Vijfhoekige tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Het kopen van een tuinhuisje is een beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Zeker als het om een ​​vijfhoekig tuinhuis gaat, dient u goed geïnformeerd te zijn over de voor- en nadelen van dit type woning. Deze gids is bedoeld om u te helpen bij het nemen van een aankoopbeslissing en om u de belangrijkste informatie over het onderwerp te geven.

  • Een vijfhoekig tuinhuisje onderscheidt zich vooral omdat het uniek is. Het is het enige type tuinhuis dat in vijf hoeken is gebouwd. Door in vijf hoeken te bouwen, kan het meer ruimte bieden voor terrasmeubilair, planten en andere tuinelementen. Ook is het makkelijker om een ​​vijfhoekig tuinhuisje te ontwerpen omdat je je geen zorgen hoeft te maken over symmetrie.
  • Bij de stabiliteit van een vijfhoekig tuinhuis moet worden opgemerkt dat de hoeken afgerond zijn om wegglijden te voorkomen. Daarnaast dient erop gelet te worden dat de wanddikte voldoende is zodat het tuinhuis weer en wind kan weerstaan.
  • Een vijfhoekig tuinhuisje is een goede keuze omdat het veel ruimte biedt en praktisch is. De hoeken van de woning kunnen gebruikt worden als bergruimte, terwijl de gladde zijde dienst doet als terras.

De 5 beste vijfhoekige tuinhuizen

Gids: Koop het juiste vijfhoekige tuinhuismodel

Bij het kopen van een vijfhoekig tuinhuisje zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u het juiste vijfhoekige tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een vijfhoekig tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over vijfhoekige tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

De basismaat van een vijfhoekig tuinhuis is circa 3,5 meter randlengte. Met een hoogte van ongeveer 2,5 meter kan het tuinhuis een vloeroppervlak hebben van ongeveer 10 vierkante meter. Bij een grotere hoogte wordt het basisoppervlak overeenkomstig verkleind.

snijlengte

Let bij het kopen van een vijfhoekig tuinhuis op het materiaal. Er zijn modellen van hout, metaal of kunststof. Welk materiaal wordt gekozen, hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Hout is een natuurlijk materiaal dat een warme en gezellige sfeer creëert. Het is duurzaam en stevig. Metaal is onderhoudsvriendelijk en weerbestendig. Kunststof is licht en gemakkelijk te verwerken.

veiligheid

Een vijfhoekig tuinhuis moet zeer stabiel staan, anders kan het bij weer en wind omvallen. Het is ook belangrijk dat de hoeken afgerond zijn om blessures te voorkomen. Daarnaast moet het tuinhuis waterafstotend zijn zodat het niet gaat schimmelen bij regen.

gewicht

De ontwerpmogelijkheden van een vijfhoekig tuinhuis zijn bijna onbeperkt. Zo kan de woning bekleed worden met leisteenlook dakleer. Als alternatief is bekleding met hout ook mogelijk. De ramen kunnen ook anders worden ontworpen. Zo is het mogelijk om de ramen te voorzien van houten kozijnen.

prestatie

Het dak van een vijfhoekig tuinhuis kan zowel een zadeldak als een schilddak hebben. Bij een schuin dak is de dakhelling in beide richtingen gelijk, bij een schilddak is de dakhelling in de richting waarin het tuinhuis staat groter dan in de andere richting. Bij een schilddak is de dakconstructie ook stabieler dan bij een zadeldak.

Prijs

Een vijfhoekig tuinhuis is doorgaans beduidend duurder dan een rechthoekig tuinhuis. De prijzen liggen tussen de 1.000 en 3.000 euro. Afhankelijk van de grootte en uitrusting kan de prijs ook aanzienlijk stijgen. Voordat je het koopt, moet je goed nadenken over wat je wilt dat het nieuwe tuinhuis kan doen.

FAQ

Welk vijfhoekig tuinhuis past bij mij?

Er zijn verschillende vijfhoekige tuinhuismodellen. De keuze hangt af van de individuele behoeften en de grootte van de tuin. Een model met een footprint van ongeveer 10 vierkante meter is geschikt voor kleine tuinen. Voor grotere tuinen zijn er ook grotere modellen tuinhuisjes. Let er bij de keuze op dat het tuinhuis ook bij slecht weer gebruikt kan worden. Het moet dus een goede dakconstructie hebben.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor mijn vijfhoekige tuinhuis?

Voor een vijfhoekig tuinhuis heb je een ruimte nodig van minimaal 5 meter.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een vijfhoekig tuinhuis?

Let bij het kopen van een vijfhoekig tuinhuis op de kwaliteit van het materiaal. Zorg er ook voor dat het tuinhuis voldoende stabiel is en bestand is tegen weer en wind.

De beste aanbiedingen: