Cypress verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De cipres is een populaire tuinboom die in veel verschillende soorten en cultivars voorkomt. De meeste cipressen zijn winterhard en niet veeleisend, maar ze zullen het beste gedijen met regelmatige zorg en bemesting. Meststof moet in de lente op de cipres worden aangebracht om hem de hele zomer goed gevoed te houden. Cipressen zijn ook erg vatbaar voor ongedierte en schimmels, dus het is belangrijk om ze regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 1500 cm tot 3000 cm
  • groei breedte: van 100cm tot 200cm
  • bloem kleur: groen Geel
  • hoogtijdagen: januari tot februari
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: korrelig tot leem
  • bodemvocht: matig droog tot fris
  • Kalk tolerantie: limoen liefhebbend
  • Nutriënten hoeveelheid: matig voedzaam

Lees meer over het planten van cipres en het snoeien van cipres.

Hoe vaak moet je cipressen water geven?

Cipressen moeten regelmatig worden bewaterd om te voorkomen dat ze uitdrogen. U moet er echter voor zorgen dat de bomen niet onder water komen te staan. De beste tijd om water te geven is wanneer het oppervlak is opgedroogd. Om wateroverlast te voorkomen, moet u een drainage maken voordat u cipressen in de tuin plant en ervoor zorgen dat de grond doorlaatbaar is

Wanneer moet je cipressen bemesten?

Cipressen kunnen het beste in de lente of herfst worden bemest met compost. Hoornkrullen worden ook aanbevolen. Cipressen die in containers zijn geplant, hebben iets meer bemesting nodig en moeten van april tot september elke vier weken een conventionele drijfmest krijgen.

Hoe vaak moet je cipressen bemesten?

Cipressen die in kuipen worden geplant, moeten van april tot september elke vier weken wat conventionele vloeibare mest krijgen. Dit kan met het gietwater.

Welke meststof is geschikt voor cipressen?

Cipressen hebben kunstmest nodig om zich te ontwikkelen en gezond te blijven. Compost, hoornkrullen of dierlijke mest zijn goede meststoffen voor cipressen. In het voorjaar de mest met een hark in de grond rond de cipres werken. Als u geen organische mest heeft, kunt u in plaats daarvan coniferenmest gebruiken.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde cipressen redden?

Het is mogelijk om verdorde cipressen te redden. Dit moet echter alleen als laatste redmiddel worden beschouwd, omdat het proces veel schade aan de plant kan veroorzaken. Om een ​​​​verdorde cipres te redden, moet deze onmiddellijk uit de zon worden verwijderd en op een schaduwrijke plaats met een hoge luchtvochtigheid worden geplaatst. De wortels van de plant moeten grondig worden gewassen en alle dode of beschadigde delen moeten worden verwijderd. Daarna moet de plant in vers substraat worden geplant en regelmatig worden bewaterd.

FAQ

Zijn cipressen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Cipressen houden van limoen.