Balacacia onderhouden en bemesten [Anleitung]

De bolvormige acacia is een populaire sierplant, gewaardeerd om zijn bolvormige bloeiwijzen. Het is relatief gemakkelijk te verzorgen en kan in de meeste tuinen worden gekweekt. Het moet echter regelmatig worden bemest en verzorgd om zijn volledige potentieel te ontwikkelen. In dit artikel leer je hoe je je balacacia bemest en verzorgt.

Lees meer over het planten van acaciabomen en het snoeien van acaciabomen.

Hoe vaak moet je bal acacia water geven?

Balacacia’s zijn erg dorstig, vooral in de eerste weken en maanden na het planten. Het is daarom belangrijk om de bomen regelmatig van voldoende water te voorzien. Te veel water moet echter worden vermeden, omdat dit kan leiden tot wateroverlast. Tuinliefhebbers en hobbytuiniers moeten de bolvormige acacia’s daarom regelmatig – maar niet overmatig – water geven.

Wanneer moet je balacacia bemesten?

Balacacia’s moeten regelmatig worden bemest, zodat ze kunnen gedijen. De lente is de beste tijd om te bemesten. Bemesten kan ook in de herfst, maar de bolvormige acacia’s hebben in deze tijd van het jaar niet zoveel voeding nodig.

Hoe vaak moet je balacacia bemesten?

De globe acacia is een aantrekkelijke plant die in veel tuinen te vinden is. Hij gedijt zowel in de zon als in de schaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Een groot voordeel van de bol acacia is dat deze relatief ongevoelig is voor ziekten en plagen. De acaciasoort komt oorspronkelijk uit Australië en draagt ​​daarom de botanische naam ‘Racosperma’. Balacacia’s hoeven niet vaak bemest te worden. In de regel is het voldoende om ze eenmaal per jaar te bemesten – bij voorkeur in de lente of de herfst. Als de planten echter erg overgroeid zijn of er ziek uitzien, moet men overwegen of een tweede bemesting nodig is

Welke meststof is geschikt voor bolvormige acacia’s?

Balacacia’s hebben een hoog stikstofgehalte in de mest nodig om goed te kunnen groeien. Tuinliefhebbers en hobbytuiniers moeten er daarom bij het kiezen van hun mest voor zorgen dat deze rijk is aan stikstof. Een goede meststof voor bolvormige acacia’s bevat naast stikstof ook kalium en fosfor in lagere concentraties.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde bolvormige acacia’s redden?

Kun je opgedroogde bolvormige acacia’s redden? Ja, dat is mogelijk. Als je merkt dat de plant begint te verwelken zodra hij begint te verwelken, kun je proberen hem te herstellen. Geef de acacia wat extra water en mest en zorg voor voldoende zon. De plant zou er binnenkort weer gezond uit moeten zien.

FAQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.