Amandelbomen onderhouden en bemesten [Anleitung]

Amandelbomen zijn een populair fruitboomgewas dat in zowel tuinen als plantages wordt gekweekt. De vruchten van deze boom, de amandelen, worden op verschillende manieren in de keuken gebruikt. De bomen zelf zijn robuust en niet veeleisend, maar regelmatige verzorging en bemesting zorgen ervoor dat ze goed vrucht dragen en gezond blijven.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 150cm tot 200cm
  • groei breedte: van 150cm tot 200cm
  • bloem kleur: roze
  • hoogtijdagen: maart tot april
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot matig vochtig
  • Kalk tolerantie: limoen liefhebbend
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: niet giftig

Leer meer over het planten van amandelbomen en het snoeien van amandelbomen.

Hoe vaak moet je amandelbomen water geven?

Amandelbomen houden van droogte. Zelfs lange periodes van droogte kunnen hen geen kwaad doen. Veel water geven is echter uiterst belangrijk voor een succesvolle beworteling van jonge planten. Dus als je amandelbomen wilt planten, moet je ze regelmatig en voldoende water geven

Wanneer moet je amandelbomen bemesten?

Geef de amandelboom water en bemest de amandelboom De amandelboom is een mediterrane plant die in drogere gebieden groeit. Op onze breedtegraden komt het dan ook vooral voor in emmers, zodat wateroverlast niet optreedt. Voor een gezonde groei moet de kleine boom in het voorjaar worden voorzien van mest en regelmatig worden bewaterd – maar wees voorzichtig: de plant verdraagt ​​\u200b\u200bgeen lange droge perioden goed! Bij late vorst is het voldoende om de bloemen af ​​te dekken.

Hoe vaak moet je amandelbomen bemesten?

In augustus mogen jonge amandelbomen niet meer bemest worden zodat ze de winter beter doorkomen. Bij oudere bomen is bemesting over het algemeen niet nodig – jaarlijks losmaken van de grond is voldoende.

Welke meststof is geschikt voor amandelbomen?

De meeste fruitbomen, waaronder amandelbomen, hebben regelmatige bemesting nodig. De beste tijd om te bemesten is in het voorjaar, wanneer de bomen ontwaken uit hun winterslaap en nieuwe groei begint. De toevoeging van rijpe compost wordt aanbevolen als meststof. Dit kan al in de beplanting verwerkt worden, maar dient elk voorjaar vernieuwd te worden. Mulchen is ook een goede manier om voedingsstoffen toe te voegen en vocht vast te houden.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde amandelbomen redden?

Amandelbomen zijn erg gevoelig voor droogte. Als de bomen niet genoeg water krijgen, drogen ze uit. Helaas is er geen manier om opgedroogde amandelbomen nieuw leven in te blazen. Als de bomen eenmaal droog zijn, kun je niets meer doen om ze te redden.

FAQ

Zijn amandelbomen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Amandelbomen houden van limoen.

Zijn amandelbomen giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Amandelbomen zijn niet giftig.