De 3 beste Husqvarna heggenscharen in de test

Heggenscharen van Husqvarna worden als bijzonder hoogwaardig beschouwd en zijn daarom navenant duur. Het is echter ook de moeite waard om een ​​Husqvarna heggenschaar te kopen, omdat deze modellen bijzonder gebruiksvriendelijk en zeer robuust zijn. In het volgende artikel laten we u kennismaken met de verschillende Husqvarna heggenscharen en geven we u tips welke voor u geschikt is.

 • Husqvarna heggenscharen worden gekenmerkt door hoge kwaliteit. Ze zijn zeer robuust en kunnen zelfs zwaardere belastingen weerstaan. Bovendien zijn ze eenvoudig in gebruik en zeer krachtig.
 • Bij de aanschaf van een Husqvarna-heggenschaar moet rekening worden gehouden met het snijvermogen, omdat dit van cruciaal belang is voor een zuivere en nauwkeurige snede. Hoe hoger de snijkracht, hoe scherper het mes en hoe minder kracht er nodig is om een ​​heg te knippen.
 • Wist je al dat laurierkers de populairste haag in Duitsland is? Geen wonder, want het is een wintervaste, natuurlijke bescherming tegen privacy en geluid, schaduwleverancier en stoffilter.

De 3 beste Husqvarna heggenscharen

1. Husqvarna 522HDR75X

Husqvarna 522HDR75X 21.7 CC Professionele Benzine Heggenschaar 75cm Casual Dagrugzak 40cm Oranje

Onze testwinnaar, de Husqvarna 522HDR75X is een dubbelzijdige heggenschaar met 21,7 cm³ en een snijbalk van 75 cm. Het heeft een hoog koppel voor hardere sneden. De handgreep met meerdere standen en het indrukwekkend lage gewicht in combinatie met het slanke, uitgebalanceerde ontwerp en lage trillingsniveaus zorgen voor een uitstekende handling. De hoge capaciteit, snelle professionele mesbladen, de open mesbescherming en het indrukwekkende vermogen zorgen voor uitstekende snijprestaties.

 • Professionele snijprestaties
 • Ergonomische handgreep
 • Van hoge kwaliteit
 • Ideaal voor grote heggen


2. Husqvarna heggenschaar 115iHD45

Husqvarna accuheggenschaar 115iHD45 met BLi10 accu en QC80 oplader stil en krachtig voor intensief privégebruik

De Husqvarna heggenschaar 115iHD45 is een robuuste en krachtige accu heggenschaar met borstelloze motor. Het is uitstekend geschikt voor het snijden van dunne tot middelgrote takken. De meslengte is 45 cm, de takdiameter max. 25mm. Het toestel weegt 3,2 kg zonder batterij. De leveringsomvang omvat de heggenschaar inclusief de Bli10 (2Ah) 36V-accu en de QC80-oplader.

 • Zonder kabel
 • Goede snijprestaties
 • Super verwerking
 • Lange levensduur


3. Husqvarna heggenschaar 226 HD 60s

Husqvarna heggenschaar 226 HD 60s

De Husqvarna 226HD 60S is een uitzonderlijk goed uitgebalanceerde heggenschaar met een robuust tweesnijdend mes en een X-Torq-motor. Het robuuste ontwerp zorgt voor een lange levensduur van het product, zelfs bij veeleisende toepassingen. De transmissiecomponenten zijn ontwikkeld voor een lange levensduur van het product onder veeleisende omstandigheden. De achterste handgreep is verstelbaar, waardoor het gemakkelijker is om de zijkanten van de heg te knippen. Scherpe en robuuste snijtanden zorgen voor een hoge productiviteit en een lange levensduur.

 • Zeer goede snijprestaties
 • Van hoge kwaliteit
 • Ideaal voor takken tot ca. 2,2 cm

 • Hoog gewicht
 • Niet geschikt voor dikke takken


Gids: Koop het juiste Husqvarna-heggenschaarmodel

Bij het kopen van een Husqvarna heggenschaar zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Zodat ook u de juiste Husqvarna heggenschaar kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.
Ben je op zoek naar een Husqvarna heggenschaar voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over Husqvarna heggenscharen voor dikke takken.

snijdikte

Bij het kopen van een Husqvarna heggenschaar moet bijzondere aandacht worden besteed aan de snijkracht. Husqvarna heggenscharen hebben een snijdiepte tot 55 mm, wat voldoende is voor efficiënt heggensnoeien. Bij een lagere snoeidikte is hegverzorging slechts onvoldoende mogelijk, wat bij slecht gesnoeide heggen merkbaar is.

snijlengte

De snijlengte van een Husqvarna heggenschaar moet minimaal 25 cm zijn. Bij sommige modellen kan de snijlengte worden verlengd tot 55 cm.

veiligheid

Bij het kopen van een Husqvarna heggenschaar moet naast kwaliteit en prijs ook rekening worden gehouden met veiligheid. Husqvarna heggenscharen hebben een zeer goede beveiliging en zijn daarom bijzonder geschikt voor de tuin. De veiligheidsuitrusting omvat onder meer een snijkop die automatisch uitschakelt bij een ongeval en een overbelastingsbeveiliging. Met Husqvarna heggenscharen is het risico op letsel ook zeer laag omdat de snijbladen zeer scherp zijn en daarom weinig kracht nodig hebben om door hout of takken te snijden.

gewicht

Afhankelijk van hoeveel de Husqvarna heggenschaar moet wegen, zijn er modellen die lichter of zwaarder zijn. Let er bij de keuze op dat de Husqvarna heggenschaar niet te zwaar is, zodat je hem langer kunt gebruiken zonder moe te worden.

prestatie

De prestaties van een Husqvarna heggenschaar moeten hoog zijn, zodat de heggenschaar ook door zwaardere takken kan knippen. De Husqvarna heggenschaar moet ook een lange levensduur hebben.

Prijs

De Husqvarna heggenschaar is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De prijs kan variëren afhankelijk van de uitrusting en functies. Voor een hoogwaardige en krachtige Husqvarna heggenschaar moet je rond de 150 euro budgetteren. De goedkoopste optie ligt rond de 70 euro.

Als u meer wilt weten over:

Soorten Husqvarna heggenscharen

Husqvarna heggenscharen op benzine

Een verbrandingsmotor drijft uw Husqvarna-heggenschaar aan. Deze motor kan een 2-takt of een 4-takt zijn, afhankelijk van uw behoeften. Deze heggenscharen genereren veel kracht en zijn daarom geschikt voor het snoeien van harde en ruwe struiken. Hiermee kunt u efficiënter en sneller dikke heggen snoeien.

Ze zijn echter meer geschikt voor ervaren tuiniers omdat ze zwaar en moeilijk te manoeuvreren zijn. Ze zijn iets duurder en hebben de voorkeur bij grotere oppervlakten.

Elektrisch bediende Husqvarna heggenscharen

Een elektrische heggenschaar van Husqvarna wordt aangedreven door een netsnoer dat u kunt uittrekken om vrij over het gazon te bewegen. Het is een kosteneffectieve keuze, en het is ook licht van gewicht. Je kunt ze snel meenemen en de navigatie is handig als je vaak in verschillende richtingen beweegt.
Zorg er bij gebruik van deze Husqvarna heggenscharen voor dat de kabel niet in de weg zit tijdens het snoeien. Als u harde heggen of struiken heeft, werkt deze schaar mogelijk niet efficiënt.

Accu Husqvarna heggenscharen

Deze heggenscharen zijn een ondersoort van Husqvarna elektrische heggenscharen en zijn vergelijkbaar met draadloze grasmaaiers, wat betekent dat ze niet rechtstreeks worden aangedreven maar een batterij gebruiken. Ze zijn ook licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Omdat er geen kabel is, vergroot je je bereik in de tuin en bedek je zelfs een groot gazon.

Deze accu-aangedreven Husqvarna heggenscharen zijn echter niet geschikt voor continu gebruik omdat de accu’s niet genoeg energie opwekken. De oplaadtijd kan tussen de 1-2 uur zijn en de batterij moet van tijd tot tijd worden vervangen.

FAQ

Welke Husqvarna heggenscharen zijn bijzonder geschikt voor doe-het-zelfgebruik?

De Husqvarna heggenscharen zijn zeer geschikt voor doe-het-zelfgebruik. Ze zijn eenvoudig in gebruik en zeer robuust. De Husqvarna 522HDR75X heggenschaar wordt in het bijzonder aanbevolen. Ze is erg licht en heeft een lang zwaard. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor grote hagen.

Welke Husqvarna heggenscharen zijn geschikt voor professionals?

De heggenscharen uit de 135 C-serie van Husqvarna zijn ideaal voor professionals. Deze scharen zijn bijzonder licht en maken nauwkeurig knippen mogelijk. De snijbladen zijn gemaakt van hoogwaardig staal en zijn duurzaam. De heggenscharen van de 135 C-serie zijn ideaal voor particulier tuinieren of professioneel gebruik.

Welke Husqvarna heggenscharen zijn bijzonder licht?

De heggenscharen van Husqvarna zijn bijzonder licht en liggen goed in de hand. De modellen 525RX en 550RX zijn bijzonder licht en liggen bijzonder goed in de hand.

De beste aanbiedingen: