Gaspeldoorn onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Bezem is een populaire plant voor in de tuin omdat hij relatief gemakkelijk te verzorgen is. Het moet echter regelmatig worden bemest en verzorgd om optimale resultaten te bereiken. In dit artikel leer je hoe je je bezem goed bemest en verzorgt.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 100cm tot 200cm
  • bloem kleur: geel
  • hoogtijdagen: mei tot juli
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: matig droog tot fris
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • NutriĆ«nten hoeveelheid: matig voedzaam
  • Giftig?: giftig
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van gaspeldoorn en het snoeien van gaspeldoorn.

Hoe vaak moet je gaspeldoorn water geven?

Nadat je de gaspeldoorn hebt geplant, moet je hem goed water geven. Later is extra water geven meestal niet meer nodig. Het is het beste om helemaal zonder kunstmest te doen – het betekent dat je gaspeldoorn groeit, maar nauwelijks meer bloeit.

Wanneer moet je bezem bemesten?

Bezem is een van de meest veeleisende planten die je je kunt voorstellen. Het hoeft niet te worden bemest of bewaterd, en het gedijt nog steeds. Voor de meeste mensen is gaspeldoorn dan ook de perfecte plant voor in de moestuin.

Hoe vaak moet je gaspeldoorn bemesten?

Bezem is een extreem weinig veeleisende plant die niet apart hoeft te worden bemest of bewaterd. Om het zich echter optimaal te laten ontwikkelen en tot volle bloei te laten komen, dient u in het voorjaar wat mest of compost onder de grond te mengen. Een handvol brandnetelmest per vierkante meter vanaf het begin van de groeiperiode om de vier tot zes weken geeft de bezem de voedingsstoffen die hij nodig heeft.

Welke meststof is geschikt voor gaspeldoorn?

Bezem is een populaire plant onder tuinliefhebbers en hobbytuinders. De meeste mensen realiseren zich niet dat gaspeldoorn regelmatig kunstmest nodig heeft om te gedijen. Geef uw liguster in maart een mengsel van rijpe compost en hoornkrullen (drie liter compost en 100 gram hoornkrullen per vierkante meter) om de basisvoorziening van voedingsstoffen te garanderen.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde gaspeldoorn redden?

Gedroogde gaspeldoorn kan worden bespaard door hem in maart te voorzien van een mengsel van rijpe compost en hoornkrullen (drie liter compost en 100 gram hoornkrullen per vierkante meter). Dit zorgt voor de basisvoorziening van voedingsstoffen.

FAQ

Zijn gaspeldoorn tolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Bezems zijn gevoelig voor kalk.

Zijn gaspeldoorn giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Gaspeldoorn is giftig.

Zijn gaspeldoorn vriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Bezems zijn bijvriendelijke planten.