Jonge appelbomen verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Een appelboom is een prachtig gezicht in elke tuin en de vrucht is een gezonde toevoeging aan elke maaltijd. De meeste mensen weten echter niet hoe ze een appelboom moeten planten en verzorgen. In dit artikel zullen we naar de jonge appelboom kijken en leren hoe we hem kunnen bemesten en verzorgen.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 200cm tot 1000cm
  • groei breedte: van 200cm tot 300cm
  • bloem kleur: rood
  • hoogtijdagen: maart tot mei
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot nat
  • Kalk tolerantie: limoen liefhebbend
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: zeer giftig

Leer meer over het planten van jonge appelbomen en het snoeien van jonge appelbomen.

Hoe vaak moet je jonge appelbomen water geven?

Geef uw jonge appelboom twee tot drie keer per week water en mulch de grond regelmatig. Geef de boom niet te veel water in één keer, anders rolt het water van de bast af en heeft de plant er geen baat bij. Het is beter om iets minder water aan te brengen, maar vaker. Op deze manier kan de boom beter worden voorzien van voedingsstoffen en gedijt hij optimaal.

Wanneer moet je jonge appelbomen bemesten?

Jonge appelbomen kunt u het beste in het voorjaar bemesten voordat ze ontkiemen. Er zijn verschillende natuurlijke meststoffen die je zelf kunt mengen. Deze omvatten bijvoorbeeld compost of hoornkrullen. Je moet de mest rond de boom verspreiden en goed laten zitten zodat hij zijn werk kan doen.

Hoe vaak moet je jonge appelbomen bemesten?

Een appelboom heeft gemiddeld 60 gram mest per jaar nodig. Hiervan dient ongeveer 30 gram per keer te worden gegeven, zodat de boom het beter kan opnemen. Een goede tijd hiervoor is maart of mei. Als je verse compost hebt, kun je in plaats daarvan vier liter aan de appelboom verdelen – dit is ongeveer dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als alleen de mest.

Welke meststof is geschikt voor jonge appelbomen?

Jonge appelbomen hebben speciale bemesting nodig. Als u uw jonge boom van de juiste meststof voorziet, zal deze zich snel ontwikkelen en bloeien. Er zijn twee hoofdtypen meststoffen voor jonge bomen: minerale meststoffen en organische meststoffen. Beide hebben hun voor- en nadelen, dus het is het beste om beide te gebruiken. Minerale meststoffen voorzien de planten van de nodige voedingsstoffen in geconcentreerde vorm en hoeven daarom slechts af en toe te worden gebruikt – één keer per seizoen is meestal voldoende. Organische materialen daarentegen geven voedingsstoffen langzamer af, maar zijn nog steeds effectief over een langere periode. Een combinatie van beide soorten mest is daarom ideaal voor jonge appelbomen: minerale mest reguleert de aanvoer van levensondersteunende minerale elementen, terwijl organische mest vooral stikstof t levert, wat vooral belangrijk is voor de fotosynthese. verminderen ook het ontstaan ​​van ziekten veroorzaakt door schimmels of bacteriën en spelen een beslissende rol bij waterverlies uit de bodem

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun jij opgedroogde jonge appelbomen redden?

Jonge appelbomen verdrogen vaak omdat ze niet genoeg water krijgen. Maar soms kun je deze bomen redden. Eerst moet je de grond rond de boom losmaken en daarna veel water geven. De beste manier om een ​​uitgedroogd jonge boompje te redden, is door het ’s nachts langzaam met een tuinslang of sproeier te besprenkelen.

FAQ

Zijn jonge appelbomen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Jonge appelbomen houden van limoen.

Zijn jonge appelbomen giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Jonge appelbomen zijn zeer giftig.