Tuinhuis 2 × 3 meter test: de 5 beste in vergelijking

Als je een tuinhuisje wilt kopen, heb je keuze te over. Er zijn veel verschillende modellen en maten op de markt. Een tuinhuis van 2×3 meter is een goede keuze als je niet veel ruimte nodig hebt. Hier hebben we de beste tuinhuizen van 2×3 meter voor je op een rijtje gezet.

  • Een tuinhuis van 2×3 meter is relatief klein en handzaam. Hij is eenvoudig op te zetten en daarom ideaal voor de kleine tuin.
  • Als het gaat om de stabiliteit van een tuinhuis van 2×3 meter, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de fundering stevig is en de ondergrond stabiel genoeg. Daarnaast dient het tuinhuis zo winddicht mogelijk te worden gebouwd om schade door wind te voorkomen.
  • Een tuinhuis van 2×3 meter heeft voldoende ruimte voor tuinmeubelen, een barbecue en ander tuingereedschap. Ook bij slecht weer kunt u er uw tuinieren in doen.

De 5 beste tuinhuizen 2×3 meter

Gids: Koop het juiste tuinhuis 2×3 meter model

Bij het kopen van een tuinhuis van 2×3 meter zijn er een aantal punten waar u op moet letten. Zodat ook jij de juiste 2×3 meter tuinberging kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuis van 2×3 meter voor dikke takken, bekijk dan onze post over tuinhuisjes van 2×3 meter voor dikke takken.

snijdikte

Bij het kopen van een tuinhuis van 2×3 meter moet er rekening mee worden gehouden dat de grootte kan variëren. Er zijn modellen met een afmeting van 2×2 meter of 2×4 meter. Daarom moet u, voordat u koopt, goed nadenken over de grootte van het tuinhuis.

snijlengte

Bij het kopen van een tuinhuis van 2×3 meter dient u op het materiaal te letten. Er zijn verschillende materialen waar een tuinhuis van 2×3 meter van gemaakt kan worden. De meest populaire materialen zijn hout, metaal en kunststof. Hout is natuurlijk en weerbestendig. Het is echter ook het duurste materiaal. Metaal is goedkoper dan hout, maar niet zo sterk. Plastic is het goedkoopste materiaal, maar het is niet zo sterk als hout en metaal.

veiligheid

Bij het kopen van een tuinhuis moet je letten op de stabiliteit. Het tuinhuisje moet wind- en weerbestendig zijn zodat het lang buiten kan staan. Bovendien moet het goed vakmanschap hebben om zelfs bij slecht weer niet te druppelen.

gewicht

Een tuinhuisje van 2×3 meter heeft verschillende uitvoeringen, die allemaal hun voordelen hebben. De keuze van het ontwerp hangt af van persoonlijke voorkeur. De meeste tuinhuizen van 2×3 meter hebben een zadeldak, maar er zijn ook andere dakvormen. Het dak kan bijvoorbeeld ook afgedekt worden zodat er geen dakshingles nodig zijn. Het dak kan ook als lessenaarsdak worden uitgevoerd. Dit type dak is meestal vlakker dan een zadeldak. Wilt u uw tuinhuis van 2×3 meter als weekendhuis gebruiken, kies dan voor een model met schilddak. Dit dak is zeer windstabiel. Er is ook een tuinhuis van 2×3 meter met een lessenaarsdak, dat gebruikt kan worden als feesthuis. Ze hebben een groter dak en bieden voldoende ruimte voor meerdere personen.

prestatie

Bij het kopen van een tuinhuis van 2×3 meter moet u letten op de vorm van het dak. Het dak kan zowel zadeldak als hellend zijn. Bij een zadeldak is het dak licht hellend zodat het water kan weglopen. Bij een lessenaarsdak is het dak plat en is er geen schuine zijde.

Prijs

Tuinhuis 2×3 meter kan sterk variëren in prijs. Er zijn aanbiedingen vanaf zo’n 600 euro, maar dan mag je een simpel design en weinig extra’s verwachten. Voor modellen met meer comfort en kwaliteit moet je veel dieper in de buidel tasten. Een tuinhuis van 2×3 meter kost in de regel tussen de 1.000 en 3.000 euro.

FAQ

Wat is de beste maat voor een tuinhuisje?

Een afmeting van ongeveer 3×3 meter is ideaal voor een tuinhuisje. Zo heb je genoeg ruimte om alles wat je nodig hebt op te bergen en kun je het huisje ook comfortabel gebruiken. Bij een grotere oppervlakte wordt de woning al snel verwarrend, bij een kleinere oppervlakte ontbreekt vaak de nodige opbergruimte.

Wat kost een tuinhuisje?

De kosten van een tuinhuisje variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal en de uitrusting. In principe kan men echter stellen dat een tuinhuisje tussen de 500 en 3000 euro kan kosten.

Welke materialen worden gebruikt voor tuinhuisjes?

Tuinhuizen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal en kunststof. Voor houten tuinhuizen wordt meestal spar of spar gebruikt. Voor metalen tuinhuizen kan dit aluminium, staal of koper zijn. Bij kunststof tuinhuizen zijn er modellen van PVC of polycarbonaat.

De beste aanbiedingen: