Riet onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Riet is een populaire plant voor natuurlijke tuinen, vijvers en beekjes. De vaste plant is gemakkelijk te verzorgen en niet veeleisend. Een keer per jaar moet het riet worden bemest en verzorgd. Bemest riet in het voorjaar voordat de plant weer ontkiemt.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 150cm tot 400cm
  • groei breedte: van 50cm tot 70cm
  • bloem kleur: roodbruin
  • hoogtijdagen: juli tot september
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot water
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: niet giftig

Leer meer over het planten van riet en het knippen van riet.

Hoe vaak moet je riet water geven?

Riet is een populaire vijverplant die wordt gewaardeerd om zijn onderhoudsgemak. Riet heeft in wezen geen water nodig, omdat hun wortels al in het water staan. De voedselvoorziening wordt meestal verzorgd door vissen en rottende plantendelen in het water. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn om het riet water te geven – bijvoorbeeld bij extreem warm weer of wanneer het gebladerte van het riet geel wordt (wat kan wijzen op een tekort aan voedingsstoffen). totaal

Wanneer moet je riet bemesten?

De beste tijd om riet te bemesten is in het voorjaar nadat het is teruggesnoeid. Op dit punt zullen de eerste stengels ontkiemen en kunt u uw riet voorzien van de nodige voedingsstoffen zodat het gezond en snel groeit. Bent u in het voorjaar vergeten te bemesten, dan kunt u in de zomer alsnog probleemloos bemesten.

Hoe vaak moet je riet bemesten?

In de eerste twee jaar na het planten moet u uw riet of Chinees riet twee keer per jaar bemesten. In de jaren daarna is het voldoende als u één keer per jaar bederft met wat compost. Als alternatief is ook volledige bemesting geschikt. Maar wees voorzichtig: overbemest uw riet niet! Het motto hierbij is: beter te weinig dan te veel.

Welke meststof is geschikt voor riet?

Riet heeft de eerste jaren na het planten veel bemesting nodig om goed te kunnen groeien. In de jaren daarna is het voldoende om het riet eenmaal per jaar te voorzien van compost of volledige bemesting. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit de plant kan beschadigen.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Is opgedroogd riet nog te redden?

In de meeste gevallen kan opgedroogd riet worden bewaard. De plant heeft gewoon wat tijd nodig om te herstellen. In de volgende jaren moet u het riet of Chinees riet één keer per jaar bederven met compost. Als alternatief is ook volledige bemesting geschikt. Maar pas op: overbemesting kan schadelijk zijn!

FAQ

Zijn rietkalk tolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Riet is kalktolerant.

Is riet giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Riet is niet giftig.