Wellness-tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

De droom van een eigen wellness-tuinhuis is voor velen een ontspannend idee. Wie daarvoor kiest, kan zijn eigen paradijsje in de tuin creƫren. Het aanbod aan wellness-tuinhuizen is tegenwoordig echter erg groot, waardoor het niet zo eenvoudig is om het juiste model te vinden. Met welke aspecten moet rekening worden gehouden bij het nemen van een aankoopbeslissing? En welke wellness-tuinhuizen zijn in het bijzonder aan te raden?

  • De uitrusting en het comfort van een wellness tuinhuis zijn beduidend hoger dan in een conventioneel tuinhuis. Zo is er bijvoorbeeld een sauna, een stoombad of een infraroodcabine. Daarnaast hebben veel wellness-tuinhuizen een open haard, een keuken en een badkamer. Zo kunt u ook bij slecht weer heerlijk ontspannen en genieten van uw verblijf in het tuinhuisje.
  • Als het gaat om de stabiliteit van een wellness-tuinhuis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de fundering voldoende stabiel is. Daarnaast moet de constructie voldoende veerkrachtig zijn om weer en wind te weerstaan.
  • Koop een wellness-tuinhuis, want het geeft je de mogelijkheid om even uit het stressvolle leven van alledag te komen en je ziel te laten bungelen. Daarnaast kunt u ook overnachtende gasten verwelkomen in een wellness tuinhuis en hen een fijn verblijf aanbieden.

De 5 beste wellness tuinhuizen

Gids: Koop het juiste wellness-tuinhuismodel

Bij het kopen van een wellness tuinhuis zijn er een aantal aandachtspunten. Zodat ook u het juiste wellness-tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een wellness tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over wellness tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een wellness tuinhuis hangt van veel factoren af. De belangrijkste zijn het type tuinhuis, de benodigde oppervlakte en de lokale omstandigheden. Houd er bij het maken van uw keuze rekening mee dat het tuinhuisje niet alleen dient als een oase van rust, maar ook als toevluchtsoord bij slecht weer of om te tuinieren. Kortom, hoe groter het tuinhuis, hoe meer bruikbare ruimte er beschikbaar is. Let daarom bij het kopen van een wellness tuinhuis op dat er voldoende ruimte is. Tuinhuismaten tussen de 16 en 20 vierkante meter zijn ideaal. Voor zeer grote percelen kan ook een groter model worden overwogen. Bij het kiezen van de locatie moet er rekening mee worden gehouden dat het tuinhuis niet te dicht bij huizen en andere gebouwen mag staan. Anders zouden de buren het wellness-tuinhuis als hinderlijk kunnen ervaren.

snijlengte

Wellness tuinhuis van hout Een wellness tuinhuis van hout straalt comfort en natuurlijkheid uit. Het is niet zo weerbestendig als een metalen tuinhuisje, maar des te mooier om naar te kijken. Hout past bij bijna elk tuinlandschap en is uitstekend te combineren met andere materialen. Bovendien is het relatief goedkoop en gemakkelijk te verwerken. Wellness tuinhuisje van metaal Een wellness tuinhuisje van metaal is zeer weerbestendig en duurzaam. Het is wat duurder dan een houten tuinhuisje, maar het is ook erg robuust. Metaal past in elk tuinlandschap en is perfect te combineren met andere materialen. Glazen wellness-tuinhuis Een glazen wellness-tuinhuis is zeer elegant en modern. Hoewel het erg duur is, is het ook zeer weerbestendig. Glas past bij elk tuinlandschap en is perfect te combineren met andere materialen.

veiligheid

Een wellness tuinhuis moet stabiel staan, anders kan het door weer en wind beschadigd worden. Let daarom bij het kopen op goed vakmanschap en robuuste materialen. Daarnaast dient het wellness tuinhuis een goede stabiliteit te hebben zodat het niet omvalt.

gewicht

Het ontwerp van een wellness tuinhuis moet passen bij de stijl van de tuin. Er zijn wellness tuinhuizen in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld als blokhut, als Scandinavisch vakwerkhuis of als mediterraan landhuis. Bij het kiezen van het ontwerp moet ook rekening worden gehouden met het materiaal. Natuurlijk zien wellness-tuinhuizen van hout of steen er veel mooier uit dan wellness-tuinhuizen van kunststof.

prestatie

De vorm van het dak is een belangrijk aankoopcriterium voor een wellness tuinhuis. De meeste Wellness tuinhuizen hebben een zadeldak, dat ziet er goed uit en is zeer stabiel. Maar er zijn ook wellness tuinhuizen met een lessenaarsdak of een schilddak. Het lessenaarsdak is zeer vlak en het schilddak heeft een zeer fraaie uitstraling. Beide dakvormen zijn zeer stabiel.

Prijs

Wellness tuinhuizen zijn er in verschillende prijsklassen. Reken op zo’n 1.000 euro voor een eenvoudig model met slechts een paar extra’s. Ook voor een luxe model met veel extra’s kun je enkele duizenden euro’s uitgeven. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over welke apparatuur het wellness tuinhuis moet hebben voordat je het koopt.

FAQ

De beste aanbiedingen: