Mispel onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De fotinia is een populaire sierplant die zowel in tuinen als parken voorkomt. Het is relatief gemakkelijk te verzorgen en vereist weinig kunstmest. In dit artikel leggen we uit hoe je de mispel bemest en verzorgt.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 150cm tot 300cm
  • bloem kleur: Wit
  • hoogtijdagen: mei tot juni
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: droog tot vers
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: matig voedzaam

Lees meer over het planten van fotiniae en het snoeien van fotiniae.

Hoe vaak moet je fotinia water geven?

De fotinia is een niet veeleisende plant als het gaat om water geven en bemesten. Vooral in de eerste twee weken na het planten moet de fotinia regelmatig en overvloedig worden bewaterd. Daarna kunt u wachten tot de bovenste laag aarde goed is opgedroogd voordat u weer water geeft.

Wanneer moet je fotinia bemesten?

De fotinia is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft. Om de plant echter prachtig te laten bloeien en ontwikkelen, moet deze regelmatig worden bemest. De beste tijd om te bemesten is in het voorjaar, vóór de groeifase. Op deze manier kan de plant zichzelf optimaal voorzien van voedingsstoffen en heeft hij voldoende kracht voor verdere groei. Bij gebruik van depot- of langdurige meststoffen hoeft deze in de loop van het jaar meestal niet opnieuw te worden bemest.

Hoe vaak moet u fotinia bemesten?

Er zijn verschillende soorten meststoffen, maar organische meststoffen zoals compost of mest werken het beste voor fotinia. Om een ​​snelle groei te bevorderen, moet het elk voorjaar een portie mest krijgen. Maar wees voorzichtig: je moet niet overdrijven met de bemesting, anders kan de plant worden beschadigd.

Welke meststof is geschikt voor mispel?

Fotinosaurussen hebben een meststof nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Een goede slow-release of slow-release meststof zoals Osmocote of Basacote werkt het beste. Er is ook vloeibare mest die aan het gietwater wordt toegevoegd.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde fotinia redden?

Photinus is een populaire plant die veel in tuinen en op terrassen wordt aangeplant. Ze hebben echter regelmatige zorg nodig om prachtig te bloeien en te bloeien. Een van de belangrijkste aspecten van fotinia-zorg is bemesting. Elk in de handel verkrijgbaar substraat is hiervoor geschikt, maar het meest geschikt zijn langetermijn- of depotmeststoffen zoals Osmocote of Basacote. Er zijn ook vloeibare meststoffen die gemengd kunnen worden met het gietwater. Voor de beste resultaten moeten fotina’s minstens om de 2 tot 3 weken worden voorzien van voedingsstoffen – afhankelijk van het type meststof (slow-release, vloeibare of minerale meststof).

FAQ

Zijn fotina’s tolerant voor kalk?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Glansmispels zijn kalktolerant.