Marguerite verzorgen en bemesten [Anleitung]

Margrieten (Leucanthemum vulgare) behoren tot de meest populaire bloemen in tuinen, maar ook in bloembedden en kuipen. Hoewel ze niet veeleisend zijn, hebben ze baat bij regelmatige zorg om hun bloemen te ontvouwen. Hieronder leest u hoe u madeliefjes kunt bemesten en verzorgen zodat u er lang van kunt genieten.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 30cm tot 100cm
  • groei breedte: van 0 cm tot 0 cm
  • bloem kleur: geel, roze, wit
  • hoogtijdagen: mei t/m oktober
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot vochtig
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: matig voedzaam
  • Giftig?: niet giftig

Lees meer over het planten van madeliefjes en het snoeien van madeliefjes.

Hoe vaak moet je madeliefjes water geven?

Madeliefjes zijn prachtige bloemen die in de zomer veel water nodig hebben. Ze moeten minstens één keer per dag worden bewaterd, beter twee keer. Wateroverlast is echter ongunstig voor madeliefjes en moet worden vermeden. Conventionele potgrond is het beste substraat voor margarita’s.

Wanneer moet je madeliefjes bemesten?

Madeliefjes zijn een populaire bloem die zowel in tuinen als in kamers wordt geplant. De meeste mensen zorgen alleen voor madeliefjes door regelmatig water te geven en af ​​en toe kunstmest te geven. Het is echter belangrijk op te merken dat bemesting van madeliefjes niet hetzelfde is als andere soorten planten. In dit artikel leer je alles over het juiste moment voor de margrietbemesting en welke middelen het meest geschikt zijn.

Hoe vaak moet je madeliefjes bemesten?

Madeliefjes moeten eenmaal per week worden bemest, zodat ze kunnen gedijen. Dit kan met vloeibare mest of langzaam werkende meststoffen. Het is belangrijk om de planten regelmatig te bemesten en niet te verwaarlozen.

Welke meststof is geschikt voor madeliefjes?

Margrieten hebben een organo-minerale meststof nodig die hen van alle belangrijke voedingsstoffen voorziet. Compost is hiervoor ideaal en dient meerdere keren per jaar op de planten te worden aangebracht. Als alternatief kan indien nodig ook een minerale langetermijnmeststof worden gebruikt.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde madeliefjes redden?

Als je een uitgedroogde margriet hebt, gooi deze dan nog niet weg! Met wat zorg kun je je plant nieuw leven inblazen en weer genieten van de prachtige bloei. Margrieten hebben veel voedingsstoffen nodig om te gedijen, dus geef ze een goede hoeveelheid compost gedurende de lente- en zomermaanden. Als u geen compost beschikbaar heeft, is een langdurige minerale meststof voor bloemen voldoende. Geef ook regelmatig water; Margrieten zijn behoorlijk droogtebestendig, maar ze zullen niet kunnen herstellen van volledige uitdroging.

FAQ

Zijn madeliefjes tolerant voor kalk?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Margrieten zijn kalktolerant.

Zijn madeliefjes giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Madeliefjes zijn niet giftig.