Tuinhuis met begaanbaar dak test: de 5 beste in vergelijking

Er is een grote keuze aan tuinhuizen met begaanbare daken. Welke is geschikt voor jou? We helpen je kiezen.

  • Een tuinhuis met beloopbaar dak kenmerkt zich door een overkapping waar je op kunt staan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om erin te zitten of te staan ​​en de tuin of de omgeving te observeren.
  • Bij het kopen van een tuinhuis met begaanbaar dak moet je letten op de stabiliteit. Het dak mag niet te zwaar zijn voor één persoon om te dragen. Daarnaast moet het tuinhuis wind- en weerbestendig zijn.
  • Een tuinhuis met begaanbaar dak is ideaal als je ook bij slecht weer van je tuin wilt genieten. Dankzij het toegankelijke dakgedeelte kunt u in de regen of sneeuw buiten zitten en de natuur observeren zonder nat te worden.

De 5 beste tuinhuizen met beloopbaar dak

Advies: Koop het juiste tuinhuis met beloopbaar dakmodel

Bij het kopen van een tuinhuis met beloopbaar dak zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u het juiste tuinhuis met beloopbaar dak kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuisje met een beloopbaar dak voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over tuinhuisjes met een beloopbaar dak voor dikke takken.

snijdikte

Afhankelijk van hoeveel ruimte je wilt in het tuinhuis, moet je er bij aankoop voor zorgen dat het je ook voldoende ruimte biedt om te ontspannen en te overnachten. De minimale grootte moet ongeveer vier vierkante meter zijn, zodat er voldoende ruimte is voor zitplaatsen, een tafel en een kast. Bij grotere modellen kunt u ook een ligstoel plaatsen.

snijlengte

De aanschaf van een tuinhuis met begaanbaar dak dient goed doordacht te zijn zodat u lang kunt genieten van uw nieuwe tuinhuis. Het materiaal waaruit een tuinhuis met een beloopbaar dak kan worden gemaakt, is belangrijk om te overwegen. Tuinhuis met begaanbaar houten dak Hout is een natuurproduct en ademt, wat bijdraagt ​​aan een prettige sfeer in het tuinhuis. Hout is ook een duurzaam materiaal dat in de loop van de tijd mooier wordt. Tuinhuis met beloopbaar metalen dak Metaal is een stabiel materiaal dat niet alleen beschermd is tegen weersinvloeden, maar ook een goede bescherming biedt tegen inbrekers. Metaal is echter niet ademend en kan in de zomer erg heet worden.

veiligheid

Een tuinhuisje met een begaanbaar dak moet bijzonder stabiel zijn, zodat het ook bij slecht weer veilig kan worden gebruikt. Het is daarom belangrijk dat het dak van robuust materiaal is gemaakt en voldoende wind- en weerbestendig is. Ook over de verankering van het huis moet goed worden nagedacht om te voorkomen dat het bij harde wind omvalt.

gewicht

Als je een tuinhuis met een beloopbaar dak koopt, moet je ervoor zorgen dat het ontwerp daarbij past. Zo mag een beloopbaar dak niet te zwaar zijn zodat je er comfortabel op kunt lopen. Zorg er ook voor dat het dak voldoende geïsoleerd is om sneeuw en regen buiten te houden.

prestatie

De vorm van het dak is bepalend of u een tuinhuis met beloopbaar dak koopt. Er zijn drie verschillende soorten daken: plat dak, lessenaarsdak en zadeldak. Bij een plat dak is de dakhelling 0 graden, bij een lessenaarsdak ligt de dakhelling tussen de 10 en 30 graden en bij een zadeldak is de dakhelling tussen de 30 en 60 graden. De meeste tuinhuisjes met een beloopbaar dak hebben een zadeldak, omdat dit de beste warmte-isolatie heeft.

Prijs

Een tuinhuis met beloopbaar dak koop je eenvoudig op internet. Daar vindt u een grote keuze aan modellen in verschillende prijsklassen. Let er bij de aankoop op dat het dak stabiel en wind- en weerbestendig is. Daarnaast moet het tuinhuis voldoende ramen hebben om ook bij slecht weer voldoende licht binnen te laten. De prijzen voor een tuinhuis met beloopbaar dak variëren afhankelijk van de grootte en uitrusting. Een model koop je al vanaf 1.000 euro.

FAQ

Waar kun je een tuinhuis met beloopbaar dak kopen?

Tuinhuizen met beloopbaar dak koop je in bouwmarkten, tuincentra of in speciaalzaken voor tuinaccessoires. Let er bij de aankoop op dat het dak waterdicht is en voldoende bescherming biedt tegen de wind.

Welke fabrikanten van tuinhuisjes bieden dergelijke modellen aan?

De fabrikanten van tuinhuisjes die dergelijke modellen aanbieden zijn onder meer de fabrikant Fuxtec, de fabrikant GartenXXL, de fabrikant Gartenhaus GmbH en de fabrikant Weka.

Wat zijn de voordelen van een tuinhuis met beloopbaar dak?

Een tuinhuis met begaanbaar dak biedt als voordeel dat u er comfortabel in kunt zitten en staan. Het is ook beschermd tegen de wind, wat bijzonder aangenaam is op koude dagen.

De beste aanbiedingen: