Sneeuwbalhortensia onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De sneeuwbalhortensia is een populaire tuinplant. Het is gemakkelijk te onderhouden en kan in veel verschillende kleuren worden gekocht. Sneeuwbalhortensia’s moeten regelmatig worden bemest om hun bloei te behouden.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 100cm tot 150cm
  • groei breedte: van 150cm tot 200cm
  • bloem kleur: groen Wit
  • hoogtijdagen: juni tot september
  • Plaats: gedeeltelijk in de schaduw tot in de schaduw
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot vochtig
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • NutriĆ«nten hoeveelheid: matig voedzaam

Lees meer over het planten van sneeuwbalhortensia’s en het snoeien van sneeuwbalhortensia’s.

Hoe vaak moet je sneeuwbalhortensia’s water geven?

De sneeuwbalhortensia is een populaire plant die zowel in de tuin als in containers gedijt. Het is relatief gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig. Je moet ze echter niet volledig laten uitdrogen – het is het beste om ze 1-2 keer per week water te geven, meer of minder vaak, afhankelijk van het weer. In de zomer, als het warm weer is, moet u mogelijk dagelijks water geven; Als de hortensia echter in de schaduw of beschut tegen de wind staat, is iets om de 2-3 dagen voldoende.

Wanneer moeten sneeuwbalhortensia’s worden bemest?

Sneeuwbalhortensia’s kun je het beste in het voorjaar bemesten, voordat de eerste bloemen verschijnen. Gebruik geen tuincompost omdat deze vaak te veel kalk kan bevatten. Hoornkrullen zijn zeer geschikt als meststof of u kunt de planten een speciale rhododendronmest geven.

Hoe vaak moet je sneeuwbalhortensia’s bemesten?

De sneeuwbalhortensia is een populaire plant die bekend staat om zowel zijn uiterlijk als zijn geur. Om ervoor te zorgen dat deze plant mooi gedijt en bloeit, moet u hem in het voorjaar en de zomer regelmatig bemesten. Dit zal helpen de groei te stimuleren en bloemen te ontwikkelen. In de herfst en winter daarentegen moet je de sneeuwbalhortensia niet bemesten – het is beter om hem gedurende deze tijd te laten rusten.

Welke meststof is geschikt voor sneeuwbalhortensia’s?

Sneeuwbalhortensia’s hebben een speciale rododendronmest of hoornkrullen nodig als meststof. Tuincompost is niet geschikt omdat er vaak te veel kalk in zit. Sneeuwbalhortensia’s moeten in het voorjaar worden voorzien van de meststof.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde sneeuwbalhortensia’s redden?

Gebruik indien mogelijk geen tuincompost om sneeuwbalhortensia’s te bemesten, daar deze vaak te veel kalk bevat. Het is het beste om in het voorjaar hoornkrullen te strooien of de planten te voorzien van een speciale rododendronmest. Zo kun je gedroogde sneeuwbalhortensia’s redden en nieuw leven inblazen.

FAQ

Zijn Snowball-hortensia’s kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Sneeuwbalhortensia’s zijn gevoelig voor kalk.