Vierkante tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Een vierkant tuinhuis kopen is een belangrijke beslissing waar goed over nagedacht moet worden. Niet alleen moet je nadenken over de grootte van het huis, ook de uitrusting is cruciaal. In deze gids kom je alles te weten over vierkante tuinhuizen.

  • Een vierkant tuinhuis kenmerkt zich door het feit dat het vierkant is. De zijlengte is gelijk aan de hoogte. Het heeft ook een schuin dak.
  • Vierkante tuinhuizen zijn bijzonder stabiel als ze van hout zijn. Let er daarom bij een aankoop op dat het huis van stevig hout is gemaakt. Daarnaast mag het tuinhuis niet te groot zijn, anders kan het instabiel worden.
  • Een vierkant tuinhuisje is doorgaans stabieler dan een rechthoekig tuinhuisje. Het is ook gemakkelijker te vormen omdat u hoeken niet hoeft af te ronden.

De 5 leukste vierkante tuinhuizen

Gids: Koop het juiste vierkante tuinhuismodel

Bij het kopen van een vierkante tuinschuur zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u de juiste vierkante tuinberging kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een vierkant tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over vierkante tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een vierkant tuinhuis is afhankelijk van de uitrusting en persoonlijke wensen. In principe kan een vierkant tuinhuis tussen de 8 en 16 vierkante meter zijn. Houd bij het maken van uw keuze rekening met hoeveel ruimte u ter beschikking heeft en welke kamers het tuinhuis moet hebben.

snijlengte

Tuinhuisje van hout Tuinhuisje van metaal Tuinhuisje van kunststof Tuinhuisje van glas Tuinhuisje van steen Tuinhuisje van beton Bij het kopen van een vierkant tuinhuisje moet je zeker op het materiaal letten. De meeste modellen tuinhuisjes zijn gemaakt van hout. Hout is een natuurproduct waardoor het niet alleen makkelijk te verwerken is, maar ook nog eens een natuurlijke uitstraling heeft. Het is echter ook gevoeliger voor de elementen dan andere materialen. Tuinhuisje van metaal Metaal is een extreem robuust materiaal en daarom zeer geschikt voor tuinhuismodellen die buiten staan. Het is ook corrosiebestendig en vervormt niet. Metaal is echter ook relatief zwaar, wat het opzetten bemoeilijkt. Kunststof tuinhuisje Kunststof is een licht en duurzaam materiaal dat zeer geschikt is voor modellen tuinhuisjes die bedoeld zijn om buiten te staan. Het is ook weerbestendig en UV-bestendig. Kunststof is echter niet zo stabiel als andere materialen. Tuinhuisje van glas Glas is een oersterk materiaal dat ook nog eens warmte isoleert. Het is echter ook zeer gevoelig voor beschadiging. Tuinhuisje van steen Steen is een oersterk materiaal dat ook nog eens isoleert tegen hitte. Het is echter ook zeer gevoelig voor beschadiging.

veiligheid

Een vierkant tuinhuis moet bijzonder stabiel zijn om te voorkomen dat het omvalt. Daarnaast moet het materiaal van hoge kwaliteit zijn om een ​​lange levensduur te garanderen.

gewicht

Let bij het kopen van een vierkant tuinhuis op de vormgeving. Er zijn modellen met een schuin dak, een lessenaarsdak of een schilddak. De daken kunnen gemaakt zijn van shingles, metaal, bitumen of kunststof. Bij het ontwerpen van het huis moet men ook letten op de ramen en deuren. Ze kunnen bijvoorbeeld uitgevoerd worden in een hout- of witlaklook.

prestatie

Een vierkant tuinhuis heeft de vorm van een rechthoekig vierkant. Er zijn modellen met een zadeldak, een lessenaarsdak of een plat dak. De vorm van het dak is bepalend voor de uitstraling van het tuinhuis en moet passen bij de stijl van de tuin. Bij het kiezen van het dak moet er ook rekening mee worden gehouden dat sneeuwbelasting en harde wind problemen kunnen veroorzaken.

Prijs

Een vierkant tuinhuis kost tussen de 1.000 en 5.000 euro, afhankelijk van de grootte en uitrusting. Let er bij de aankoop op dat de woning wind- en weerbestendig is en een redelijke vloer heeft. Hoewel hout goedkoop is, moet het regelmatig worden geverfd om verwering te voorkomen. Kunststof is onderhoudsvriendelijk en onderhoudsvrij, maar ook duurder.

FAQ

Wat is de beste vierkante tuinschuur?

Het beste vierkante tuinhuis is waarschijnlijk het model van 3×3 meter. Het biedt voldoende ruimte voor tuingereedschap, planten en andere gebruiksvoorwerpen en is bovendien relatief goedkoop. Bij de keuze moet er echter op worden gelet dat het tuinhuis voldoende stabiel is en bestand is tegen weer en wind.

Hoeveel vierkante meter moet een vierkant tuinhuis zijn?

Een vierkant tuinhuis moet een vloeroppervlak hebben van ongeveer vier vierkante meter.

De extra’s die worden aanbevolen voor een vierkant tuinhuis zijn onder andere een aanbouw zodat u uw tuinhuis ook als woon- of werkruimte kunt gebruiken. Let ook op een goed dak dat u beschermt tegen weer en wind. Een ander extraatje dat de moeite waard is, is een vloer die uw tuinhuis een huiselijke sfeer geeft.

De beste aanbiedingen: