichte en uitgebalanceerde ontwerp is ideaal om flexibel en gemakkelijk te werken.


scheppach heggenschaar BHT560-40Li - incl. 2,5 Ah accu en oplader 40V | snijlengte 530 mm | Takdiameter max. 24 mm

Scheppach heggenschaar BHT560-40Li

De Scheppach BHT560-40Li heggenschaar is een hoogwaardig apparaat met een lange levensduur. Het lasergesneden en slijtvaste stalen zwaard staat in combinatie met het dubbelloops mes garant voor uitstekende snijresultaten. De handgreep, die 90° kan worden versteld, biedt de gebruiker een ideale werkhouding. Dankzij de elektrische aandrijving is het apparaat emissievrij en ecologisch verantwoord.


Scheppach elektrische snoeischaar en heggenschaar TPX710 (combi-apparaat 710W, tot 4,5m werkhoogte, snelwissel, uitschuifbare telescoop, Oregon-zwaard) met riem

Scheppach elektrische snoeischaar en heggenschaar TPX710

Met de heggenschaar TPX710 van Scheppach heb je een krachtig multifunctioneel apparaat bij de hand dat ideaal is voor het snoeien van heggen of voor het snoeien met het kettingzaagopzetstuk. De snijlengte is 410 mm, het apparaat is uitgerust met een Oregon-zwaard van 205 mm. Daarnaast heeft de heggenschaar een snelsluiting op de steel waardoor je de telescoop tot 2 verschillende lengtes kunt verlengen (2 tot 2,6 meter totale lengte). Met de krachtige elektrische aandrijving van 710 watt klaar je de klus snel en moeiteloos.


scheppach accu heggenschaar CHT510-20Li | snijlengte 510 mm | snijdikte 14mm | Zwaardlengte 570 mm | incl. 1x 2Ah accu & oplader

Scheppach accu heggenschaar CHT510-20Li

De draadloze heggenschaar CHT510-20Li van Scheppach is een lichte en handige heggenschaar van slechts 2,4 kg. Het heeft een snijlengte van 510 mm en een snijdikte van 14 mm. Het zwaard heeft een lengte van 570 mm. De accu-heggenschaar laadt in ongeveer 30 minuten op en heeft een werktijd tot 60 min. Door de snoerloze bediening is er geen risico dat de kabel wordt doorgesneden en de beugelgreep zorgt voor een hoog bedieningscomfort met optimale controle . De multifunctionele handgreep aan de voorkant en het transparante handbeschermingsglas maken het comfortabel snoeien van heggen in bijna elke werkpositie mogelijk. Leveringsomvang: 1x heggenschaar, 1x 2 Ah accu en oplader


Het merk Scheppach en de bijzondere eigenschappen van Scheppach heggenscharen

De fabrikant Scheppach werd opgericht in 1927 en is gevestigd in Ichenhausen, in de buurt van Günzburg in Beieren. Het bedrijf is een van de zogenaamde full-range leveranciers omdat het allerlei soorten tuingereedschap en gereedschappen produceert. Het assortiment omvat bijvoorbeeld bouwmachines, draai- en freesmachines voor houtbewerking, cirkelzagen en vele andere apparaten.

Wat onderscheidt Scheppach heggenscharen?

Als je naar het assortiment heggenscharen kijkt, vallen je 2 bijzondere eigenschappen van Scheppach heggenscharen op. Een daarvan heeft betrekking op de batterijen.

Scheppach heeft 40 V accu’s ontwikkeld voor al zijn accugereedschappen, dus ook de heggenscharen. De batterijen zijn compatibel met elkaar dankzij het Scheppach batterijsysteem.

Zo gebruik je bijvoorbeeld de accu van je Scheppach grasmaaier probleemloos in de Scheppach heggenschaar. Hierdoor bespaar je veel geld omdat je de heggenschaar zonder accu en oplader kunt bestellen. De 40 V-accu’s zijn zeer krachtig en bestand tegen apparaten met benzinemotoren.

Het tweede bijzondere kenmerk van Scheppach zijn de multi-tuingereedschappen. De apparaten in deze serie kunnen worden omgebouwd tot:

 • bosmaaier
 • bosmaaier
 • heggenschaar
 • snoeischaar

herbouwen. Veel van de multitools zijn gebouwd om op de rug te worden gedragen. Dit maakt het werk een stuk makkelijker omdat handen en armen worden ontlast.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar u op moet letten bij het kopen van een Scheppach heggenschaar

Multitool of Scheppach heggenschaar?

Welke variant beter is, hangt af van welk tuingereedschap je al hebt. Als je de meeste apparatuur hebt, ontbreekt alleen een heggenschaar, die moet je kopen. Maar als je net met een tuin bent begonnen, is een multitool beter omdat het een stuk goedkoper is dan 4 of 5 losse tools.

Type aandrijving

Scheppach heggenscharen zijn verkrijgbaar met benzinemotor, accu of als elektrisch apparaat met kabel. De meeste tuiniers geven de voorkeur aan draadloos gereedschap omdat ze overal kunnen worden gebruikt en stil zijn. Als vermogen belangrijk voor je is, kies je voor een heggenschaar met benzinemotor. Een elektrische heggenschaar is zeer geschikt voor in huis of voortuin.

zwaard lengte

De zwaarden van de Scheppach heggenscharen hebben verschillende lengtes, afhankelijk van het doel waarvoor ze bedoeld zijn. Heggenscharen met korte staaf zijn handig en handig. Hiermee snoei je kleine heggen of vorm je heggen tot op de millimeter nauwkeurig. Met een lang zwaard snoeit u zelfs grote heggen snel en probleemloos.

ontwerptype:

Een Scheppach standaard heggenschaar is een goede keuze voor de meeste heggenonderhoudswerkzaamheden. Je kunt hem gebruiken voor het snoeien van kleine en middelgrote heggen. Als u hogere heggen moet onderhouden, is een telescopische heggenschaar beter geschikt omdat u er vanaf de grond mee kunt werken.

Veel gestelde vragen over Scheppach heggenscharen

Welke klantenservice biedt Scheppach?

De fabrikant heeft een uitgebreid assortiment aan reserveonderdelen online beschikbaar. Als u uw Scheppach-heggenschaar na aankoop registreert, wordt de fabrieksgarantie gratis verlengd tot 4 jaar. Als het apparaat gerepareerd moet worden, laat Scheppach het gratis bij je thuis ophalen.

Waar kun je Scheppach heggenscharen kopen?

Scheppach heggenscharen en ander tuingereedschap vindt u in tal van speciaalzaken en goed gesorteerde online winkels. Daarnaast exploiteert Scheppach een online factory outlet met veel nieuwe producten en koopjes.

Waar moet je op letten bij het werken met de Scheppach heggenschaar?

Vergeet nooit dat de snijkanten van het mes erg scherp zijn. Draag bij het werken altijd handschoenen en bescherm uw ogen tegen splinters en vuil. Om huidirritatie te voorkomen, moet u een lange broek en een shirt met lange mouwen dragen. Stevige schoenen beschermen je voeten.