Draadloze heggenschaar Husqvarna of Stihl – welke is beter?

Snoerloze heggenscharen zijn even populair bij hobbytuiniers en professionals omdat ze veel voordelen hebben. Ze zijn vrijwel overal inzetbaar, werken stil, vergen weinig onderhoud en zijn eenvoudig te bedienen.

Het aanbod is groot. Er zijn bijna 500 verschillende modellen van meer dan 50 fabrikanten. Bekende producten zijn Husqvarna heggenscharen en

Beide fabrikanten staan ​​bekend om hun kwaliteitsproducten. Ze bieden heggenscharen in verschillende uitvoeringen voor alle soorten heggen, bijvoorbeeld telescopische draadloze heggenscharen voor hoge heggen of heggenscharen met een groot snijvermogen die ook dikke takken aankunnen.

Deze vergelijking zou u moeten helpen om de juiste draadloze heggenschaar voor uw tuin te vinden.

Heggenschaar Husqvarna

In de categorie draadloze heggenscharen biedt het Zweedse bedrijf Husqvarna AB 11 modellen. Hiervan behoren 3 producten tot het type telescopische heggenschaar, terwijl de andere apparaten standaardmodellen zijn. De meeste producten zijn bedoeld voor het snoeien van middelgrote heggen (tot ongeveer 2 m hoog).

Husqvarna telescopische heggenscharen zijn ook geschikt voor hoge heggen (meer dan 2 m hoog). Over het algemeen worden de modellen van de Zweedse fabrikant gekenmerkt door hun solide afwerking, strakke snit en comfortabele bediening.

Stihl draadloze heggenscharen

In de categorie accu-heggenscharen van Stihl heb je keuze uit meer dan 30 modellen. Hiervan behoren 4 apparaten tot het type telescopische heggenschaar, terwijl de andere producten standaardmodellen zijn.

De meeste Stihl accuheggenscharen zijn geschikt voor het snoeien van middelhoge heggen. Net als bij de Husqvarna heggenscharen kijken we ook naar enkele criteria voor de Stihl accu-heggenscharen om je goed te adviseren bij het kopen van heggenscharen voor je tuin.

Om de winnaar van een heggenschaarvergelijking te bepalen en om u te kunnen adviseren bij het kopen van heggenscharen, laten we enkele criteria nader bekijken.

snijdikte

De waarde varieert van 15 tot 24 mm in de Husqvarna-heggenschaarcategorie. Stihl accuheggenscharen daarentegen bereiken een snijdikte van 23 – 26 mm.

De kleine waarde is voldoende voor dunne takken en is ook geschikt voor fijn snoeien. Voor dikke takken is een grote snijkracht vereist.

zwaard lengte

U kunt een Husqvarna heggenschaar kopen met een meslengte tussen de 45 – 70 cm. Een Husqvarna heggenschaar met korte stang is geschikt voor fijn snoeien en kleine heggen.

Stihl accuheggenscharen zijn verkrijgbaar met een meslengte van 45 – 75 cm.

Een lang mes is ideaal voor hoge heggen of brede heggen. Met hun zuivere knippatroon zijn scharen met korte zwaarden geschikt voor fijn knippen of nauwkeurig vormgeven.

Met een lang zwaard bereik je een zuivere snede en bespaar je tijd. want je trimt in één keer over de hele breedte.

gewicht

Deze factor speelt een cruciale rol bij het hanteren en de winnaar van de heggenschaarvergelijking. Het is vooral belangrijk voor een telescopische heggenschaar. Het hogere gewicht maakt het werken met het apparaat lastig.

De invloed van de factor in een telescopische heggenschaar wordt vergroot door het hefboomeffect. Lichte modellen in de categorie Husqvarna-heggenschaar wegen iets meer dan 3 kg, terwijl een zware Husqvarna-heggenschaar de weegschaal meer dan 4 kg kan kantelen.

Lichte Stihl heggenscharen daarentegen wegen nauwelijks meer dan 2 kg, terwijl zware apparaten meer dan 4 kg kunnen wegen. Het hoge gewicht is typisch voor high-performance modellen.

batterijpakket

Dit punt speelt een belangrijke rol bij het kopen van heggenscharen. Elke Husqvarna-heggenschaar in de groep draadloze gereedschappen wordt aangedreven door een Li-ion-accu.

Een geïntegreerde batterij wordt niet aangeboden. Elke Husqvarna heggenschaar maakt gebruik van een systeem met vervangbare batterijen, waarvan de spanning 36 V is.

In vergelijking met een Husqvarna heggenschaar heb je bij aankoop van een heggenschaar van het merk Stihl de keuze tussen 18 V en 36 V accu’s. De kleinere batterijen worden gebruikt voor de minder krachtige apparaten, terwijl grote batterijen met een hoge capaciteit worden gebruikt voor krachtige modellen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld radicale snoei.

Welk merk is beter?

Na evaluatie van alle gegevens in de categorie Husqvarna-heggenschaar en Stihl-heggenschaar, is een Stihl-heggenschaar gemiddeld beter dan een Husqvarna-heggenschaar. Deze verklaring is gebaseerd op de volgende feiten:

  • beoordelingen. In onafhankelijke tests behaalde de beste Stihl-heggenschaar een algemene beoordeling van Zeer goed (1,0) en werden 4 andere modellen als Goed beoordeeld, terwijl de beste Husqvarna-heggenschaar een beoordeling van 2,5 kreeg en slechts een algemene beoordeling van Goed kreeg.
  • Selectie. In de categorie Husqvarna heggenscharen heb je keuze uit 11 modellen en Stihl heeft er meer dan 30. Er zijn kleine modellen met een strakke snit en grote heggenscharen voor het grove werk.
  • dikte snijden. Ook in dit opzicht is een gemiddelde Stihl-heggenschaar meestal superieur aan een Husqvarna-heggenschaar. Veel Stihl-modellen hebben een grotere snijkracht en snijden zelfs dikke takken probleemloos door.
  • Gewicht. In dit opzicht biedt Stihl een grotere selectie. In het assortiment vind je lichte modellen met een laag gewicht, maar ook zware heggenscharen voor taken die prestatie vereisen.

Het feit dat Stihl in deze vergelijking als winnaar naar voren kwam, betekent niet dat Husqvarna-heggenscharen ongeschikt zijn. Ook dit zijn kwaliteitstoestellen die uitstekend afgewerkt zijn en goed presteren.

Als je al een ander draadloos apparaat van Husqvarna hebt, zoals een kettingzaag of een grasmaaier, is het logisch om ook de heggenschaar van Husqvarna te kopen, omdat je dankzij het oplaadbare batterijsysteem de batterijen van de andere apparaten kunt gebruiken.