Beukenhagen onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Een beukenhaag is een aanwinst voor elke tuin. Het biedt privacy en beschermt tevens tegen weer en wind. Om een ​​gezonde en robuuste haag te behouden, moet deze regelmatig worden bemest en verzorgd. Beukenhagen kunnen het beste twee keer per jaar worden bemest, één keer in het voorjaar en één keer in de herfst. Er zijn verschillende meststoffen die je kunt gebruiken, maar het beste is een complete meststof die ook ijzer bevat. Ook het verzorgen van een beukenhaag is belangrijk. Verpleegkundige procedures omvatten het snoeien en verwijderen van dode of zieke takken. Beukenhagen moeten minimaal één keer per jaar worden gesnoeid, bij voorkeur in het voorjaar. Als u uw haag regelmatig onderhoudt, wordt hij een waardevol onderdeel van uw tuin.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 2500 cm tot 3000 cm
  • groei breedte: van 2500 cm tot 3000 cm
  • bloem kleur: geel
  • hoogtijdagen: Kunnen
  • Plaats: zonnig tot schaduwrijk
  • Vloer: leemachtig
  • bodemvocht: vers tot vochtig
  • Kalk tolerantie: limoen liefhebbend
  • Nutriënten hoeveelheid: matig voedzaam tot voedzaam
  • Giftig?: enigszins giftig

Lees meer over het planten van beukenhagen en het snoeien van beukenhagen.

Hoe vaak moet je beukenhagen water geven?

Over het algemeen kan worden aangenomen dat de haag vooral in de eerste maanden na het planten behoorlijk veel water moet krijgen. In de beginperiode is het dan meestal goed om uw haag zo’n twee tot drie keer per week een behoorlijke hoeveelheid water te geven. Om ervoor te zorgen dat uw beukenhagen voldoende vocht hebben en goed kunnen wortelen, controleert u regelmatig, bij voorkeur met uw vinger, de grond rond de bomen. Ze moeten vochtig zijn (maar niet doorweekt), zodat er geen droge schok of schimmelgroei op de stam is!

Wanneer moeten beukenhagen worden bemest?

Beukenhagen zijn een populair privacyscherm in de tuin en moeten daarom regelmatig worden onderhouden. Een belangrijke zorgmaatregel is het bemesten van de beukenhaag. Maar wanneer is de beste tijd om de haag te bemesten? Experts raden aan om de hagen twee keer per jaar te bemesten. De beste tijd hiervoor is in april en juni. Als u echter maar één keer per jaar wilt bemesten, kunt u dit al vanaf half maart of begin april doen – al naar gelang de lente- of wintertemperaturen in uw regio al heersen. Biologisch beendermeel is bijzonder geschikt als meststof voor uw beukenhaag.

Hoe vaak moet u beukenhagen bemesten?

Beukenhagen moeten tijdens de groeifase van maart tot juni regelmatig worden bemest. Onze Biologische universele meststof Plantura is hiervoor het meest geschikt, omdat deze langdurig werkt en slechts eenmaal per jaar hoeft te worden aangebracht.

Welke meststof is geschikt voor beukenhagen?

Beukenhagen hebben meestal geen kunstmest nodig omdat ze weinig eisen stellen. Compost is echter de beste meststof voor beukenhagen en voorkomt overbemesting. De compost wordt uitgestrooid en heel licht ingeharkt.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde beukenhagen redden?

Ja, het is mogelijk om gedroogde beukenhagen te herstellen. Compost is de beste meststof voor hen omdat het voedingsstoffen langzaam afgeeft en overvoeding voorkomt. De compost mag slechts zeer licht worden uitgestrooid en ingeharkt.

FAQ

Zijn beukenhagen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Beukenhagen houden van kalk.

Zijn beukenhagen giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Beukenhagen zijn licht giftig.