Ego-heggenschaartest: de 3 beste in vergelijking [2022]

Welke Ego Heggenschaar is het beste voor uw behoeften? We hebben wat onderzoek gedaan en drie van de meest populaire modellen op de proef gesteld. Lees verder om erachter te komen welke het beste presteerde!

  • Ego-heggenscharen gebruiken lithium-ionbatterijen als stroombron. De apparaten zijn standaard heggenscharen voor diverse toepassingen.
  • Het assortiment Ego heggenscharen omvat gereedschappen voor hobbytuiniers en producten voor professioneel gebruik. De zwaarden zijn van verschillende lengtes, ook de snijkracht is anders.
  • In totaal 9 verschillende modellen behoren tot het huidige assortiment Ego heggenscharen. Hun prijzen liggen in het midden tot het hogere bereik.

De 3 beste ego heggenscharen

EGO HT2410E draadloze heggenschaar

EGO HT2410E draadloze heggenschaar

De Ego HT2410E accu heggenschaar is een lichte en handzame heggenschaar die met zijn 10 cm lange snijmes makkelijk kleinere takken snoeit. Het heeft een ergonomische handgreep en werkt op batterijen, wat zorgt voor lange snijtijden. De heggenschaar is ideaal voor de huistuin.


EGO Power accuheggenschaar HT2400E 61 cm 22 mm tandafstand zonder accu en oplader

EGO Power draadloze heggenschaar HT2400E

De EGO Power accu heggenschaar HT2400E is een krachtige en betrouwbare heggenschaar voorzien van een snijmes van 61 cm lang. Met een tandafstand van 22 mm en een tanddiepte van 17 mm is deze schaar ideaal voor professioneel tuinieren. Met de snelheidsregeling kunt u de snelheid aanpassen aan uw behoeften. De HT2400E heeft een ergonomische handgreep en een led-lamp, zodat je ook bij slechte lichtomstandigheden goed kunt werken. De geschikte batterijformaten zijn 2,0 Ah/ 4,0 Ah/ 7,5 Ah.


EGO Power accuheggenschaar HT6500E 65 cm 33 mm tandafstand zonder accu en oplader

EGO Power draadloze heggenschaar HT6500E

De Ego Power accuheggenschaar HT6500E is een krachtige en robuuste heggenschaar die met zijn diamantgeslepen dubbele messen nauwkeurig snoeit. De hoge snijbreedte van 33 mm maakt het ook mogelijk om dikkere takken te verwerken, terwijl het mes stopt wanneer de hendel wordt losgelaten en de elektrische rem voor maximale veiligheid zorgt. Het snijblad is lasergesneden en diamantgeslepen, wat nauwkeurig werken mogelijk maakt. De draaibare handgreep maakt het ook gemakkelijk om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken.


Het merk Ego en de heggenscharen Ego

De naam Ego is in Duitsland nog nauwelijks bekend. Geen wonder, want het Amerikaanse bedrijf werd pas in 2012 opgericht en is pas sinds 2014 in Europa vertegenwoordigd. Door zijn kwaliteitsproducten is Ego nu de meest populaire fabrikant van draadloos tuingereedschap in de VS geworden en wint ook snel aan populariteit in dit land.

Bijzonderheden van de Ego heggenscharen

De heggenscharen worden gekenmerkt door een aantal kwaliteitskenmerken. Hiertoe behoort bijvoorbeeld het dubbelzijdig lasergesneden mes met diamantslijping.

Het maakt millimeterprecieze sneden mogelijk en blijft zeer lang scherp. Het mes wordt beveiligd door een geleidebeschermer. Je kunt het gebruiken om dicht bij muren en hekken te knippen. zonder het mes te beschadigen.

Het trillingsarme drijfwerk is gemaakt van hoogwaardig staal en vergrendelt bijna nooit. De behuizing van de motor en versnellingsbak is niet gemaakt van kunststof, maar van een robuuste metaallegering.

De innovatieve kracht van het bedrijf komt het beste tot uiting in de batterijen. Een 56 V Arc-Lithium-batterij, die uitstekende prestaties levert, dient als energiebron voor de Ego-batterijapparaten.

De fabrikant beweert dat zijn accu-aangedreven heggenscharen krachtiger en duurzamer zijn dan vergelijkbare modellen op benzine. Dankzij geavanceerde technologie blijft de batterij koel en wordt de energie met weinig verlies overgedragen.

De belangrijkste aankoopcriteria: Waar moet je op letten bij het kopen van een Ego heggenschaar

batterijen

De accu’s in de Ego heggenscharen zijn zeer krachtig. Zelfs bij de krachtige apparaten voor professionals is één batterijlading voldoende voor een looptijd van maximaal 144 minuten. Dat is bijna 2,5 uur. Dankzij het Ego-batterijsysteem kan de batterij ook in andere Ego-batterijapparaten worden gebruikt.

zwaard lengte

Ego heggenscharen worden geproduceerd met messen van 51 – 75 cm lang. Zo vindt u voor alle doeleinden het juiste model. Heggenscharen met ca. 50 cm lange messen zijn zeer geschikt voor het snoeien van de meeste heggen. Je hebt een model nodig met een lang zwaard van 61 of zelfs 75 cm om een ​​grote en brede haag te knippen.

snijdikte

Ego-heggenscharen laten hier zeer goede resultaten zien. Kleinere modellen hebben een snijdikte van 25 mm. Professionele modellen maken indruk met een snijdikte van 33 mm. Dat is meer dan veel snoeischaren aankunnen. Hiermee snoei je met gemak zelfs dikke takken.

Inrichting

De uitrusting van de Ego heggenscharen omvat een borstelloze motor, die weinig slijtage vertoont, elektronische snelheidsregeling en ergonomisch gevormde roterende handgrepen voor eenvoudiger gebruik. Dankzij geluidsisolerende en trillingsdempende technieken is het werken met de heggenscharen prettig.

Veelgestelde vragen over Ego heggenscharen

Wat zijn de voordelen van Ego heggenscharen?

Over de apparaten is goed nagedacht. Ze worden gekenmerkt door hoge prestaties en uithoudingsvermogen. Hierin zijn ze gelijk aan heggenscharen met benzinemotoren. Wat milieuvriendelijkheid betreft, zijn Ego-heggenscharen zelfs superieur omdat ze stil zijn en geen uitlaatgassen produceren. Als je het apparaat binnen 30 dagen na aankoop registreert, geeft de fabrikant 5 jaar garantie voor particuliere gebruikers.

Wat zijn de bijzondere eigenschappen van Ego heggenscharen?

Voor de professionele modellen kunt u een rugzak bestellen. Dit is een soort rugzak waar de batterij in zit. Bij het werken met de heggenschaar draag je de accu op je rug. Dit maakt de heggenschaar lichter. De rugzak is verkrijgbaar als accessoire.

Waar worden Ego heggenscharen verkocht?

De heggenscharen zijn verkrijgbaar bij geselecteerde vakhandelaren in heel Duitsland. De meeste producten worden echter online verkocht. De heggenscharen worden aangeboden in sommige online winkels. De fabrikant biedt ook een verkoop af fabriek aan op zijn Duitse website.