Tiny tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Wie graag in de tuin ontspant, kan dat nu in een piepklein tuinhuisje. Door hun formaat zijn deze kleine tuinhuisjes zeer flexibel inzetbaar en overal op te zetten. In deze gids presenteren we de beste tiny tuinhuisjes en geven we tips waar je op moet letten bij het kopen van een tuinhuisje.

  • Een piepklein tuinhuisje kenmerkt zich door het feit dat het erg klein is en daardoor makkelijk te vervoeren en op te zetten. Bovendien is hij grotendeels van hout gebouwd, wat hem erg stabiel maakt.
  • Als het gaat om de stabiliteit van een klein tuinhuisje, is het belangrijkste om op te letten het vakmanschap. Zorg ervoor dat de constructie uit meerdere planken bestaat en niet slechts uit één plank. Bovendien moet het tuinhuisje worden bevestigd met schroeven en spijkers, niet alleen met lijm. Bij het kiezen van de locatie moet er ook op worden gelet dat het huis niet in de wind staat en niet van bomen of andere objecten kan vallen.
  • Een tiny tuinhuis biedt veel voordelen. Het bespaart ruimte en is eenvoudig op te zetten. Het is ook ideaal voor in de tuin omdat het beschermd is tegen weer en wind.

De 5 leukste tiny tuinhuisjes

20%4

Keter Tuinhuis Manor 4x3, Grijs, 1.8m³

Keter Tuinhuis Manor 4×3, Grijs, 1.8m³

  • RUIM WONDER: volume ca. 1,76 m³, kleine afmetingen (buiten: BxDxH: 129x103x196cm), ontworpen om te passen op het gebied …
  • GEMAKKELIJKE ONDERHOUD: Vrijwel geen onderhoud vereist – geen peeling, verwering of vervaging omdat het is gemaakt van …
  • PRAKTISCH EN VEILIG: Afsluitbare enkele deur (slot niet inbegrepen)

Gids: Koop het juiste Tiny tuinhuismodel

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van een klein tuinhuisje. Zodat ook jij het juiste tiny tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Als je op zoek bent naar een klein tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan onze post over kleine tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

De maximale grootte van een tiny tuinhuis is 6 vierkante meter. Aangezien deze kleine huisjes erg populair zijn, is het raadzaam om tijdig voor een tiny tuinhuis te zorgen. Vooral in het hoogseizoen kunnen er langere wachttijden zijn.

snijlengte

Een klein tuinhuisje kan van verschillende materialen worden gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal en kunststof. Bij de materiaalkeuze moet je er rekening mee houden hoe lang het tuinhuis mee moet gaan. Hout is bijvoorbeeld erg stabiel, maar ook erg zwaar. Metaal is erg licht, maar niet zo sterk als hout. Kunststof is licht en sterk, maar niet zo sterk als hout of metaal.

veiligheid

Bij het kopen van een klein tuinhuisje moet aandacht worden besteed aan stabiliteit. De meeste modellen zijn van hout en moeten daarom voldoende stabiel zijn om weer en wind te weerstaan. Daarnaast mag het tuinhuis niet te licht zijn, anders kunnen weer en wind het snel omgooien.

gewicht

Het ontwerp van een klein tuinhuisje is erg belangrijk omdat het een belangrijke rol speelt in de look en feel van het tuinhuisje. De meeste tiny tuinhuisjes zien er erg modern uit en zijn voorzien van veel glas, waardoor er veel licht naar binnen stroomt. Dit zorgt voor een prettige sfeer en laat het tuinhuis groter lijken. Er zijn ook veel kleine tuinhuisjes die in traditionele stijl zijn ontworpen. Ze zijn gebouwd van hout en hebben een smal dak dat doet denken aan een normaal huis. Deze kleine tuinhuisjes zien er zeer elegant uit en zijn perfect voor mensen die waarde hechten aan traditie.

prestatie

Tiny tuinhuisjes zijn verkrijgbaar met verschillende dakvormen. De meest voorkomende dakvormen zijn zadeldak, lessenaarsdak en plat dak. Bij het kiezen van de dakvorm moet er rekening mee worden gehouden dat de Tiny tuinhuisvorm is aangepast aan de lokale omstandigheden. Een zadeldak is beter geschikt als het Tiny tuinhuis op een lichte helling wordt geplaatst, omdat dit de sneeuwbelasting beter opneemt. Een lessenaarsdak is daarentegen beter geschikt als het kleine tuinhuisje op een smalle ondergrond moet staan, omdat er dan meer ruimte ontstaat voor andere tuinelementen. Platte daken zijn vooral aan te raden als het tiny tuinhuis op een terras of balkon wordt geplaatst.

Prijs

Tiny tuinhuisjes zijn al beschikbaar voor minder dan 1.000 euro. De uitrusting en de kwaliteit van de woningen in deze prijsklasse zijn echter beperkt. Voor een Tiny tuinhuis van hogere kwaliteit moet je rekening houden met prijzen vanaf 2.000 euro.

FAQ

De beste aanbiedingen: