Coniferen onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Coniferen zijn groenblijvende, naaldvormige bomen die in de meeste tuinen en parken voorkomen. Ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en vereisen zelden kunstmest of andere onderhoudsmaatregelen. Door een paar eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw conifeer echter in een gezonde en mooie conditie houden.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 1000cm tot 2000cm
  • groei breedte: van 400cm tot 800cm
  • bloem kleur: geel oranje
  • hoogtijdagen: februari tot maart
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig
  • bodemvocht: vers tot vochtig
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • Nutriënten hoeveelheid: matig voedzaam

Lees meer over het planten van coniferen en het snoeien van coniferen.

Hoe vaak moet je coniferen water geven?

Coniferen zijn doorgaans relatief onderhoudsvriendelijke bomen en hebben normaal gesproken niet veel water nodig. Bij bijzonder droog of warm weer moet u de planten echter regelmatig water geven, zodat ze niet uitdrogen. Geef de coniferen bij voorkeur twee keer per week water voor een optimale verzorging.

Wanneer moet je coniferen bemesten?

*Van eind februari tot half augustus regelmatig bemesten volgens de instructies van de fabrikant. *Een keer per seizoen biologische of minerale korrels geven. *In zandgronden maakt een beetje mest het makkelijker voor de coniferen om te groeien.

Hoe vaak moet u coniferen bemesten?

Vooral coniferen kunnen relatief snel last krijgen van een magnesiumtekort. Daarom is het het beste om een ​​coniferenhaag twee keer per jaar te bemesten om de groei en gezondheid te bevorderen. Door regelmatig kunstmest te gebruiken, krijgt de bodem de noodzakelijke toevoer van voedingsstoffen die hij anders door natuurlijke verliezen zou verliezen.

Welke meststof is geschikt voor coniferen?

Naast een basisvoorraad aan compost hebben coniferen op leembodem ook kali nodig als meststof.Kalium is zeer rijk aan magnesium in de vorm van magnesiumsulfaat en zorgt direct voor groene naalden, ook bij een acuut tekort.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je uitgedroogde coniferen redden?

Kun je uitgedroogde coniferen redden? Ja, dat is mogelijk. Als de plant slechts een beetje droog is, kan deze nieuw leven worden ingeblazen met een basisvoorraad van compost en kaliummagnesia. Epsomzout bevat magnesiumsulfaat en zorgt voor groene naalden – ook bij een acuut tekort.

FAQ

Zijn coniferen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Coniferen zijn gevoelig voor kalk.