Passiebloem verzorgen en bemesten [Anleitung]

De passiebloem is een populaire kamerplant die relatief makkelijk te verzorgen is. Om de plant echter goed te bemesten en te verzorgen, moet u op een paar belangrijke punten letten. In dit artikel leggen we uit hoe je de passiebloem kunt bemesten en verzorgen zodat je zo lang mogelijk van de plant kunt genieten.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 300cm tot 700cm
  • groei breedte: van 0 cm tot 0 cm
  • bloem kleur: violet, blauw, wit, veelkleurig
  • hoogtijdagen: juni tot september
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: matig vochtig tot vochtig
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • NutriĆ«nten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: enigszins giftig

Lees meer over het planten van passiebloemen en het snoeien van passiebloemen.

Hoe vaak moet je passiebloemen water geven?

De passiebloem moet regelmatig en overvloedig worden bewaterd, maar indien mogelijk mogen de bladeren of bloemen niet nat worden gemaakt. Wateroverlast moet worden voorkomen, bijvoorbeeld door een goede drainage in de plantpot. De pot zelf moet meerdere gaten in de bodem hebben om overtollig water weg te laten lopen.

Wanneer moet je passiebloemen bemesten?

De passiebloem is een zeer veeleisende plant en moet daarom regelmatig worden bemest. Idealiter bemest je ze elke twee weken met vloeibare universele of bloeiende plantenmest. Voor veel, bijzonder hongerige exemplaren is dit echter nog niet voldoende en moet de dosis dienovereenkomstig worden verhoogd.

Hoe vaak moet je passiebloemen bemesten?

Passiebloemen moeten gedurende het groeiseizoen regelmatig worden bemest. Vloeibare of gegranuleerde meststoffen zijn in de handel verkrijgbaar en moeten om de twee tot drie weken op de planten worden aangebracht.

Welke meststof is geschikt voor passiebloemen?

Als u uw passiebloemen wilt bemesten, moet u ongeveer elke zeven tot veertien dagen vloeibare mest aan het gietwater toevoegen. Het is echter veel relaxter als je een korrelmeststof gebruikt, bijvoorbeeld onze Plantura biologische bloemenmest.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde passiebloemen redden?

Passiebloemen hebben een uitgebalanceerde toevoer van voedingsstoffen nodig om te gedijen. Bemest de plant daarom elke zeven tot veertien dagen met vloeibare mest in het gietwater of af en toe met Plantura biologische bloemenmest als korrelmest.

FAQ

Zijn passiebloemen limoentolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Passiebloemen zijn gevoelig voor kalk.

Zijn passiebloemen giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Passiebloemen zijn licht giftig.