Rustieke tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Een rustiek tuinhuisje kan een echte blikvanger zijn in elke tuin. Maar wat is het juiste model voor jou? We laten je zien waar je op moet letten bij het kopen van een rustieke tuinschuur en laten je kennismaken met de beste modellen.

  • Kenmerkend voor een rustiek tuinhuis zijn de solide constructie, het gebruik van natuursteen en hout en de ongepleisterde muren. Daarnaast heeft zo’n tuinhuis meestal een schuine dakconstructie.
  • Bij het kopen van een rustiek tuinhuis moet er gelet worden op stabiliteit. Stabiliteit wordt niet altijd gegeven, vooral niet bij oudere en rustieke tuinhuismodellen. Zorg er daarom bij het kopen voor dat het tuinhuis een goede stabiliteit heeft. Dit is meestal het geval bij nieuwere modellen.
  • Een rustiek tuinhuis is een mooi alternatief voor een conventioneel tuinhuis. Het is uniek en heeft een zeer individuele uitstraling. Bovendien is het zeer stabiel en duurzaam.

De 5 beste rustieke tuinhuizen

20%5

Keter Tuinhuis Manor 4x3, Grijs, 1.8m³

Keter Tuinhuis Manor 4×3, Grijs, 1.8m³

  • RUIM WONDER: volume ca. 1,76 m³, kleine afmetingen (buiten: BxDxH: 129x103x196cm), ontworpen om te passen op het gebied …
  • GEMAKKELIJKE ONDERHOUD: Vrijwel geen onderhoud vereist – geen peeling, verwering of vervaging omdat het is gemaakt van …
  • PRAKTISCH EN VEILIG: Afsluitbare enkele deur (slot niet inbegrepen)

Gids: Koop het juiste rustieke tuinhuismodel

Bij het kopen van een rustiek tuinhuis zijn er een aantal aandachtspunten. Zodat ook u het juiste rustieke tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een rustieke tuinschuur voor dikke takken, kijk dan eens naar onze post over rustieke tuinschuurtjes voor dikke takken.

snijdikte

Een rustiek tuinhuis moet minimaal 10 vierkante meter groot zijn. Met een grootte van minder dan 10 vierkante meter is het moeilijk om de benodigde apparatuur te huisvesten.

snijlengte

Bij het kopen van een rustiek tuinhuis moet je letten op het materiaal waarvan het is gemaakt. Er zijn verschillende opties: hout, steen, beton of metaal. De materiaalkeuze is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget. Hout is een natuurlijk materiaal waardoor een rustiek tuinhuis gezellig en warm oogt. Het is echter gevoelig voor weersinvloeden en moet daarom vaak geverfd of geglazuurd worden. Steen is een sterk materiaal dat niet alleen esthetisch mooi is, maar ook duurzaam. Hij is echter relatief zwaar en daardoor niet geschikt voor elke tuin. Beton is een populair materiaal voor rustieke tuinhuizen omdat het robuust en weerbestendig is. Er zijn verschillende manieren om beton te ontwerpen, dus er is voor elk wat wils. Metaal is een duurzaam materiaal dat niet alleen sterk maar ook weerbestendig is. Er zijn verschillende soorten metaal, dus er is voor ieder wat wils.

veiligheid

Een rustiek tuinhuis moet bijzonder stabiel zijn, zodat het bestand is tegen weer en wind. Het moet ook zo weerbestendig mogelijk zijn, zodat het lang buiten kan staan. Vooral bij houten tuinhuizen is het van belang dat deze van goede kwaliteit zijn om schimmel en andere beschadigingen te voorkomen.

gewicht

Bij het kopen van een rustiek tuinhuis moet aandacht worden besteed aan het ontwerp. Er zijn verschillende manieren om het tuinhuis in te richten. Het kan bijvoorbeeld in landelijke stijl worden bekleed met dakspanen of bakstenen. Als alternatief is ook een raamconstructie denkbaar. Ook voor het dak zijn er verschillende mogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld een schuin dak, een lessenaarsdak of een schilddak zijn. Bij de keuze moet er op gelet worden dat het tuinhuis aansluit bij de stijl van het huis.

prestatie

Let bij het kopen van een rustiek tuinhuis op de vorm van het dak. Er zijn rustieke tuinhuizen met een puntdak, schilddak of lessenaarsdak. Het lessenaarsdak is bijzonder rustiek en ideaal voor kleine tuinen. Bij het kiezen van de vorm van het dak moet er ook rekening mee worden gehouden dat de goot en de regenpijp hiervoor beschikbaar moeten zijn.

Prijs

De prijs van een rustiek tuinhuis hangt van veel factoren af. Vooral het formaat en het materiaal spelen hierbij een rol. Een rustiek tuinhuis kost in de regel tussen de 1.000 en 3.000 euro. Hoe groter het is, hoe duurder het wordt. Let ook op de kwaliteit van het hout. Goedkoop hout kromt sneller en is daardoor minder stabiel.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een rustieke tuinschuur?

Een rustieke tuinschuur heeft veel voordelen. Aan de ene kant is het natuurlijk heel rustiek en gezellig. Het is ook een geweldige bescherming tegen weer en wind en biedt dus een ideale beschutting. Het is ook een geweldige toevoeging aan de tuin, want het biedt voldoende ruimte om allerlei tuingereedschap en gebruiksvoorwerpen op te bergen.

Waar moet op worden gelet bij het kopen?

Let bij het kopen van een tuinhuis op de kwaliteit van het materiaal. Ook is het belangrijk dat het tuinhuisje weerbestendig is en bestand is tegen wind en regen. Bij het kiezen van de locatie moet er ook rekening mee worden gehouden dat er voldoende ruimte is om het tuinhuis op te zetten.

Wanneer is het de moeite waard om een ​​rustieke tuinschuur te kopen?

De aankoop van een rustiek tuinhuis is meestal de moeite waard als u een geschikte plek voor zo’n huis op uw erf heeft en een bijbehorend budget beschikbaar heeft. Bedenk ook welke functies de woning moet vervullen. Wil je hem alleen gebruiken als opbergruimte voor tuingereedschap of als comfortabele zitplek? Of wil je het ook gebruiken als overnachtingsplek voor gasten? Dat laatste kan natuurlijk alleen als de woning voldoende ruimte heeft.

De beste aanbiedingen: