Tuinhuiskeukentest: de 5 beste in vergelijking

Tuinhuiskeukens worden steeds populairder. Het biedt veel voordelen en is erg praktisch. Maar welke tuinhuiskeuken past bij jou? We hebben de beste modellen voor je getest.

  • Een tuinhuiskeuken is een keuken die in een tuinhuisje of andere buitenvoorziening is geïnstalleerd. Het heeft een fornuis, een koelkast en ander keukengerei dat u nodig heeft om maaltijden te bereiden. Een keuken in een tuinhuisje is ideaal als u graag buiten eet.
  • Let bij het kopen van een tuinhuiskeuken op een goede stabiliteit, aangezien deze buiten staat. Daarnaast moet er aandacht worden besteed aan goed vakmanschap zodat de keuken lang meegaat.
  • Een tuinschuurkeuken is een praktische toevoeging aan een tuinschuur. Hiermee kunt u buiten koken en eten. Het is ook een fijne plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht.

De 5 beste tuinhuisjes keuken

Gids: Koop het juiste model tuinhuiskeuken

Bij het kopen van een tuinhuis keuken zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zodat ook jij de juiste tuinhuiskeuken kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuiskeuken voor dikke takken, kijk dan eens naar ons artikel over tuinhuiskeukens voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een tuinhuis keuken kan variëren. Het moet echter groot genoeg zijn om voldoende ruimte te hebben voor een fornuis, een koelkast, een gootsteen en een eethoek. Zorg er bij aankoop voor dat de keuken ook een luchtafvoeraansluiting heeft zodat de keuken niet te warm wordt.

snijlengte

Tuinhuiskeukens zijn er in verschillende materialen. De meeste tuinhuiskeukens zijn gemaakt van hout. Er zijn echter ook modellen van kunststof of metaal. Bij het kiezen van het juiste materiaal is het belangrijk om de voor- en nadelen af ​​te wegen. Hout is een natuurlijk materiaal en heeft een warme uitstraling. Het is stevig en duurzaam. Houten keukens zijn makkelijk om mee te werken en zijn er dan ook in veel verschillende uitvoeringen. Hout is echter gevoelig voor ongedierte en vocht. Kunststof is een robuust en onderhoudsvriendelijk materiaal. Het is UV-bestendig, dus het kan ook buiten worden gebruikt. Kunststof keukens zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Kunststof is echter gevoelig voor warmte en kou. Metaal is een sterk en duurzaam materiaal. Het is corrosiebestendig en kan daarom ook buiten worden gebruikt. Metalen keukens zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Metaal is echter gevoelig voor warmte en kou.

veiligheid

Bij het kopen van een tuinhuiskeuken moet bijzondere aandacht worden besteed aan stabiliteit. De keuken moet zo wind- en weerbestendig mogelijk zijn en ook bij slecht weer niet omvallen. Bovendien moet de keuken stevig staan, zodat hij bij de minste wind niet omvalt.

gewicht

Een tuinhuiskeuken moet visueel worden aangepast aan een echte keuken. Het moet bijvoorbeeld een fornuis, een koelkast en een gootsteen hebben. Daarnaast moet het ontwerp passen bij de stijl van het tuinhuis.

prestatie

Een tuinhuiskeuken moet een plat dak hebben dat bestand is tegen regen en sneeuw. Een zadeldak wordt niet aanbevolen, omdat water de constructie kan binnendringen en schimmelgroei kan bevorderen.

Prijs

Een tuinhuiskeuken kan relatief duur zijn. Voordat je iets koopt, moet je goed nadenken over de functies en apparatuur die je wilt dat de keuken heeft. Als je op zoek bent naar een goedkope keuken die alleen bedoeld is voor incidenteel gebruik, kijk dan eens rond in de verschillende bouwmarkten. Vaak worden hier keukens aangeboden die niet aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen, maar wel voldoende zijn voor basisgebruik. Wil je echter een hoogwaardige keuken voor je tuinhuisje, dan moet je wat dieper in de buidel tasten. Hier loont het de moeite om in speciaalzaken naar een geschikt model te zoeken.

FAQ

De beste aanbiedingen: