De 4 beste verhoogde bedden met bergruimte test 2022

Als je zoals mij bent, heb je een kleine tuin met niet veel bergruimte. Dit kan het moeilijk maken om groot tuingereedschap, aarde en andere spullen op te bergen. Een verhoogd bed met opbergruimte kan de perfecte oplossing zijn! In deze blogpost zal ik 5 verschillende verhoogde bedden met opbergruimte vergelijken om u te helpen de beste te vinden voor uw behoeften.

  • Verhoogde bedden met opbergruimte zijn vooral populair bij tuinliefhebbers die maar weinig ruimte hebben. Ze maken zo goed mogelijk gebruik van de beschikbare ruimte. Verhoogde bedden met opbergruimte worden in verschillende varianten geproduceerd.
  • In de categorie van verhoogde bedden met opbergruimte zijn er momenteel iets minder dan 200 modellen te koop. Goedkopere modellen beginnen bij ongeveer 30 euro, terwijl topmodellen van onbehandeld vurenhout voor ongeveer 500 euro kunnen worden besteld. Een dergelijk verhoogd bed kan met een beetje vakmanschap ook zelf worden gebouwd.
  • Verhoogde bedden met opbergruimte zijn een goede oplossing voor het balkon, omdat daar in de meeste gevallen niet veel ruimte is. De opslagruimte kan worden gebruikt om verschillende dingen op te slaan, bijvoorbeeld kunstmest of gieters. Sommige modellen zijn zelfs uitgerust met wielen.

De beste verhoogde bedden met opbergruimte

XXL Verhoogd Bed Tuinkast 400L met 2 Extra Opbergcompartimenten Koud Kader Kruidenbed Planterbak Planttafel in Houtlook Antraciet

Verhoogde bedkast XXL met opbergruimte

De verhoogde bedkast XXL met opbergruimte is een praktisch en multifunctioneel tuinproduct van kunststof. Het heeft twee ruime opbergvakken waarin u uw tuingereedschap kunt opbergen. Het heeft ook een geïntegreerd waterafvoersysteem, zodat overstromingen geen probleem meer vormen. Het ontwerp van het XXL verhoogde bedkastje met opbergruimte is aantrekkelijk en modern. Hij is gemaakt van weerbestendige kunststof in houtlook en past daarom ideaal in elke tuin.


Verhoogd bed XL, met twee opbergvakken, 150x76x78 cm, ca. 400 liter, van stevig kunststof in hout-look, kleur antraciet

Verhoogd bed met opbergruimte

Dit praktische verhoogde bed van robuuste en weerbestendige polypropyleen kunststof in houtlook is ideaal voor gebruik in de tuin, op het terras of balkon. Met een doordacht afwateringssysteem, heeft het twee kleppen waarachter ruime opbergvakken zijn geïntegreerd voor het opbergen van tuingereedschap, plantenpotten, etc. De onderdelen worden eenvoudig aangesloten met behulp van het plug-in systeem. De onderdelen worden eenvoudig in elkaar gezet met behulp van een insteeksysteem en u kunt in een mum van tijd beginnen met het vullen van uw verhoogde bed en het planten van kruiden, groenten of bloemen.


HABAU Verhoogd bed met aluminium frame, 115 x 53,5 x 89 cm 2852 natuur

HABAU Verhoogd Bed met Opbergruimte

Dit verhoogde bed van hout en aluminium maakt het gemakkelijk om een koude bak te maken in de tuin of op het balkon. Het praktische verhoogde bed met opbergruimte heeft een plank voor het opbergen van gereedschap en materiaal binnen handbereik. De precies passende, geperforeerde folie wordt meegeleverd: klaar om onmiddellijk te planten. De uiterst stevige constructie met een aluminium frame ter versteviging van het hout maakt het verhoogde bed bijzonder stabiel.


Yaheetech Verhoogd Bed met Opvouwbare Plank, Bloembak Bloempot Kruidenbed Koud Kader Stevig Houten Kit voor Beplanting, 123 x 54 x 80 cm

Yaheetech Verhoogd Bed met Opbergruimte

Het Yaheetech hoogslaper met opbergruimte is gemaakt van duurzaam dennenhout en is robuust en duurzaam. Dankzij het inklapbare tafelblad hebt u uw gereedschap binnen handbereik. Het gebruiksvriendelijke ontwerp van de 80 cm hoogte zorgt ervoor dat u gemakkelijk planten kunt kweken zonder te hoeven bukken of hurken.


Huidige aanbiedingen

Wat zijn de bijzonderheden van een verhoogd bed met opbergruimte?

Deze verhoogde bedden zijn een goed doordachte constructie. Het verhoogde bed dankt zijn naam aan het feit dat het gewoonlijk op poten staat op een bepaalde hoogte boven de grond.

Om tijdens het tuinieren niet zoveel te hoeven bukken, moet het verhoogde bed een minimumhoogte boven de grond hebben. Hierdoor ontstaat vrije ruimte onder het verhoogde bed die niet wordt gebruikt.

Dit is waar het voordeel van het verhoogde bed met opslagruimte in het spel komt. De ruimte onder het verhoogde bed wordt gebruikt om allerlei spullen op te bergen.

Het is duidelijk dat dit vooral dingen zijn die nodig zijn voor het tuinieren. Dit zijn bijvoorbeeld gieters en waterreservoirs, meststoffen, plantenpotten, aarde en tuingereedschap. Als er genoeg ruimte is, is de opslagruimte ook zeer geschikt voor een kleine composteerbak.

Welke soorten verhoogde bedden met opbergruimte zijn er?

Er zijn 3 verschillende varianten. In de eenvoudigste versie bestaat de opbergruimte alleen uit een plank in de vorm van een rooster of net dat tussen de 4 poten van het verhoogde bed is aangebracht of gespannen.

Type #1 Rooster

Deze variant heeft het voordeel dat hij goedkoop en gemakkelijk te bouwen is. U kunt zo’n plank ook zonder veel moeite zelf maken.

De plank of tussenplank biedt echter weinig bergruimte. De dingen die je wegstopt, liggen in het zicht. Dit ziet er slordig uit.

Art #2 Onderkast aan de zijkanten

De tweede variant is veel uitgebreider. Het verhoogde bed is geïnstalleerd met een onderkast.

De onderkast omsluit het verhoogde bed aan alle kanten en is voorzien van deuren, net als een gewone kast. Hierdoor lijkt het verhoogde bed bijna op een meubelstuk.

Het ziet er erg aantrekkelijk uit. De opgeslagen dingen zijn verborgen voor nieuwsgierige ogen.

Deze variant heeft echter ook nadelen. Aangezien dergelijke verhoogde bedden met opbergruimte duurder zijn om te produceren dan modellen met planken, kosten ze ook meer.

Bovendien kan het vervelend zijn als u iets zoekt in de bergruimte. Je moet bukken en het is donker in de onderste kast.

Art #3 Mix van verhoogd bed en kast

De 3e variant is een mengeling van verhoogd bed en kast. Een lage kast, vergelijkbaar met een dressoir, bevat een of twee plantenbakken die als verhoogd bed kunnen worden gebruikt.

Visueel ziet deze variant er zeer aantrekkelijk uit. Maar de verhoogde bedden zijn maar klein. De variant is goed geschikt voor interieurs. In kantoren, inkomhallen of wachtkamers kan hij worden gebruikt om accenten te leggen en een sobere sfeer te verlevendigen.

Welk materiaal wordt het meest gebruikt?

Als u naar de aangeboden modellen kijkt, is het antwoord duidelijk. De meeste verhoogde bedden met opbergruimte zijn gemaakt van hout.

De inheemse houtsoorten spar en den genieten de voorkeur. Slechts enkele modellen in deze categorie zijn van kunststof gemaakt.

Hout als materiaal en de voor- en nadelen ervan

Hout wordt vaak gebruikt voor verhoogde bedden met opbergruimte omdat het hiervoor zeer geschikt is. Het is goedkoop en behoort tot de hernieuwbare grondstoffen van binnenlandse productie (ten minste sparren- en dennenhout).

Hout kan goed worden bewerkt en heeft een hoge mechanische sterkte. Door zijn natuurlijke nerf en warme kleur heeft het een hoge decoratieve waarde.

Het nadeel is dat het gevoelig is voor langdurige blootstelling aan vocht. Onder dergelijke omstandigheden begint hout snel te schimmelen en te rotten. Een houten verhoogd bed moet na een paar jaar worden vervangen.

Het materiaal kunststof en zijn voor- en nadelen

Kunststof wordt vaak gebruikt als materiaal voor verhoogde bedden met opbergruimte omdat het veel voordelen heeft. Het is licht, goedkoop, robuust en gemakkelijk om mee te werken.

Plastic corrodeert niet en kan in bijna elke kleur en vorm worden geproduceerd. Een opgehoogd bed met opbergruimte dat van kunststof is gemaakt, gaat vele jaren mee en vergt weinig onderhoud.

Plastic heeft het nadeel dat het geen milieuvriendelijk materiaal is. Het wordt vervaardigd uit aardolie en ontleedt niet of slechts moeizaam aan het einde van zijn gebruiksduur. Recyclen is moeilijk.

De belangrijkste koopcriteria: Waar moet je op letten als je een verhoogd bed met opbergruimte koopt

  • Materiaal: Kies indien mogelijk voor een verhoogd bed met opbergruimte dat van hout is gemaakt. Hout is milieuvriendelijk en is een hernieuwbare hulpbron. U kunt het probleem van beperkte duurzaamheid vermijden door te kiezen voor een model dat bestaat uit afzonderlijke planken. Deze kunnen worden vervangen.
  • Variant: Welke van de 3 hierboven voorgestelde varianten de beste is, hangt af van het doel van het verhoogde bed met opbergruimte. Als u slechts een paar kruiden op het balkon wilt kweken, is een eenvoudig model met een plank voldoende. Voor representatieve doeleinden kunt u het beste een model met een onderkast kiezen.
  • Maat: U moet compromissen sluiten op dit criterium voor het kopen van een verhoogd bed met bergruimte. Voor de planten is het natuurlijk beter als het verhoogde bed zo groot mogelijk is. Het verhoogde bed vormt zijn eigen biotoop. Hoe groter het is, hoe stabieler het is. Aan de andere kant moet je rekening houden met de beschikbare ruimte.
  • Hoogte: Om comfortabel op het verhoogde bed met opbergruimte te kunnen werken, moet het een zekere afstand tot de grond hebben. Dit geeft ook de opslagruimte meer ruimte. Aan de andere kant moet u er rekening mee houden dat de planten een bepaalde hoogte bereiken. Op balkons en in de kamer is de ruimte daarboven beperkt.

Bouw je eigen verhoogde bed met opslagruimte

Veelgestelde vragen over verhoogde bedden met opbergruimte

Waar kan ik het beste een verhoogd bed met opbergruimte kopen?

Wij raden u aan om bij een gerenommeerde online winkel te kopen. Daar vindt u de grootste keuze en kunt u de verschillende artikelen gemakkelijk met elkaar vergelijken. Gedetailleerde productbeschrijvingen, gidsen en kopersbeoordelingen helpen u het juiste product te vinden. Het omvangrijke en zware verhoogde bed wordt bij u thuis afgeleverd.

Kan ik zelf een verhoogd bed met opbergruimte bouwen?

Het is eigenlijk heel makkelijk. Als u al een eenvoudig verhoogd bed met 4 poten hebt, kunt u er een net of rooster tussen plaatsen als plank. Een oude onderkast (bijvoorbeeld een aanrecht) kan gemakkelijk worden omgebouwd tot een verhoogd bed met opbergruimte.

Voor wie is een verhoogd bed met opbergruimte geschikt?

Dit type verhoogd bed is de juiste keuze voor ervaren hobbytuiniers die weten wat ze willen. U kunt een verhoogd bed kopen als u uw eigen groenten wilt kweken, maar weinig ruimte hebt.