Dikke kippen verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Een dikke kip is een soort struik die in de meeste tuinen voorkomt. De plant is heel gemakkelijk te verzorgen en niet veeleisend, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het bemesten en verzorgen.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 90cm tot 100cm
  • bloem kleur: rood, roze
  • hoogtijdagen: Augustus tot September
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: korrelig tot leem
  • bodemvocht: droog
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • Nutriënten hoeveelheid: laag in voedingsstoffen

Lees meer over het planten van dikke kippen en het snoeien van dikke kippen.

Hoe vaak moet je vette kippen water geven?

Sedumplanten zijn relatief robuuste planten, maar moeten toch regelmatig water krijgen. Vooral op zeer warme dagen of bij langdurige droogte is het belangrijk om de sedum voldoende water te geven. De plant verdraagt ​​​​kortstondige uitdroging echter beter dan wateroverlast en moet daarom niet te vaak en vooral niet te zwaar worden bewaterd.

Wanneer moeten dikke hennen worden bevrucht?

Sedumkippen zijn vaste planten die in potten worden gekweekt en zelden worden bemest. In de herfst moet u de vaste plant echter wel wat compost geven. Bemesting wordt vervolgens uitgevoerd met succulente mest of vloeibare mest.

Hoe vaak moet je dikke kippen bemesten?

Sedumplanten zijn winterharde planten en kunnen meestal zonder kunstmest. Als je besluit om sedum te bemesten, doe dit dan alleen in het najaar, als de plant compost krijgt. In pot gekweekte exemplaren hebben ook zelden kunstmest nodig; vloeibare mest of succulente mest zijn meestal voldoende.

Welke meststof is geschikt voor vette hennen?

Dikke kippen zijn een vaste plant die in een pot kan worden gekweekt. U heeft geen kunstmest nodig, u dient de plant alleen in de herfst van wat compost te voorzien. In pot gekweekte sedumhennen worden ook zelden bemest, maar worden wel voorzien van (weinig!) vetmest of vloeibare volledige mestvoeding.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Zijn opgedroogde vette kippen nog te redden?

Dikke kippen zijn populaire tuinplanten, gekweekt voor hun siergebladerte en opzichtige vruchten. De plant is relatief gemakkelijk te verzorgen en heeft daarom zelden bemesting nodig. In het najaar moeten sedumplanten echter worden voorzien van compost om de bodem te verbeteren en voedingsstoffen te leveren. Ook potplanten moeten af ​​en toe worden bemest, bij voorkeur met vloeibare samengestelde mest of vetmest.

FAQ

Zijn vette kippen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Vette kippen zijn gevoelig voor kalk.