Pompoen verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Pompoenen zijn niet alleen een populaire Halloween-decoratie, maar ook een gezond en lekker gerecht. Voor het beste resultaat moet u uw pompoen goed bemesten en verzorgen. Opgemerkt moet worden dat pompoenen een hoge voedingsbehoefte hebben en daarom regelmatig moeten worden bemest. Een uitgebalanceerd dieet is vooral belangrijk voor pompoenen, anders hebben ze snel last van een tekort aan voedingsstoffen.

Lees meer over het planten van pompoenplanten en het snoeien van pompoenplanten.

Hoe vaak moet je pompoenplanten water geven?

Pompoenplanten moeten regelmatig worden bewaterd, maar niet te veel. Als de plant te droog staat, stopt hij met groeien. Geef daarom altijd direct op het wortelgebied water. Nat blad en vochtige knoppen zijn vatbaarder voor ziekten.

Wanneer moet je pompoenplanten bemesten?

De start van het pompoenseizoen is een belangrijk moment om kunstmest te geven. Bij het planten dient u het substraat te voorzien van een ruime dosis gezeefde compost. Voeg eventueel hoornkrullen, hoornmeel of guano toe. Zo kunnen tuinliefhebbers en hobbytuinders hun planten van de best mogelijke voeding voorzien en uitkijken naar oogstklare pompoenen.

Hoe vaak moet je pompoenplanten bemesten?

Pompoenplanten hebben regelmatig mest nodig voor een volledige toevoer van voedingsstoffen. Tijdens de groei- en bloeiperiode moet elke 2 weken tussen de 3 en 5 liter compost per vierkante meter worden aangebracht. Ideaal wanneer de natuurlijke meststof zo volgroeid is dat de samenstelling doet denken aan geurige bosgrond.

Welke meststof is geschikt voor pompoenplanten?

Pompoenplanten hebben vooral stikstof nodig om te gedijen. Compost is hier het beste voor omdat het natuurlijk is en rijk aan voedingsstoffen. Dus als je je pompoen meteen in de compost laat groeien, bespaar je jezelf het werk van bemesting – de planten profiteren ook van waardevolle ingrediĆ«nten zoals fosfaten en kalium.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde pompoenplanten redden?

Ja, je kunt gedroogde pompoenplanten bewaren. Ze moeten echter goed worden verzorgd en bewaterd. Verwijder eerst de droge grond rond de pompoen. Dit zal de grond helpen vocht op te nemen en de pompoen te voeden. Daarna moet de pompoen in een emmer water worden gedompeld om hem volledig nat te maken. Na goed doorweekt te zijn, kan het weer worden overgeplant in verse grond of veenmoeras.

FAQ