Lux heggenschaartest: de 4 beste in vergelijking [2022]

Zoals veel tuiniers hecht u er veel belang aan dat uw gazon en tuin er netjes en verzorgd uitziet. Een van de belangrijkste hulpmiddelen voor deze taak is een heggenschaar. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt, hoe weet u welke het beste bij u past? In dit artikel vergelijken we vier van de beste Lux-heggenscharen op de markt om u te helpen de beste beslissing te nemen voor uw behoeften. Blijf kijken!

 • Lux heggenscharen worden vervaardigd door Luxtools. De producten zijn een private label van de bekende bouwmarktketen Obi.
 • Lux heggenscharen behoren tot het instapsegment van de markt. Naast draadloze en elektrische heggenscharen omvat het assortiment ook handmatige heggenscharen.
 • Op dit moment heeft Obi 9 verschillende modellen te koop in de categorie Lux heggenscharen. Het spectrum varieert van handmatige heggenscharen tot standaard heggenscharen en telescopische heggenscharen.

De 4 beste Lux heggenscharen

LUX-TOOLS E-HS-710/60 Een elektrische heggenschaar met 60 cm snijlengte & 24 mm snijdikte | Heggenschaar met snoer, elektrische motor van 710 W en lasergesneden messen

test winnaar

De LUX-TOOLS E-HS-710/60 A elektrische heggenschaar is een krachtig stuk gereedschap met een meslengte van 60 cm en een breedte van 24 mm. Dankzij de lasergeslepen en zeer scherpe precisie-snijkanten en de hoogwaardige elektromotor kunnen ook dikke takken met een maximale diameter van 24 mm worden gezaagd. Het zwaard wordt optimaal beschermd door de meegeleverde opbergkoker. Bij het werken in de buurt van muren is de heggenschaar beveiligd met een systeembeveiliging.

 • aantrekkelijk geprijsd
 • goede snijlengte
 • bijzonder krachtig
 • praktische draaibare handgreep
 • Veel waar voor je geld

 • ietwat gevoelige veiligheidsriem


LUX-TOOLS A-HS-20/52 accu heggenschaar met 52 cm snijlengte & 14 mm snijdikte | 20V heggenschaar met lasergeslepen messen [ohne Akku/ohne Ladegerät]

Onze favoriet

De LUX-TOOLS A-HS-20/52 accu heggenschaar is een krachtig gereedschap dat ideaal is voor het grootschalig snoeien van heggen. De lasergeslepen en zeer scherpe precisie-snijkanten en de hoogwaardige elektromotor maken het ook mogelijk om dikke takken door te snijden. Het zwaard wordt optimaal beschermd door de meegeleverde opbergkoker. Bij het werken in de buurt van muren is de buxusschaar beveiligd met een systeembeveiliging. De machine maakt deel uit van het LUX-TOOLS 1PowerSystem en kan worden gebruikt met de hoogwaardige, apart verkrijgbare lithium-ion-accu’s uit deze serie in 2 Ah of 4 Ah uitvoering.

 • zeer goedkoop
 • Scherpe messen
 • licht en handig
 • laag geluidsniveau

 • slecht verpakt
 • zeer korte handleiding


LUX-TOOLS E-HS-600/55 Een elektrische heggenschaar met een snijlengte van 55 cm en een snijdikte van 20 mm | Heggenschaar met snoer, elektrische motor van 600 W en lasergesneden messen

spaartip

De elektrische heggenschaar van LUX-TOOLS is perfect voor het snoeien van grote heggen. Met zijn krachtige 600 W en het lange mes van 55 cm met een breedte van 20 mm is hij ideaal voor het doorknippen van takken tot een diameter van 20 mm. De lasergeslepen en zeer scherpe precisie-snijkanten en de hoogwaardige elektromotor maken het ook mogelijk om veeleisende heggensnoeiwerkzaamheden moeiteloos uit te voeren. Het zwaard wordt optimaal beschermd door de meegeleverde opbergkoker. Bij het werken in de buurt van muren is de heggenschaar beveiligd met een systeembeveiliging.

 • aantrekkelijk geprijsd
 • goede snijlengte
 • praktische draaibare handgreep
 • Veel waar voor je geld


LUX-TOOLS A-HS-2x20/61 accu heggenschaar met 61 cm snijlengte & 26 mm snijdikte inclusief zwaardkoker | 40V (2x 20V) heggenschaar met lasergesneden messen [ohne Akku/ohne Ladegerät]

De LUX-TOOLS A-HS-2×20/61 accu heggenschaar is een krachtig gereedschap dat ideaal is voor het grootschalig snoeien van heggen. Met zijn 90° draaibare handgreep is de schaar bijzonder gemakkelijk te gebruiken, terwijl de lasergeslepen en zeer scherpe precisiemessen en de hoogwaardige elektromotor ook door dikke takken kunnen knippen. Het zwaard wordt optimaal beschermd door de meegeleverde opbergkoker. Bij het werken in de buurt van muren is de buxusschaar beveiligd met een systeembeveiliging. De machine maakt deel uit van het LUX-TOOLS 1PowerSystem en kan worden gebruikt met de hoogwaardige, apart verkrijgbare lithium-ion-accu’s uit deze serie in 2 Ah of 4 Ah uitvoering.

 • zeer krachtig
 • lange batterijduur
 • lang zwaard voor snel snijden


De onderscheidende kenmerken van Lux heggenscharen

De fabrikant van de Lux heggenscharen is Emil Lux GmbH & Co. KG. Het bedrijf is gevestigd in Wermelskirchen, niet ver van Keulen en werd opgericht in 1919. Het assortiment van het bedrijf omvat meer dan 10.000 producten, waaronder allerlei soorten gereedschap.

Lux heggenscharen combineren een betaalbare prijs met sterke prestaties en precisie. De modellen hebben een lichtgroene of donkerblauwe behuizing.

Onder het merk Lux heggenscharen vind je zowel elektrische heggenscharen als modellen met oplaadbare batterijen als energiebron. De heggenscharen zijn verkrijgbaar met of zonder accu en oplader.

De gebruikte accu’s zijn van het lithium-ion type en hebben een spanning van 20 V. Net als andere fabrikanten maakt Luxtools gebruik van een accusysteem.

Dit betekent dat als je al een Lux-accugereedschap hebt, je de oplaadbare batterij ervan in de Lux-accuheggenschaar kunt gebruiken. Doordat je geen batterij of oplader hoeft aan te schaffen, is het toestel aanzienlijk goedkoper.

Het grote voordeel van Lux heggenscharen is de goede after-sales service die Obi biedt. U vindt er veel reserveonderdelen en accessoires. Daarnaast kun je ook andere dingen kopen die je nodig hebt voor het snoeien van heggen, zoals mesreinigingsproducten, handschoenen, veiligheidsbril en nog veel meer.

Obi repareert ook de werktuigen en zorgt voor het slijpen en smeren van het mes en de tandwielen. Als je het apparaat maar één keer nodig hebt, kun je een Lux heggenschaar lenen.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar je op moet letten bij het kopen van een Lux heggenschaar

Het ontwerp

In de categorie heggenscharen Lux heeft u de keuze uit standaard heggenscharen, telescopische heggenscharen en handmatige heggenscharen. Standaard heggenscharen zijn geschikt voor heggen en struiken tot ca. 2 m hoog. Hogere heggen vereisen telescopische heggenscharen. Voor kleine correcties of individuele struiken is een handmatige heggenschaar voldoende.

De rit

De meeste tuinders geven de voorkeur aan Lux accu-aangedreven heggenscharen. Hierdoor werk je overal, onafhankelijk van een stopcontact. De levensduur van de batterij is echter beperkt. Bij een elektrische heggenschaar bestaat dit probleem niet. Hiervoor is wel een stroomaansluiting nodig. Dergelijke heggenscharen zijn zeer geschikt voor in de voortuin of de heg naast het terras.

De lengte van het zwaard

In de praktijk blijkt een Lux heggenschaar met een mes van 50 cm het beste te zijn. Hierdoor is het eenvoudig om zowel kleine als middelgrote heggen te snoeien. Het mes maakt precieze vorm- en verzorgingssneden mogelijk zonder te log te zijn.

Het gewicht

Afhankelijk van het model wegen Lux heggenscharen iets meer dan 2,5 kg of meer dan 3 kg. Met dezelfde prestaties moet u altijd de voorkeur geven aan het model met het lagere gewicht, omdat dit comfortabeler is om mee te werken. Heggen snoeien is zwaar werk dat veel tijd in beslag neemt. Zwaar gewicht wordt al snel merkbaar in de armen en schouders.

Veelgestelde vragen over Lux heggenscharen

Raden jullie Lux heggenscharen aan?

De apparaten worden gekenmerkt door een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de gemiddelde tuinbezitter. Een van de producten, een accu-heggenschaar met een mes van 52 cm lang, kreeg zelfs de algemene beoordeling “zeer goed”.

Wat zijn de voordelen van Lux heggenscharen?

Het grootste voordeel is de goede klantenservice die de verkooppartner Obi biedt met zijn dichte kantorennetwerk. Als je vragen of problemen hebt, is de kans groot dat er een contactpersoon bij jou in de buurt is waar je persoonlijk advies kunt krijgen.

Wanneer kunt u werken met de Lux heggenschaar?

De wetgever stelt op dit punt strenge eisen. Het ingrijpend snoeien of verwijderen van een haag is alleen mogelijk in de periode van 1 oktober tot 28/29 november. Februari toegestaan. Het broedseizoen voor vogels is van 1 maart tot 30 september. Tijdens deze periode zijn alleen lichte vormende en verzorgende sneden toegestaan.