Gesneden dille: daar moet je op letten [Anleitung]

Astilbes zijn populaire vaste planten die bekend staan ​​om hun grote, bossige bloeiwijzen. Ze groeien in de meeste tuinen en zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Als u echter overweegt uw astilbe te snoeien, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we bekijken wanneer en hoe u uw astilbe kunt snoeien om ze gezond en aantrekkelijk te houden.

Kenmerken

 • groei hoogte: 150cm – 1000cm
 • bloem kleur: violet, groen, wit, veelkleurig
 • hoogtijdagen: juli augustus
 • Plaats: Zon tot halfschaduw
 • Vloer: zanderig, leemachtig
 • bodemvocht: vers, matig vochtig
 • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
 • Nutriënten hoeveelheid: matig voedzaam – voedzaam
 • Giftig?: leeg

Lees meer over het planten van dilleplanten en het verzorgen en bemesten van dilleplanten.

Waarom zou je dilleplanten snoeien?

Dille is een kruid dat zowel in de keuken als in de tuin veel gebruikt wordt. De verse dilletips zijn ideaal voor salades en andere gerechten, maar ook hele bladeren, bloeiwijzen en onrijpe zaden hebben hun plaats in de keuken. Dillezaden zijn ook goed te bewaren en daarom ideaal voor de wintermaanden.

How To: Hoe Dille Plantb te snijden?

 1. Was eerst de dille om er zeker van te zijn dat er geen vuil of pesticiden op het oppervlak komen.
 2. Snijd de wortels van de dille af – dit zal de smaak verzachten en het gemakkelijker maken om mee te werken.
 3. Verwijder eventuele blaadjes van de stelen van de dille – deze kunnen hard en oneetbaar zijn. Gebruik alleen de zachtgroene delen voor je recept of gerecht!
 4. Nu is het tijd om de dille in plakjes of reepjes te snijden – afhankelijk van hoe groot of dik je de plakjes wilt/moet hebben.

Wanneer moet je dilleplanten snoeien?

Het is raadzaam om dille vanaf het voorjaar en de hele zomer te oogsten. Snijd de dilletips regelmatig vers of hele spruiten om te bewaren. Vanaf juli/augustus kunnen de bloemen en daarna de zaden worden geoogst om te kruiden.

Kun je dilleplanten radicaal snoeien?

Dille is een zeer populaire specerij die in veel verschillende gerechten wordt gebruikt. Dilleplanten kunnen echter ook in de tuin worden gekweekt. Veel mensen vragen zich af of je de plant radicaal kunt snoeien en of de dille daar iets aan heeft. Het antwoord is ja – je kunt de plant zonder problemen zwaar snoeien, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Nog mooiere planten voor in je tuin:

FAQ

Zijn dilleplanten kalktolerant?

Bodem-pH geeft aan hoe zuur of alkalisch het is. Een neutrale pH is ongeveer 7, terwijl een pH lager dan 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. De meeste planten geven de voorkeur aan neutrale of licht alkalische grond, omdat dit de beste omstandigheden biedt voor hun groei. Dilleplanten zijn gevoelig voor kalk.

Zijn dilleplanten giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Dilleplantb is leeg.