Thuja haag verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Nadat u uw thuja-haag hebt geplant, moet u hem regelmatig bemesten en verzorgen om hem gezond en sterk te laten groeien. Thuja-haagmest bevat stikstof, fosfor en kalium, die allemaal nodig zijn om uw Thuja-haag gezond te houden. Stikstof is het belangrijkst voor de groei van bladeren en takken, fosfor bevordert de bloei en kalium helpt ziekten te bestrijden.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 200cm tot 1000cm
  • groei breedte: van 200cm tot 300cm
  • bloem kleur: rood
  • hoogtijdagen: maart tot mei
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot nat
  • Kalk tolerantie: limoen liefhebbend
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: zeer giftig

Lees meer over het planten van thuja-hagen en het snoeien van thuja-hagen.

Hoe vaak moet je Thuja-hagen water geven?

De thujahaag is een populaire sierheester die zowel in de privétuinen als in de openbare ruimte wordt aangeplant. De plant behoort tot de familie Cupressaceae en komt oorspronkelijk uit Noordoost-Azië. Er zijn verschillende soorten Thuja in Duitsland, maar de meest voorkomende is de Thuja occidentalis, ook wel bekend als “Siberische ceder” of “Amerikaanse jeneverbes”. De plant kan tot 20 meter hoog worden en heeft een piramidale kroon.

Wanneer moet u Thuja-hagen bemesten?

De beste tijd om een ​​thujahaag te bemesten is de lente, vanaf april. Gedurende deze tijd kunt u ze goed verzorgen met hoornkrullen of natuurlijke meststoffen. Blaukorn zit ook in de eerste jaren van de boom tot zijn 3e-4e jaar. Geschikt voor standjaren, maar gebruik daarna liever natuurlijke mest.

Hoe vaak moet u Thuja-hagen bemesten?

Om ervoor te zorgen dat jonge thuja-hagen snel groot en ondoorzichtig worden, moet u de levensbomen elk jaar bemesten. Het is raadzaam om in het voorjaar een volledige meststof te selecteren en deze over de stam te verdelen. Let er bij het kiezen van de juiste meststof op dat deze geschikt is voor naaldplanten. Op de markt vindt u speciale haagmeststoffen in gegranuleerde of vloeibare vorm, evenals tuindressing (dressing voor jonge planten).

Welke meststof is geschikt voor Thuja-hagen?

Om een ​​thujahaag te bemesten, wordt in maart een mengsel van volwassen compost en hoornkrullen aanbevolen. Meng hiervoor vijf liter volwassen compost per meter haag met ongeveer een handvol hoornkrullen in een kruiwagen en verdeel deze onder de haag.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kunnen opgedroogde thuja-hagen worden gered?

Thuja-struiken zijn groenblijvend en kunnen behoorlijk hoog worden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor heggen. Ze zijn ook relatief onderhoudsarm en tolerant ten opzichte van de meeste grondsoorten. Zoals alle planten kunnen ze echter last hebben van droogtestress als ze niet goed worden bewaterd tijdens droge perioden. Als uw Thuja-haag er op sommige plaatsen bijzonder uitgedroogd of dood uitziet, is er misschien nog hoop! Dit is wat u moet weten over het doen herleven van een uitgedroogde Thuja-haag: Ten eerste is het belangrijk om de struik goed diep water te geven met een slang of een sproeisysteem (indien mogelijk) totdat het water aan de basis van de plant begint weg te lopen. Dit zal helpen om uitgedroogde wortels te hydrateren die mogelijk zijn gekrompen door gebrek aan vocht. Breng vervolgens een mengsel van compost en hoornkrullen aan rond de basis van elke plant – dit levert de broodnodige voedingsstoffen op die nieuwe groei zullen stimuleren. Houd ten slotte uw haag de komende weken/maanden in de gaten en blijf regelmatig water geven (minstens één keer per week) tijdens droge perioden – binnenkort zou u tekenen van nieuw leven moeten zien verschijnen!

FAQ

Zijn thuja-hagen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Thuja-hagen zijn dol op kalk.

Zijn thuja-hagen giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Thuja-hagen zijn zeer giftig.