Barbaratak knippen: Daar moet je op letten [Anleitung]

Dille is een populaire specerij die in veel gerechten wordt gebruikt. Het heeft een licht scherpe smaak en een aangename geur. Dille is niet alleen een populaire specerij, maar ook een waardevolle medicinale plant. Dille wordt al eeuwenlang medicinaal gebruikt. Dille heeft veel gezondheidsvoordelen. Dille heeft een smakelijk, kalmerend en krampstillend effect. Dille is een goede bron van vitamine A, C en kalium. Dille bevat ook essentiële oliën die veel gezondheidsvoordelen hebben.

Kenmerken

 • groei hoogte: 1500cm – 2500cm
 • bloem kleur: Wit
 • hoogtijdagen: april mei
 • Plaats: Zon tot halfschaduw
 • Vloer: leemachtig
 • bodemvocht: vers, vochtig
 • Kalk tolerantie: limoen liefhebbend
 • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
 • Giftig?: niet giftig
 • Bijvriendelijk?: bij vriendelijk

Lees meer over het planten van barbarastakken en het verzorgen en bemesten van barbarastakken.

Waarom zou je barbara takken snoeien?

De Barbara-takken moeten onderaan opnieuw vers worden gesneden voordat ze worden opgezet. De schuine snede van de takken vergroot het oppervlak en verbetert de wateropname. In het verleden werden de uiteinden van de takken vaak zacht gemaakt met een hamer.

Gebruiksaanwijzing: Hoe barbara-takken knippen?

 1. Eerst moet je het juiste moment vinden om je barbara-tak te snoeien. Het is het beste om hier in de late herfst of vroege winter op te wachten, nadat de bloemen zijn vervaagd en het blad is gevallen. Je kunt ook een paar weken wachten op de eerste vorst.
 2. Zoek een schone schaar of een mes om de tak mee te knippen. Snijd de gewenste tak direct onder het knooppunt waar het bij de hoofdtak kwam. Het is prima om wat schors mee te nemen – in feite helpen deze sneden het genezingsproces – maar probeer geen grote stukken hout eruit te trekken of een tak te breken; anders bestaat er een risico op schade aan de plant als geheel).

Wanneer moet je barbara takken snoeien?

De beste tijd om Barbara-takken te knippen is in het voorjaar voordat nieuwe scheuten ontkiemen. Dit zorgt ervoor dat de plant niet hoeft te stoppen met groeien om beschadigde of dode takken te verwijderen.

Kun je barbara-takken radicaal knippen?

In de lente of de herfst kun je Barbara-takken met ongeveer een derde terugsnoeien. Dit bevordert de bloei en zorgt ervoor dat de struik bossiger wordt. Men mag echter niet meer dan de helft van de totale groei van een tak weghalen, anders kan de hele tak afsterven.

Nog mooiere planten voor in je tuin:

FAQ

Zijn Barbara takken kalktolerant?

Bodem-pH geeft aan hoe zuur of alkalisch het is. Een neutrale pH is ongeveer 7, terwijl een pH lager dan 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. De meeste planten geven de voorkeur aan neutrale of licht alkalische grond, omdat dit de beste omstandigheden biedt voor hun groei. Barbara-takken zijn dol op limoen.

Zijn Barbara-takken giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Barbara-takken zijn niet giftig.

Zijn barbara-takken bijenvriendelijk?

Een bijvriendelijke plant is een plant die aantrekkelijk is voor bijen en hen een constante voedselbron biedt. Deze planten worden meestal gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Barbara-takken zijn bijenvriendelijk.