Grondanker tuinschuurtest: de 5 beste in vergelijking

Wie een tuinhuis wil kopen, staat voor de vraag of hij voor een model met grondankers moet kiezen. Deze ankers houden het tuinhuis stevig op de grond zodat het bij weer en wind niet kan omvallen. In deze gids leest u welke voordelen een tuinhuis met grondankers biedt en welke modellen er beschikbaar zijn. We laten je ook zien waar je op moet letten bij het kopen.

 • Een grondanker tuinhuis is bijzonder stabiel doordat deze wordt bevestigd met een grondanker. Hierdoor is hij wind- en weerbestendig en ook bij slecht weer te gebruiken.
 • Bij het kopen van een grondanker tuinhuisje moet gelet worden op de stabiliteit. Het tuinhuisje moet zo stabiel mogelijk zijn om weer en wind te weerstaan. Zorg er ook voor dat het grondanker sterk genoeg is om het tuinhuisje vast te houden.
 • Met een tuinhuisje grondanker kunt u uw tuinhuisje stabiliseren. Het is dus wind- en weerbestendig. Bovendien is het gemakkelijker in elkaar te zetten.

De 5 beste grondanker tuinhuizen

1

MAXERIO 60 cm basisset van 12 schroeffunderingen + toebehoren; Ø60x2; M12

MAXERIO 60 cm basisset van 12 schroeffunderingen + toebehoren; Ø60×2; M12

 • Leveringsomvang van deze set: 12 x Kerngrondschroeven 60 cm; 12 x console (rechthoekige houten steun); 1 x inschroefstang; 12x schroef…
 • UW PROJECTEN – tuinhuis, terras, kinderspeelhuis, speeltoren, parasol, tuinsauna, barrelsauna, serre,…
 • INDRAAIEN EN ZITTEN – Draai de kernschroeffundering met de inschroefstang in de grond en je bent klaar! jouw basis…

3

Maxerio 80 cm basisset van 6 schroeffunderingen + toebehoren; Ø60x2; M12

Maxerio 80 cm basisset van 6 schroeffunderingen + toebehoren; Ø60×2; M12

 • Leveringsomvang van deze set: 6 x Kerngrondschroeven 80 cm; 6 x console (rechthoekige houten steun); 1 x inschroefstang; 6x schroef…
 • UW PROJECTEN – tuinhuis, terras, kinderspeelhuis, speeltoren, parasol, tuinsauna, barrelsauna, serre,…
 • INDRAAIEN EN ZITTEN – Draai de kernschroeffundering met de inschroefstang in de grond en je bent klaar! jouw basis…

5

vidaXL 12x grondanker speeltoren stalen grondanker bevestigingsanker hoekanker

vidaXL 12x grondanker speeltoren stalen grondanker bevestigingsanker hoekanker

 • Deze 12-delige grondankerset is een ideale accessoire voor je speeltoestel.
 • Materiaal: gegalvaniseerd staal; Afmetingen: 5 x 5 x 50 cm (L x B x H); Levering bevat: 12 x ankers, 36 x schroeven, 36 x…
 • Hij is gemaakt van hoogwaardig, verzinkt staal en is daardoor zeer stabiel en duurzaam.De leveringsomvang omvat 12…

Gids: Koop het juiste grondanker model tuinhuisje

Bij het kopen van een tuinhuisje met grondankers zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u de juiste grondanker tuinberging kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een grondanker tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan onze post over grondanker tuinhuisje voor dikke takken.

snijdikte

Tuinhuis grondankers dienen een minimale afmeting te hebben zodat het tuinhuisje kan worden bevestigd. De maat van het grondanker is afhankelijk van de maat van het tuinhuisje. Een grondanker met een diameter van ongeveer 30 cm is voldoende voor een klein tuinhuisje. In een groot tuinhuis moet het grondanker een diameter hebben van ongeveer 50 cm.

snijlengte

Let bij het kopen van een grondanker tuinhuisje op het materiaal waarvan het gemaakt is. Zorg ervoor dat het grondanker van stevig materiaal is gemaakt, zodat het bestand is tegen weer en wind. Een stalen grondanker is ideaal omdat het bijzonder stabiel en robuust is.

veiligheid

Het grondanker tuinhuis moet een hoge mate van stabiliteit hebben om te voorkomen dat het omvalt. Ook moet het materiaal robuust zijn om bestand te zijn tegen weers- en UV-invloeden. Voordat u koopt, moet u zich daarom informeren over de kwaliteit van het materiaal.

gewicht

Een grondanker tuinhuis is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen tussen een modern en een rustiek design. Ook de kleur van het huis is vrij te kiezen. Bij de keuze moet er echter op worden gelet dat het ontwerp past bij de tuin en de omgeving.

prestatie

Wanneer u een tuinhuis met grondankers koopt, moet u letten op de vorm van het dak. De meeste tuinhuisjes met grondankers hebben een zadeldak. Maar er zijn ook grondanker tuinhuizen met een lessenaarsdak. Let bij het kopen op de vorm van het dak van het grondanker tuinhuisje.

Prijs

De prijs van een grondanker tuinhuisje kan sterk variëren. Er zijn goedkope modellen vanaf zo’n 10 euro, maar ook hele dure varianten die enkele honderden euro’s kunnen kosten. Bedenk voordat u koopt welke functies het tuinhuis moet hebben en hoeveel geld u eraan wilt uitgeven.

FAQ

Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een grondanker voor een tuinhuisje?

Een grondanker kopen voor een tuinhuisje heeft voor- en nadelen. Allereerst is een grondanker een goed idee als je het tuinhuisje op een oneffen ondergrond wilt plaatsen, omdat het stabiliseert voor het tuinhuisje. Daarnaast kan een grondanker er ook voor zorgen dat het tuinhuisje beter bestand is tegen weer en wind. Bij het kopen van een grondanker moet u er echter voor zorgen dat deze ook geschikt is voor het tuinhuisje. Indien dit niet het geval is, kan het grondanker de tuinschuur beschadigen.

Hoe belangrijk is het om op de kwaliteit te letten bij het kopen van een grondanker?

Grondankers voor tuinhuisjes moeten voldoende veerkrachtig zijn om het tuinhuisje betrouwbaar te kunnen bevestigen. Door slechte kwaliteit kan het grondanker na korte tijd breken of losraken. Daarom is het belangrijk om bij het kopen op een goede kwaliteit te letten.

Waar moet je vooral op letten bij het kopen van een grondanker?

Let bij het kopen van een grondanker vooral op de kwaliteit van het product. Een goedkoop anker kan buigen of zelfs breken bij het in de grond steken, wat kan leiden tot een dure en tijdrovende uitbreiding van het tuinhuisje. Bovendien moet het anker goed geschikt zijn voor de betreffende ondergrond. Een speciaal zandanker helpt bijvoorbeeld bij zandgrond, terwijl een metalen grondanker beter werkt op steenachtige grond.

De beste aanbiedingen: