Hand heggenschaar test

Het vinden van de juiste heggenschaar is niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk veel verschillende modellen op de markt die verschillende functies hebben. In deze gids laten we u zien waar u op moet letten bij het kopen van een handheggenschaar en welke modellen in het bijzonder worden aanbevolen.

 • Handheggenscharen kenmerken zich door hun handzame vormgeving. Ze zijn gebruiksvriendelijk en maken het nauwkeurig snoeien van heggen en struiken mogelijk. Bovendien zijn ze relatief goedkoop.
 • De snijdikte geeft aan hoe dik het materiaal mag zijn, dat met de handheggenschaar kan worden gesneden. Bij een handheggenschaar moet u ervoor zorgen dat de snijkracht minimaal even hoog is als het te snoeien materiaal.
 • Wist je al dat laurierkers de populairste haag in Duitsland is? Geen wonder, want het is een wintervaste, natuurlijke bescherming tegen privacy en geluid, schaduwleverancier en stoffilter.

De 5 beste handheggenscharen

1. Fiskars Quantum aangedreven heggenschaar

Fiskars Quantum gear heggenschaar, antiaanbaklaag, hoogwaardige stalen messen, lengte: 63 cm, zwart/oranje, HS102, 1001449

de fiskkont quantum KrijgenriezijnHoickenschier ist eine lelte en Hengelile Achterkantenschier, de fur de vorm geven aan en Rjijckschnhet van Achterkantin, Bjijsckip en klinnenin straatenzenzhaar GHoiignenz ist. de Achterkantenschier Heeft gelinkschAaneinde Poever en ist Met einnerlijk RechtsafuhVieringin KorcOberekendflenzche Met fvingerschutz aonsging doodattenz. zij verfjij> jijberekend einen octrooiiehin Krijgenriezijnmechaanismeons Met 3fzeker wel Huhhier sneeuwd.w.zleisHongaars en eine AntiHavoetenvooralchnietHongaars, de fur met betrekking toti.bHongaarssloogje, zaubhier sneemidden- tot in de ringensphetin sorgt. de ringin de Achterkantenschier sind aons Hohmet wieehiem stahl en ikkontin sl einformatieOh nOhshlealsin.

 • Topverwerking
 • Super snijprestaties
 • zeer duurzaam
 • weinig inspanning vereist

 • Handgrepen van kurk kunnen afbrokkelen als ze constant in contact komen met water


2. Bahco P51-SL handheggenschaar

Bahco P51-SL handheggenschaar

de Bahco P51SL hand Achterkantenschier ist eine komfortabel, lelte en enzenhijSt enhnHongaarssrespermanente hand Achterkantenschier Met d.w.zeikelgeHenzrtenzin, zienDhr sharfin Prenzbijvisiesklengin fur zauberen sneehet. zij ist 570mm lang en verfjij> jijberekend aluminiumgefLeuk vindenste Handvate.

 • Comfortabel
 • Goede snijprestaties
 • eenvoudig

 • Sommige modellen zijn af fabriek defect


3. AIRAJ telescopische heggenschaar

AIRAJ 750-880 mm telescopische heggenschaar Lichtgewicht en arbeidsbesparende heggenschaar Handmatig tuinsnijgereedschap Geschikt voor huis, tuin en groenvoorziening Professionele heggenschaar met lange steel

de telefoonhetkopHoickenschier ist eine beroepel handHoickenschier, de Met d.w.zmet betrekking toti trin demmodi aonsging doodattenz ist. Met naar de einformatieackip knopf Aan de Achterkantenschier kdan de SpdanHongaars Aan verschd.w.za zijntien van Achterkantin AangeOkeSt met wiehijde. Van de 7588 cm groote telefoonhetkopgrootals kdan EENste VNterchd.w.zlichier HuhHoi trimmenHeren en bietenz lhnin ein angaHmes snijderlebnis. de spezieik zalin gebijvacktien ringin kuhnnin de Bijkrivier zijnin de sneeuwiden hijHoiblauwl hijHuhkip, d.w.zLeuk vinden HaaruitRechtsafjijsckip de EENste aons de schier verHindeh en de sneeuwd.w.zleisHongaars de GsoortenHoickenschier in de omgeving van tot bijven 50% ging doodeieh met wiehijde. Dat Chique ontwerp van de heggenschaar is gemaakt van SK5-staal met geïntegreerde warmtebehandeling en hoge hardheid. Het is betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken.

 • Heel handig
 • redelijk goedkoop
 • telescopisch handvat


Gids: Koop de rechtshandige heggenschaar

Bij de aanschaf van een handheggenschaar zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zodat ook u de rechtshandige heggenschaar kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Als u op zoek bent naar een draagbare heggenschaar met dikke takken, bekijk dan ons artikel over draagbare heggenscharen met dikke takken.

snijdikte

De snijkracht is belangrijk zodat de handheggenschaar goed kan knippen. De snijdikte moet tussen 15 en 25 mm zijn.

snijlengte

De snijlengte van een handheggenschaar moet minimaal 60 cm zijn om goed aan grotere heggen te kunnen werken.

veiligheid

Bij het kopen van een handheggenschaar moet veiligheid de hoogste prioriteit hebben. De schaar moet een veiligheidsring hebben zodat vingers niet kunnen worden afgesneden tijdens het knippen. Daarnaast dient de snijkant te zijn voorzien van een bescherming zodat de handen niet gewond raken bij het snijden.

gewicht

De handheggenschaar mag niet te zwaar zijn, zodat je hem lang moeiteloos kunt gebruiken. Het is ook een voordeel als het een ergonomische handgreep heeft, zodat de hand niet vermoeid raakt tijdens het snijden.

Prijs

De prijzen van handheggenscharen lopen sterk uiteen. Afhankelijk van de kwaliteit en uitrusting vind je al voor een paar euro een goede handheggenschaar. Maar er zijn ook zeer hoogwaardige handheggenscharen voor enkele honderden euro’s. Het is daarom de moeite waard om goed na te denken over wat je van de handheggenschaar verwacht voordat je hem koopt.

Als u meer wilt weten over:

FAQ

Welke heggenscharen zijn er op de markt?

Heggenscharen zijn er in veel verschillende uitvoeringen en prijsklassen. De goedkoopste optie is een handheggenschaar, waarmee kleine heggen en struiken gesnoeid kunnen worden. Een accu-heggenschaar die wordt aangedreven door een elektromotor is geschikt voor grotere heggen. Het is krachtiger en maakt het ook mogelijk om dikkere takken te snijden. Voor bijzonder grote heggen zijn er ook gasaangedreven heggenscharen. Deze zijn bijzonder krachtig en maken het snoeien van zeer grote heggen mogelijk.

Waar moet u op letten bij het kopen van een heggenschaar?

Bij het kopen van een heggenschaar moet je letten op de kwaliteit. Goedkope scharen knippen vaak niet netjes en kunnen de hagen beschadigen. Let ook op de lengte van de schaar. Een te korte schaar kan niet alle takken bereiken, een te lange schaar is onhandig en zwaar.

Welke heggenschaar is geschikt voor mij?

Heggenscharen zijn er in veel verschillende uitvoeringen, maten en prijsklassen. Welke heggenschaar voor u geschikt is, hangt van veel factoren af. Eerst moet je beslissen of je een elektrische of een handmatige heggenschaar nodig hebt.

Elektrische heggenscharen zijn gebruiksvriendelijker en klaren de klus sneller. Ze zijn bijzonder geschikt voor grote heggen. Handmatige heggenscharen zijn daarentegen goedkoper en geschikt voor kleinere heggen.

U moet ook beslissen wat voor soort heggenscharen u nodig heeft. Er zijn reguliere heggenscharen die geschikt zijn voor alle soorten heggen en speciale heggenscharen die alleen geschikt zijn voor een bepaald type heg.

Normale heggenscharen zijn geschikt voor loof- en naaldhagen. Ze zijn meestal iets zwaarder dan speciale heggenscharen en zijn daarom meer geschikt voor grote heggen.

Speciale heggenscharen zijn geschikt voor bladverliezende hagen, naaldhagen, fruit- en wijnstokkenhagen. Ze zijn lichter dan gewone heggenscharen en daardoor meer geschikt voor kleinere heggen.

De beste aanbiedingen: