Tuinhuis in alpenhutstijl Test: de 5 beste in vergelijking

Heb je ooit gehoord van een tuinhuis in alpenhutstijl? Dit bijzondere ontwerp wordt steeds populairder en wordt steeds vaker gebouwd. Maar wat maakt deze tuinhuizen nu precies zo bijzonder? We zullen het je laten zien.

  • Een tuinhuis in alpenhuttenstijl wordt gekenmerkt door zijn rustieke constructie. Het is gebouwd van hout of steen en heeft een puntdak. Daarnaast is het vaak voorzien van een veranda of balkon.
  • Bij het kopen van een tuinhuis in de stijl van een alpenhut moet aandacht worden besteed aan degelijke afwerking. Het hout moet stabiel en niet verweerd zijn. Ook is het raadzaam om te letten op een geschikte dakconstructie zodat het tuinhuis tegen slecht weer kan.
  • Een tuinhuis in alpine cottage-stijl is een goede keuze als u de voorkeur geeft aan een rustieke en natuurlijke uitstraling. Ook deze stijl is erg populair, daarom creëer je met een tuinhuis in de stijl van een alpenhut gegarandeerd een eyecatcher in je tuin.

De 5 beste tuinhuizen in alpenhuttenstijl

Gids: Koop het juiste tuinhuis in het model alpenhutstijl

Bij het kopen van een tuinhuis in de stijl van een alpenhut zijn er een aantal punten waar u op moet letten. We hebben hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat, zodat ook u het juiste tuinhuis in alpenhutstijl kunt vinden.

Als u op zoek bent naar een blokhut in blokhutstijl voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over blokhutten voor dikke takken.

snijdikte

Let bij het kopen van een tuinhuis in alpenhuttenstijl op de juiste maat. Een zomerhuis in de stijl van een alpenhut mag niet te klein zijn, anders is er geen ruimte voor zitplaatsen of ander meubilair. Daarnaast mag het tuinhuis in alpenhuttenstijl niet te groot zijn, anders kan het niet meer als tuinhuis maar als woongebouw worden gebruikt. De ideale afmeting voor een tuinhuisje in cottage-stijl is ongeveer vier tot zes vierkante meter.

snijlengte

Wanneer u een tuinhuis in de stijl van een alpenhut koopt, moet u ervoor zorgen dat het materiaal van hout is. De kwaliteit van het hout moet hoog zijn zodat het tuinhuis lang meegaat. Let ook op de verwerking zodat deze wind- en waterdicht is.

veiligheid

Het tuinhuis in alpenhutstijl moet een stabiele constructie hebben, zodat het bestand is tegen weer en wind. Zorg er bij het kopen voor dat het voldoende verankerd is en niet omvalt bij windstoten. Ideaal is een betonnen fundering die het tuinhuisje een stevige houvast geeft.

gewicht

Een tuinhuis in alpenhutstijl kan een rustieke inrichting hebben met veel hout of een moderne inrichting met veel glas. Bij het kiezen van het ontwerp moet men ervoor zorgen dat het past bij de stijl van de tuin en de architectuur van het huis. Zorg er ook voor dat het tuinhuis in alpenhutstijl voldoende ruimte biedt voor alle dingen die je nodig hebt.

prestatie

Een tuinhuis in de stijl van een alpenhut kan een zadeldak of een plat dak hebben. Het platte dak is vooral aan te raden als het tuinhuis op een ondergrond staat met een laag statisch draagvermogen, zoals een gazon. Het zadeldak is stabieler en visueel aantrekkelijker. Bij beide soorten daken moet ervoor worden gezorgd dat er voldoende dakoverstek is, zodat het dak bij sneeuwval of regen uit de buurt van de muren kan worden gehouden.

Prijs

Bij het kopen van een tuinhuis in de stijl van een alpenhut moet er rekening mee worden gehouden dat het veel ruimte nodig heeft en daarom de juiste afmetingen moet hebben. De prijs is ook navenant hoog en is meestal enkele duizenden euro’s.

FAQ

Waar kan ik een tuinhuisje in alpenhutstijl kopen?

Tuinhuizen in cabinestijl kunnen worden gekocht bij verschillende meubelwinkels en tuincentra. Er zijn ook enkele aanbieders op internet die dergelijke huizen verkopen.

Wat zijn de voordelen van een tuinhuisje in alpenhutstijl?

Alpenhutten zijn een populaire vorm van vakantie in de bergen. Ze bieden bescherming tegen weer en wind en zijn meestal uitgerust met een open haard die je kunt gebruiken om jezelf op te warmen. Blokhutten in cabinestijl bieden dezelfde voordelen. Ze zijn beschut tegen weer en wind en hebben een open haard die je kunt gebruiken om jezelf op te warmen. Ze hebben ook een rustieke en gezellige uitstraling die veel tuinbezitters waarderen.

Wat zijn de nadelen van een tuinhuisje in alpenhutstijl?

Tuinhuisjes in cottage-stijl hebben als nadeel dat ze relatief moeilijk te verwarmen zijn. Omdat ze van hout zijn, houden ze de warmte niet goed vast, waardoor ze in de winter snel afkoelen. Daarnaast zijn ze relatief klein en daardoor maar geschikt voor een paar personen.

De beste aanbiedingen: