Test houten tuinhuiskit: de 5 beste in vergelijking

Als je een houten tuinhuis bouwpakket wilt kopen, heb je een breed assortiment om uit te kiezen. Om het juiste model te kunnen kiezen, moet u eerst goed nadenken over wat u van uw nieuwe tuinhuis verwacht. Een houten tuinhuisset is ideaal als je een kleine tuin hebt en niet veel ruimte nodig hebt om een ​​afgewerkt tuinhuisje te bouwen. U kunt ook veel geld besparen door een kit te kopen. Er zijn echter ook nadelen: je moet de montage zelf doen en je hebt misschien wat handmatige vaardigheden nodig. Het is ook belangrijk dat u de exacte afmetingen van uw tuin weet voordat u deze koopt. Kies je voor een houten tuinhuisset, let dan op de kwaliteit. Let op goed vakmanschap en hoogwaardige materialen. In onze gids lees je waar je op moet letten bij het kopen van een houten tuinhuisset. We laten je kennismaken met de verschillende modellen en geven je tips voor het instellen ervan.

  • Een houten tuinhuis bouwpakket kenmerkt zich door het feit dat het relatief eenvoudig te monteren is. De afzonderlijke delen zijn al gesneden en passen goed in elkaar.
  • Bij het kopen van een houten tuinhuisset moet er rekening mee worden gehouden dat de stabiliteit wordt gegeven. Het hout moet voldoende dik zijn en de voegen moeten dicht zijn. Het dak moet ook goed gebouwd zijn zodat het niet wegvliegt bij weer en wind.
  • Een houten tuinhuis bouwpakket kan door iedereen worden gebouwd die handig is met hun handen. Bovendien is het goedkoop en is er een breed scala aan modellen om uit te kiezen.

De 5 beste houten tuinhuisjes kit

Gids: Koop het juiste model houten tuinhuisset

Bij het kopen van een houten tuinhuisset zijn er een aantal punten waar u op moet letten. Zodat ook jij de juiste houten tuinhuisset kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Als je op zoek bent naar een houten tuinhuisset voor dikke takken, bekijk dan onze post over houten tuinhuissets voor dikke takken.

snijdikte

De maat van een houten tuinhuisset speelt een belangrijke rol bij de aanschaf. De meeste kits zijn ongeveer 3 tot 5 meter groot. Er zijn echter ook uitvoeringen met een afmeting tot 10 meter. De beslissing welke maat de juiste is, hangt af van de individuele behoeften. Bij het maken van uw keuze dient u er rekening mee te houden hoeveel ruimte er in de tuin beschikbaar is en hoeveel vloeroppervlak het tuinhuis moet hebben.

snijlengte

Bij het kiezen van het materiaal moet aandacht worden besteed aan kwaliteit. De meeste houten tuinhuissets zijn gemaakt van vuren- of dennenhout. Dit is niet bijzonder weerbestendig, maar erg goedkoop. Als je een duurzaam tuinhuis wilt, gebruik dan een bouwpakket van douglas of lariks. Deze houtsoorten zijn zeer weerbestendig en kunnen zelfs bij slecht weer gemakkelijk worden verwerkt.

veiligheid

Een houten tuinhuisset moet een goede stabiliteit hebben om weer en wind te kunnen weerstaan. Let daarom bij het kopen op een goede kwaliteitsstandaard. Zorg er ook voor dat de afzonderlijke componenten goed zijn aangesloten en niet wiebelen.

gewicht

Het ontwerp van een houten tuinhuisset is erg belangrijk, want je wilt niet alleen een functioneel tuinhuisje, maar ook een mooi exemplaar. Daarom moet u, voordat u koopt, overwegen welk ontwerp het beste bij u past. Er zijn verschillende mogelijkheden: of je kiest voor een klassiek design met zadeldak of je kiest voor een modern design met een plat dak. Je kunt ook kiezen voor een geheel eigen ontwerp als je een goede architect hebt. Ten slotte moet u er ook voor zorgen dat de houten tuinhuisset van een goede kwaliteit is vervaardigd. Er zijn veel goedkope producten op de markt, maar die gaan niet lang mee. Let er daarom bij het kopen op dat de houten tuinhuisset van een goede fabrikant komt en van goede kwaliteit is.

prestatie

De dakvorm van een houten tuinhuisset is een belangrijk selectiecriterium. U heeft de keuze uit een zadeldak, een lessenaarsdak en een schilddak. Het zadeldak is de meest klassieke dakvorm. Het is bijzonder geschikt voor tuinhuissets met een afmeting tot 20 vierkante meter. Het lessenaarsdak is plat en het schuine dak naar voren. Het is bijzonder geschikt voor kleinere tuinhuissets. Het schilddak is de meest elegante dakvorm. De helling is naar achteren en er zijn geen hoeken of randen. Het is met name geschikt voor grote tuinhuissets.

Prijs

De prijs van een houten tuinhuisset is afhankelijk van veel factoren. Enerzijds spelen de grootte en uitrusting van het tuinhuis een rol. Anderzijds is de prijs ook van invloed op het materiaal waaruit het tuinhuis is opgebouwd. Ten slotte zijn er ook verschillen in de montagekosten. Kortom, een houten tuinhuispakket kost tussen de 1.000 en 3.000 euro. Afhankelijk van de grootte en uitrusting kan de prijs ook aanzienlijk hoger zijn. Houd er bij een tuinhuis van hout ook rekening mee dat de montagekosten hoger kunnen uitvallen.

FAQ

De beste aanbiedingen: