Coneflowers onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Een paarse zonnehoed is een tropische plant die veel zon en vocht nodig heeft om te gedijen. Hoewel er geen meststoffen of verzorgingsproducten specifiek voor zonnehoed zijn, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je zonnehoed gezond en sterk te houden. Zorg er eerst voor dat de plant voldoende water krijgt. De grond rond de zonnehoed moet altijd licht vochtig zijn, maar niet nat. Ten tweede moet je de zonnehoed regelmatig bemesten om hem de voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft. Ten derde moet je de plant elk jaar snoeien om hem bossig en vol bloemen te houden. Door deze eenvoudige stappen te volgen, zal uw zonnehoed gedijen en u jarenlang plezier geven.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 60cm tot 100cm
  • bloem kleur: geel
  • hoogtijdagen: Augustus tot oktober
  • Plaats: zonnig tot off-sun
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: niet giftig
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van zonnehoeden en het snoeien van zonnehoeden.

Hoe vaak moet je zonnehoed water geven?

Zonnehoed kun je het beste in de koele avonduren water geven, maar de plant kan ook buiten droge perioden aan. De zonnehoed vormt dan echter minder bloemen.

Wanneer moet je zonnehoed bemesten?

Omdat zonnehoed de voorkeur geeft aan voedselrijke grond, moeten ze minstens één keer per jaar buiten worden bemest. Het is echter beter om in het voor- en najaar te bemesten. Het is het beste om organische mest te gebruiken, zoals goed verteerde compost of hoornkrullen.

Hoe vaak moet je zonnehoed bemesten?

Zonnehoed is een populaire plant die vaak in tuinen wordt aangetroffen. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat deze plant regelmatig moet worden bemest om te gedijen. Zonnehoed buiten moet in het voorjaar minstens één keer per jaar worden bemest, maar bij voorkeur in het voor- en najaar. Organische meststoffen zoals goed verteerde compost of hoornkrullen worden aanbevolen als meststoffen.

Welke meststof is geschikt voor zonnehoed?

Zonnehoed moet twee keer per jaar worden bemest, in de lente en de herfst. Organische mest in de vorm van goed verteerde compost of hoornkrullen is hiervoor het meest geschikt. Echinacea geeft de voorkeur aan een voedselrijke grond.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde zonnehoed redden?

Zonnehoeden houden van voedselrijke grond, dus buiten moeten ze minstens één keer per jaar worden bemest. Het is echter het beste om de zonnehoed twee keer per jaar te bemesten – een keer in de lente en nogmaals in de herfst. Goed verteerde compost of hoornkrullen kunnen als meststof worden gebruikt.

FAQ

Zijn zonnehoed kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Coneflowers zijn kalktolerant.

Zijn zonnehoed giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Zonnehoeden zijn niet giftig.

Zijn zonnehoeden bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Zonnehoed zijn bijvriendelijke planten.