Deutzia onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Deutzia (Deutzia scabra) is een groenblijvende struik die in de meeste tuinen goed gedijt. De Deutzia is een populaire plant die bekend staat om zijn witte bloemen en zoete geur. Als u een Deutzia in uw tuin heeft, moet u ze regelmatig bemesten en verzorgen om ze gezond en aantrekkelijk te houden.

Kenmerken

 • groei hoogte: van 150cm tot 200cm
 • groei breedte: van 100cm tot 150cm
 • bloem kleur: roze
 • hoogtijdagen: mei tot juni
 • Plaats: zonnig tot off-sun
 • Vloer: zanderig tot leemachtig
 • bodemvocht: vers tot matig vochtig
 • Kalk tolerantie: kalk tolerant
 • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
 • Giftig?: niet giftig
 • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van Deutzia en het snoeien van Deutzia.

Hoe vaak moet u Deutzia water geven?

Deutzia moet regelmatig worden bewaterd, maar slechts matig. Het is belangrijk dat de grond rondom de plant niet droog, maar ook niet te nat is.

Wanneer moet u Deutzia bemesten?

Deutzia is een populaire keuze voor veel tuinliefhebbers en hoveniers. Ze hebben geen speciale zorg nodig, maar het is belangrijk dat de struiken goed worden bewaterd in de droge zomer. In het voorjaar moet Deutzia worden bemest met ongeveer twee liter rijpe compost per vierkante meter en een handvol hoornmeel.

Hoe vaak moet u Deutzia bemesten?

Deutzia moet ongeveer één keer per maand worden bemest als de bodemkwaliteit op hun locatie niet al te goed is of als ze schaars groeien. Ook is het belangrijk om de grond te verzorgen door deze los te maken en substraat toe te voegen zodat de plant op lange termijn ondersteund wordt.

Welke meststof is geschikt voor Deutzia?

Deutzia vereist geen speciale zorgmaatregelen. In droge zomers moet u echter zorgen voor een goede watervoorziening en de struiken in het voorjaar bemesten met ongeveer twee liter volwassen compost per vierkante meter. Je kunt de compost verrijken met een handje hoornmeel.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun jij opgedroogde Deutzia redden?

Ja, je kunt gedroogde Deutzia bewaren. Ze moeten echter direct na aankoop of aanplant in de volle grond worden geplant. Als de bloem al is opgedroogd, zijn er een paar trucjes om hem weer tot leven te brengen. Soms helpt het om de bloem in een kom met lauw water te doen en daar 24 uur te laten staan. Na deze tijd moet u de Deutzia uit het water halen en opnieuw planten in vers substraat.

FAQ

Verdraagt ​​Deutzia kalk?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Deutzia is kalktolerant.

Zijn deutcia giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Deutzia zijn niet giftig.

Zijn Deutzia bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Deutzia zijn bijvriendelijke planten.