Worx heggenschaartest: de 4 beste in vergelijking

Houdt u van uw tuin en bent u op zoek naar een nieuwe heggenschaar? Wilt u de beste Worx-heggenschaar op de markt vinden, maar heeft u geen tijd om zelf onderzoek te doen? Zoek dan niet verder! In deze blogpost geven we u een kort overzicht van de vier beste Worx-heggenscharen op de markt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen en de perfecte Worx-heggenschaar voor uw behoeften kunt kiezen. Veel plezier met tuinieren!

 • In de categorie Worx heggenscharen vind je momenteel bijna 20 apparaten. Het assortiment is breed en omvat apparaten voor elk doel, zoals standaard heggenscharen, telescopische heggenscharen, buxusscharen en grasschaar.
 • De meeste Worx-heggenscharen zijn draadloze apparaten. Het productieprogramma omvat ook enkele elektrische heggenscharen.
 • De Worx-modellen bevinden zich in de lagere tot middenprijsklasse. Voordelige modellen zijn al verkrijgbaar voor minder dan 100 euro, terwijl topmodellen rond de 200 euro kosten.

De 4 beste Worx heggenscharen

1. WORX 36V WG284E draadloze heggenschaar

WORX WG284E accu heggenschaar 40V (2x20V) - elektrische heggenschaar met 60cm dubbele snijbladen voor gelijkmatig snoeien - incl. beschermende koker

test winnaar

De WORX snoeischaar 36V WG284E accu is compatibel met alle 20V accu’s. De lithium-ion-accu heeft een capaciteit van 2,0 Ah en kan in slechts één uur worden opgeladen. Met de ergonomische handgreep ligt de grasschaar goed vast en dankzij de draaibare snijkop stel je de buxusschaar eenvoudig in. Het apparaat weegt 3,9 kg (met batterij zonder beschermhoes) en is geschikt voor takken met een diameter tot 27 mm.

 • van hoge kwaliteit
 • Scherpe messen
 • vrij gemakkelijk
 • bijzonder krachtig
 • lange batterijduur


2. WORX WG260E.9 draadloze heggenschaar

WORX WG260E.9 accu heggenschaar 20V - elektrische heggenschaar met dubbele snijbladen voor gelijkmatig snoeien & laadstation & WA3604 accu met accu laadstation: 20V - 4000mAh Li-Ion accu

prijs tip

De WORX accu-heggenschaar is de perfecte hulp voor effectief en gemakkelijk tuinieren. Nauwkeurig snijden met het 61 cm lange, lasergesneden diamantblad en verminderde trillingen voor nauwkeurig werk en een geweldig zaagresultaat zijn slechts twee van de hoogtepunten. De veilige en gebruiksvriendelijke accusnoeischaar: tweehands-veiligheidsschakelaar om onbedoeld starten te voorkomen / verstelbare softgrip / extra handgreep voor moeiteloos werken is bijzonder praktisch. De draadloze heggenschaar is compatibel met alle WORX 20V-accu’s – ideaal voor bestaande accu’s! De accu-gereedschapsset voor doe-het-zelvers en professionals waarop u kunt vertrouwen: Duurzaam en robuust / geteste veiligheidsnorm

 • van hoge kwaliteit
 • Scherpe messen
 • vrij gemakkelijk
 • behoorlijk krachtig
 • lange batterijduur

 • minder prestatie dan de testwinnaar


3. WORX 20V draadloze telescopische heggenschaar

WORX 20V draadloze telescopische heggenschaar WG252E.9-zonder batterij en oplader, zwart en WA3604 batterij met batterijlaadstation: 20V - 4000mAh Li-ionbatterij en batterijlaadstation

Onze favoriet

Met de draadloze telescopische heggenschaar van WORX snoeit u eenvoudig heggen op anders moeilijk bereikbare plaatsen. Met de telescopische handgreep kan de werkhoogte worden aangepast, de kantelbare kop zorgt voor maximaal comfort en het lichte en compacte ontwerp maakt de heggenschaar tot een ideale metgezel. De achterste handgreep is draaibaar, zodat je de schaar in elke positie ergonomisch kunt hanteren. De PowerShare-batterijen van WORX kunnen worden gebruikt met alle andere POWERSHARE-producten – zo heb je altijd genoeg sap voor al je tuinwerkzaamheden.

 • hoog bereik
 • lange batterijduur
 • praktische buigbare snijkop voor haagdaken
 • Batterij en oplader inbegrepen
 • krachtig en stil


4. Worx WG261E.9 draadloze heggenschaar

Worx WG261E.9 accu heggenschaar - 20V professionele heggen- en buxusschaar met 44 cm meslengte - ideaal voor hoge heggen - wordt geleverd zonder accu en oplader

De Worx WG261E.9 accu heggenschaar is een tuingereedschap waarmee je een gelijkmatig en nauwkeurig snijresultaat krijgt. Dankzij het lasergesneden diamantblad en de dubbele snijbladen wordt het werken in de tuin een stuk eenvoudiger en vermindert u trillingen. De grote maar extreem lichte trimmer ligt prettig in de hand en met de handbescherming kun je de heggenschaar veilig bedienen, zelfs als je het contact verliest. Het kan worden opgeborgen in de bijbehorende beschermkap. Met het Worx PowerShare-systeem kunt u elke batterij op alle 20 volt Worx PowerShare-apparaten gebruiken – verwissel eenvoudig de batterij van het apparaat en bespaar geld!

 • aantrekkelijk geprijsd
 • licht en handig
 • lange batterijduur
 • zachtjes


Het merk Worx en zijn bijzonderheden

Worx is een merk voor elektrisch gereedschap dat behoort tot de Chinese Positec Group. Het werd opgericht in 1994 en wordt vandaag de dag nog steeds gerund door de eigenaar. Het merk Worx bestaat sinds 2004 en omvat:

 • heggenscharen
 • maaimachine
 • grasmaaier
 • bladblazer

en vele andere hulpmiddelen.

Wat onderscheidt Worx heggenscharen?

Bovenal zijn er 3 punten die kenmerkend zijn voor Worx heggenscharen:

 • breed assortiment
 • Robuustheid en betrouwbaarheid
 • waar voor je geld

Het assortiment omvat heggenscharen voor bijna elke toepassing.

Elektrische heggenscharen

De apparaten worden gevoed door netsnoeren. Ze zijn licht en krachtig. De gebruiksduur is niet beperkt. De actieradius, die wordt beperkt door de lengte van de kabel, is een nadeel. Voor het gebruik van de apparaten is een netaansluiting nodig.

Elektrische heggenscharen zijn zeer geschikt als uw tuin direct aan het huis grenst of als u een stroomaansluiting in de tuin heeft.

Accu heggenscharen

Ze hebben het grote voordeel dat ze onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Je kunt overal met ze samenwerken. De apparaten zijn gebruiksvriendelijk (geen verwarde kabels), stil en milieuvriendelijk, met als nadelen lagere prestaties en beperkte batterijduur.

Snoerloze heggenscharen zijn aan te raden als je geen elektriciteit in je tuin hebt of als je de voorkeur geeft aan handig snoerloos werken.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar je op moet letten bij het kopen van een Worx heggenschaar

 • De batterijcapaciteit: Niet alleen de spanning is bepalend voor de prestaties van een accu, maar ook de capaciteit. Het wordt gemeten in ampère-uren, afgekort Ah. Voor regelmatig tuinieren moet de accu een capaciteit hebben van minimaal 2,0 Ah – 3,5 Ah. Sommige batterijen zijn zelfs nog krachtiger.
 • Het gewicht: Met dit criterium scoren Worx heggenscharen in vergelijking met de producten van andere fabrikanten. Een voorbeeld hiervan is een model dat is uitgerust met een 60 cm lang zwaard en een 40 V batterij, maar toch slechts 1,5 kg weegt. Heggen snoeien is eenvoudig!
 • De lengte van het zwaard: Net als bij een kettingzaag wordt het blad van een heggenschaar ook wel een zwaard genoemd en wordt de lengte gemeten in centimeters. De meeste Worx heggenscharen hebben messen van ca. 50 cm lang. Hierdoor zijn ze geschikt voor middelgrote hagen. Wil je bredere heggen snoeien, kies dan voor een model met een lang zwaard, bijvoorbeeld 60 cm lang.
 • De snijdikte: Deze waarde wordt gemeten in millimeters. Het geeft de maximale sterkte aan van de takken die gemakkelijk door de Worx heggenschaar kunnen worden gesnoeid. Als je de heggenschaar nodig hebt om grote heggen te snoeien, kies dan een apparaat met een snijdikte van 25 – 29 mm. Een snijdikte van 15 – 19 mm is voldoende voor de normale verzorgingssnede en een lichte vormsnede.

Veelgestelde vragen over Worx heggenscharen

Welke Worx heggenschaar is de juiste?

Accugereedschappen zijn in de praktijk erg populair omdat ze comfortabel, autonoom werken mogelijk maken. Voor de meeste tuinen is een accu-heggenschaar met een mes van ca. 50 cm lang en een accu met een 2,5 – 3,0 Ah accu het juiste gereedschap.

Waar kunt u Worx-heggenscharen kopen?

De apparaten worden verkocht in verschillende bouwmarkten. Het is echter het beste om het te kopen bij een gerenommeerde online winkel. Daar heeft u de keuze uit meerdere modellen en kunt u op uw gemak de productdetails bekijken. Bovendien zijn de prijzen heel gemakkelijk te vergelijken. U heeft toegang tot de meningen van andere kopers en kunt door de goede informatie de juiste aankoopbeslissing nemen.

Worden Worx-heggenscharen aanbevolen?

Hoewel het merk Worx in Duitsland nog weinig bekend is, groeit het aantal tevreden kopers gestaag. De apparaten worden gekenmerkt door eerlijke prijzen met goede prestaties, robuuste constructie en een laag gewicht.