Tuinhuis met vatdaktest: de 5 beste in vergelijking

Een tuinhuis met een tonoverkapping is de perfecte oplossing als u op zoek bent naar een plek om buiten te ontspannen. Het is ook een elegante maar praktische toevoeging aan uw tuin. In deze gids leest u waar u op moet letten bij het kopen van een tuinhuis met tondak en welke modellen aan te raden zijn.

  • Een tuinhuis met tondak kenmerkt zich door een bijzonder hoge mate van stabiliteit. De dakpanelen liggen op een stabiele tonconstructie die weer en wind trotseert.
  • Bij het kopen van een tuinhuis met tondak moet u letten op een stabiele constructie. Het dak moet groot genoeg zijn om weer en wind te weerstaan. Daarnaast dient het tuinhuis op een geschikte ondergrond te worden verankerd om te voorkomen dat het bij storm omvalt.
  • Een tuinhuisje met een tondak is bijzonder luchtdicht en weerbestendig. Het is ook heel gemakkelijk schoon te maken omdat er geen voegen of naden zijn.

De 5 leukste tuinhuizen met een tondak

Advies: Koop het juiste tuinhuis met een tonoverkapping model

Bij het kopen van een tuinhuisje met een tonoverkapping zijn er een aantal aandachtspunten. Zodat ook u het juiste tuinhuis met tondak kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuisje met een tonoverkapping voor dikke takken, kijk dan eens bij ons artikel over tuinhuisjes met een tonoverkapping voor dikke takken.

snijdikte

Een tuinhuis met tondak mag niet te klein zijn, zodat er voldoende ruimte is voor het plaatsen van tuinmeubelen, planten en andere objecten. Het tuinhuis moet ook een voldoende grote binnenruimte hebben, zodat het ook als opslag kan worden gebruikt. Bij het kiezen van een tuinhuisje moet je ook letten op de juiste maat. Er zijn modellen met een vloeroppervlak tot 16 vierkante meter. Bij het kiezen moet er ook rekening mee worden gehouden dat het dak niet te zwaar mag zijn, anders kan dit de statica van het huis be√Įnvloeden.

snijlengte

Bij de materiaalkeuze voor een tuinhuisje met tondak speelt de dikte van het materiaal een belangrijke rol. Er zijn verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor een tuinhuisje met een tonoverkapping. Vuren en grenen zijn bijvoorbeeld goed voor buitengebruik omdat ze weerbestendig zijn. De dikte van het hout moet minimaal 20 millimeter zijn, zodat het dak ook bij slecht weer beschermd is tegen regen en sneeuw.

veiligheid

Een tuinhuis met een tondak is zeer stabiel. Door hun gewicht vallen de vaten niet zo snel om als bij een houten dak het geval kan zijn. U dient er echter voor te zorgen dat het tondak ook goed vastzit. Anders kan het heel gemakkelijk opstijgen in een storm.

gewicht

Bij het kopen van een tuinhuis met tonoverkapping moet je letten op de juiste dakvorm. Zo is er het zadeldak, het lessenaarsdak, het schilddak en het tondak. Het tonvormige dak is de meest populaire dakvorm omdat het er zeer elegant uitziet en tegelijkertijd zeer stabiel is. Bij het kiezen van een ontwerp moet ook rekening worden gehouden met persoonlijke voorkeuren.

prestatie

Let bij het kopen van een tuinhuisje met tondak op de vorm van het dak. Het dak kan worden uitgevoerd als een hellend dak, een lessenaarsdak of een tondak. Het tonvormige dak is waarschijnlijk de meest elegante en ook de duurste dakvorm. Het is plat en heeft een slanke vorm. Bij een tonnendak moet worden gezorgd voor een goede afdichting zodat er geen water kan binnendringen.

Prijs

Een tuinhuis met een tonoverkapping is iets duurder dan een tuinhuis met een shingledak, maar kan ook veel meer water tegen. Daardoor is hij ook geschikt voor de winter. De prijs voor een tuinhuisje met tondak ligt rond de 1.000 euro.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een tuinhuisje met een tondak?

Een tuinhuis met een tondak heeft veel voordelen. Enerzijds is hij zeer stabiel en weerbestendig. Aan de andere kant is het relatief eenvoudig te bouwen en kan het ook relatief eenvoudig worden opgezet door leken. Bovendien is het tondak zeer onderhoudsvriendelijk en kan het ook bij slecht weer goed geventileerd worden.

Hoe vaak moet het tondak worden schoongemaakt?

Het dak van de ton moet regelmatig worden schoongemaakt om de vorming van mos en schimmel te voorkomen. Bij regelmatige reiniging moet het dak worden afgeveegd met een vochtige doek. Bij hardnekkig vuil kan ook een lichte schrobborstel worden gebruikt.

Welke materialen worden gebruikt voor het vatdak?

Vatdaken zijn gemaakt van tonnen, golfplaten of platen van leisteen. De bakken worden gestapeld en afgedekt met dakleer, bitumen of leisteen.

De beste aanbiedingen: