Ramblerroos onderhouden en bemesten [Anleitung]

De ramblerroos is een klimroos die tot 10 meter hoog kan worden. Het is een populaire roos onder tuinders omdat het zeer winterhard en gemakkelijk te verzorgen is. Ramblerrozen hebben echter wat meer verzorging nodig dan andere rozen omdat ze erg snel groeien. Hier zijn enkele tips voor het goed bemesten en verzorgen van uw ramblerroos.

Lees meer over het planten van ramblerrozen en het snoeien van ramblerrozen.

Hoe vaak moet je ramblerrozen water geven?

Het is aan te raden om rozen één of twee keer per week een grondige watergift te geven. Jonge planten moeten vaker water krijgen omdat ze nog geen grote kluit hebben. Afhankelijk van de grondsoort moet je de rozen met verschillende frequenties water geven – hoe beter de grond doorlaatbaar is, hoe vaker je de planten water moet geven.

Wanneer moet je ramblerrozen bemesten?

De ramblerroos is een prachtige struik die het hele voorjaar en de zomer in volle bloei bloeit. Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat om deze rozen in leven te houden, je ze regelmatig moet bemesten. Begin dus het beste in het voorjaar met bemesten, zodra de eerste scheuten verschijnen. Geschikte meststoffen voor de Ramblerrose zijn compost of hoornkrullen. In juni, na de bloei, is het een goed idee om in de handel verkrijgbare rozentalg te gebruiken. Zo zorgen ze voor voldoende voedingsstoffen voor hun lieveling en kunnen ze lang genieten van de prachtige bloemen!

Hoe vaak moet je ramblerrozen bemesten?

Rambler-rozen moeten twee keer per jaar worden bemest. Een keer begin april met een organische mest of speciale rozenmest en de tweede keer na de eerste bloei, als eindbemesting met Patentkali tussen begin en midden augustus.

Welke meststof is geschikt voor ramblerrozen?

Rambler-rozen hebben compost of hoornkrullen nodig als meststof. In het voorjaar, wanneer de eerste scheuten verschijnen, moet u beginnen met bemesten. Na de bloei in juni is het aan te raden om standaard rozenmest te gebruiken.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde wandelrozen redden?

Kun je opgedroogde wandelrozen redden? Ja, dat is mogelijk. Het is het beste om in het voorjaar te beginnen met bemesten wanneer de eerste scheuten verschijnen. Compost of hoornkrullen zijn geschikt. In juni na de bloei is het raadzaam om te bemesten met standaard rozenmest.

FAQ