Zeshoekige tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Een zeshoekig tuinhuis kopen is een beslissing waar goed over nagedacht moet worden. Je investeert immers in een stukje leven waar je lang plezier van moet hebben. De selectie van modellen is groot, maar waar moet bij het kopen rekening mee worden gehouden? In deze gids leest u wat belangrijk is.

  • Bijzonder opvallend en zeldzaam is een zeshoekig tuinhuis. Het wordt gekenmerkt door zijn zes hoeken.
  • Vooral bij de aanschaf van een zeshoekig tuinhuisje is stabiliteit van belang, omdat deze constructie gevoeliger is voor wind. Let er bij uw keuze op dat het tuinhuis goed verankerd is en navenant robuust is.
  • Koop een zeshoekig tuinhuis om een ​​bijzondere blikvanger in de tuin te creëren. Met zijn zeshoekige vorm trekt het de aandacht van bezoekers en is het een echte blikvanger. Ook biedt het voldoende ruimte om tuingereedschap of andere spullen in op te bergen.

De 5 beste zeshoekige tuinhuizen

20%2

Keter Tuinhuis Manor 4x3, Grijs, 1.8m³

Keter Tuinhuis Manor 4×3, Grijs, 1.8m³

  • RUIM WONDER: volume ca. 1,76 m³, kleine afmetingen (buiten: BxDxH: 129x103x196cm), ontworpen om te passen op het gebied …
  • GEMAKKELIJKE ONDERHOUD: Vrijwel geen onderhoud vereist – geen peeling, verwering of vervaging omdat het is gemaakt van …
  • PRAKTISCH EN VEILIG: Afsluitbare enkele deur (slot niet inbegrepen)

Gids: Koop het juiste zeshoekige tuinhuismodel

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van een zeshoekig tuinhuisje. Zodat ook u het juiste zeshoekige tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een zeshoekige tuinschuur voor dikke takken, bekijk dan onze post over zeshoekige tuinschuurtjes voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van het tuinhuis is afhankelijk van de beschikbare ruimte. In de regel moet het tuinhuis minimaal drie meter breed zijn om wat tuinmeubilair te kunnen plaatsen. De lengte kan variëren afhankelijk van de beschikbare ruimte in de tuin. De basisregel is: hoe groter, hoe luxer.

snijlengte

Als je een zeshoekig tuinhuis koopt, moet je er rekening mee houden dat deze van verschillende materialen kan worden gemaakt. De meeste zeshoekige tuinhuizen zijn van hout, maar er zijn ook modellen van metaal of kunststof. Let er bij het kopen op dat het materiaal van hoge kwaliteit is en ook weerbestendig is. Hoewel hout mooi is, moet het regelmatig worden geverfd om verwering te voorkomen. Metaal is zeer weerbestendig, maar kan bij hevige regenval corroderen. Kunststof is misschien niet zo mooi als hout of metaal, maar het is zeer weerbestendig en ook heel gemakkelijk te onderhouden.

veiligheid

Een zeshoekig tuinhuis moet bijzonder stabiel zijn om weer en wind te kunnen weerstaan. Het is ook belangrijk dat de verbindingen tussen de afzonderlijke zij- en dakpanelen strak en strak zijn. Dit is de enige manier om een ​​goede bescherming tegen weersinvloeden te garanderen.

gewicht

Bij het kopen van een zeshoekig tuinhuis moet aandacht worden besteed aan het ontwerp. Er zijn zeshoekige tuinhuizen in verschillende uitvoeringen. Er zijn zeshoekige tuinhuizen met een dak, zonder dak, met een puntdak, een lessenaarsdak of een schilddak. Bij het kiezen van het ontwerp dient u rekening te houden met de benodigde ruimte in het tuinhuis. Er zijn zeshoekige tuinhuizen in verschillende maten.

prestatie

De dakvorm van een zeshoekig tuinhuis is een belangrijk aankoopcriterium. De meeste zeshoekige tuinhuisjes hebben een puntdak. Maar er zijn ook zeshoekige tuinhuizen met een schilddak. Het schilddak is hoger dan het zadeldak. Het biedt meer ruimte in de tuinschuur. Het schilddak is echter ook duurder dan het zadeldak.

Prijs

Een zeshoekig tuinhuis kan tussen de 1.000 en 10.000 euro kosten, afhankelijk van de grootte en uitrusting. Let bij het kopen goed op de kwaliteit en stabiliteit van het tuinhuis. Controleer ook of het model goed geïsoleerd is en een passende dakshingle heeft.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een zeshoekig tuinhuis?

Een zeshoekig tuinhuis biedt veel voordelen. Het is bijvoorbeeld stabieler dan een rechthoekig huis omdat het niet zo gemakkelijk kan kantelen. Het is ook meer beschut tegen de wind omdat de hoeken de wind tegenhouden. Bovendien is het visueel zeer aantrekkelijk en past het goed in elke tuin.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een zeshoekig tuinhuisje?

Een zeshoekig tuinhuis heeft een vloeroppervlak nodig van 3,14 vierkante meter.

Welke eigenschappen moet mijn zeshoekige tuinhuis hebben?

Enerzijds moet uw tuinhuis goed geïsoleerd zijn om warm te blijven in de winter en koel in de zomer. Ook goede ventilatie is belangrijk zodat schimmel en vocht geen kans krijgen. Daarnaast moet uw tuinhuis een overkapping hebben om het te beschermen tegen regen en sneeuw. Binnen moeten er verlichting, stopcontacten en laden of planken zijn om al uw tuingereedschap op te bergen.

De beste aanbiedingen: