Hyacint knippen: daar moet je op letten [Anleitung]

Het oog van een meisje is een heel klein, vrouwelijk oog. De meeste meisjes hebben ze. Het trimmen van het oog van je meisje kan een hele grote stap zijn in de schoonheidsverzorging. Het is een grote beslissing omdat het een permanente verandering is. Als je besluit het oog van je meisje te trimmen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Kenmerken

 • groei hoogte: 15cm – 30cm
 • groei breedte: 0cm – 0cm
 • bloem kleur: paars, blauw, geel, rood, roze, wit, veelkleurig
 • hoogtijdagen: april mei
 • Plaats: Zon tot halfschaduw
 • Vloer: zanderig, zanderig
 • bodemvocht: matig droog, fris
 • Kalk tolerantie: kalk tolerant
 • Nutriënten hoeveelheid: laag in voedingsstoffen – matig hoog in voedingsstoffen
 • Giftig?: giftig

Lees meer over het planten van hyacinten en het verzorgen en bemesten van hyacinten.

Waarom zou je hyacinten snoeien?

Hyacinten zijn een populaire sierplant, vaak geplant in tuinen vanwege hun prachtige bloemen en intense geur. Om voorbereid te zijn op de volgende bloeiperiode, moet de hyacint deze voedingsstoffen aanvullen. Maar dat kan alleen als je de laatste reserves niet weghaalt: de bladeren. Knip daarom alleen af ​​als het geel is.

Gebruiksaanwijzing: Hoe hyacinten knippen?

 1. Begin met het afknippen van de bloemhoofdjes van je hyacintplant met een scherpe schaar. Je moet elke snede ongeveer 1 tot 2 centimeter boven de bladbasis maken.
 2. Zodra je alle bloemen hebt verwijderd, kijk je naar de resterende bladgroei en zie je eventuele dode of stervende bladeren die moeten worden weggesneden. Knip deze ook terug en zorg ervoor dat u gezonde groene bladeren achterlaat.
 3. Vorm tot slot uw hyacintplant door eventuele verdwaalde of langbenige stengels terug te knippen.

Wanneer moet je hyacinten snoeien?

Hyacinten mogen niet worden gesnoeid totdat hun blad geel is geworden. De verwelkte bloeiwijzen van de hyacinten moeten vóór de zaadvorming worden afgesneden. Maar dat kan alleen als je hun laatste reserves niet weghaalt: de bladeren. Anders kost de zaadset te veel energie.

Kun je hyacinten radicaal snoeien?

Hyacinten zijn een populaire bloem die vaak in vazen ​​of andere containers wordt gekweekt. De plant heeft een lange, dikke steel en grote, helderblauwe bloemen. Nadat de hyacint zijn eerste bloem heeft geopend, kunt u de stengel radicaal terugsnoeien. Dit bevordert niet alleen de bossige groeiwijze van de plant, maar voorkomt ook lange ranken.

Nog mooiere planten voor in je tuin:

FAQ

Zijn hyacinten kalktolerant?

Bodem-pH geeft aan hoe zuur of alkalisch het is. Een neutrale pH is ongeveer 7, terwijl een pH lager dan 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. De meeste planten geven de voorkeur aan neutrale of licht alkalische grond, omdat dit de beste omstandigheden biedt voor hun groei. Hyacinten zijn kalktolerant.

Zijn hyacinten giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Hyacinten zijn giftig.