De avocadoplant verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De avocadoboom is een populaire sier- en fruitboom. De avocado is een tropische vrucht die in warme klimaten wordt gekweekt. De meeste avocado’s worden geteeld in Californië, maar ze zijn ook te vinden in Florida en Hawaï. De avocado is een zoete vrucht met een zachte, boterachtige textuur. Het heeft een groene of gele vlek op de schaal en een grote, bruine kern. Avocado’s zijn niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Avocado’s zijn een goede bron van vitamine C, vitamine E, vitamine K en foliumzuur. Ze bevatten ook kalium, calcium, magnesium, fosfor en zink. Avocado’s zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Ze hebben echter regelmatige bemesting en water nodig om gezond en krachtig te blijven. Avocado’s moeten elke twee weken worden bevrucht. De meeste tuinders gebruiken een algemene tuin- of bloemenmeststof. Avocado’s moeten ook minstens één keer per week worden bewaterd.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 1000cm tot 2000cm
  • bloem kleur: groen Geel
  • hoogtijdagen: april tot mei
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot matig vochtig
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van avocadoplanten en het snoeien van avocadoplanten.

Hoe vaak moet je de avocadoplant water geven?

De avocadoplant hoeft niet vaak water te krijgen. Het is voldoende om ze één keer per week water te geven. Er moet echter voor worden gezorgd dat de grond rond de plant nooit volledig uitdroogt. Als je de avocado regelmatig verpot (idealiter een of twee keer per jaar), kun je wortelrot voorkomen en de plantengroei bevorderen.

Wanneer moet je een avocadoplant bemesten?

De avocado is een tropische plant die het goed doet in de meeste tuinen en terrassen. Om de plant echter goed te laten groeien en gezond te houden, moet u hem van de lente tot de herfst bemesten. Want in deze tijd groeit de plant bijzonder sterk en heeft daarom veel voedingsstoffen nodig. Het is belangrijk dat de meststof regelmatig wordt toegepast, bij voorkeur elke twee tot drie weken. Anders kan het gebeuren dat de avocado heel langzaam of helemaal niet groeit of slappe bloemen vormt.

Hoe vaak moet je een avocadoplant bemesten?

Als u wilt bemesten, gebruik dan alleen vloeibare mest. De beste opties zijn groenbemesting, citrusbemesting, universele bemesting, balkon- en containerbemesting. Het is voldoende als u ongeveer een derde van de op de verpakking aangegeven hoeveelheid aan de gieter toevoegt. Bemest elke twee tot drie weken.

Welke meststof is geschikt voor avocadoplanten?

Als je je avocadoplant wilt bemesten, gebruik dan alleen vloeibare mest. Hiervoor zijn groenbemesters, citrusmeststoffen of universele meststoffen bij schemering, voor balkons en voor het composteren van planten het meest geschikt. In de regel is het al voldoende als u slechts ongeveer een derde tot een kwart van de aangegeven dosis aan het gietwater toevoegt – afhankelijk van welk type D-meststof u heeft gebruikt.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kan een dode avocadoplant worden gered?

Als je een uitgedroogde avocadoplant hebt, kun je proberen deze te redden. Tip #2: Bemest de avocado Als je wilt bemesten, gebruik dan alleen vloeibare mest. Optimaal zijn groenbemesters, citrusmeststoffen, universele meststoffen of balkon- en kuipplantenmest. Het is voldoende als ongeveer 1/3 van de aangegeven hoeveelheid aan het gietwater wordt toegevoegd.

FAQ

Zijn avocadoplanten kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Avocadoplanten zijn kalktolerant.

Zijn avocadoplanten bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Avocado-planten zijn bijenvriendelijke planten.