Tuinhuisje voor moestuintest: de 5 beste in vergelijking

Volkstuinen zijn erg populair in Duitsland. De kleine tuinen bieden veel ruimte voor kinderen om te spelen en ravotten, maar ook voor volwassenen om te ontspannen. Veel volkstuineigenaren kiezen er ook voor om een ​​tuinhuis te bouwen om in te slapen, te eten of gewoon te genieten van de zon. Maar welk tuinhuis is nu het juiste voor een volkstuin? Wij hebben de beste tuinhuisjes voor volkstuinen voor u samengesteld.

  • Tuinhuisjes voor volkstuinen zijn meestal kleiner en hebben vaak een puntdak. Ze zijn perfect voor het opbergen van tuingereedschap of andere gebruiksvoorwerpen.
  • Allereerst is het belangrijk dat het tuinhuis weerbestendig is en bestand is tegen weer en wind. Let ook op de stabiliteit zodat het tuinhuis niet omvalt bij een storm. Een winddichte standaard is daarom bijzonder belangrijk. Daarnaast moet het tuinhuisje zo eenvoudig mogelijk te monteren zijn, zodat ook leken er gebruik van kunnen maken.
  • De meeste mensen kopen een tuinhuisje om als volkstuintje te gebruiken. In dit geval kunt u het tuinhuis gebruiken als onderkomen om te tuinieren of als opbergruimte voor tuingereedschap. Ook bij slecht weer is het een goede plek om te verblijven.

De 5 beste tuinhuisjes voor volkstuinen

Adviseur: Koop het juiste tuinhuisje voor volkstuinmodellen

Bij het kopen van een tuinhuisje voor een volkstuin zijn er een aantal aandachtspunten. Zodat ook u het juiste tuinhuis voor volkstuinen kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Zoek je een volkstuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over volkstuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een tuinhuisje voor volkstuinen is afhankelijk van het perceeloppervlak. Het tuinhuisje mag niet te klein zijn, anders is er niet genoeg ruimte om te werken of op te bergen. Anderzijds mag het tuinhuis niet te groot zijn, anders gaat er te veel ruimte verloren. De ideale grootte is tussen de 6 en 8 vierkante meter.

snijlengte

Bij het kopen van een tuinhuisje voor een volkstuin moet je letten op het materiaal. Er zijn tuinhuisjes van hout, metaal of kunststof. De meeste houten modellen zijn gemaakt van vuren of grenen. Ze zijn van goede kwaliteit en relatief goedkoop. Hout is echter gevoelig voor weersinvloeden en moet daarom regelmatig worden geverfd. Metalen tuinhuisjes zijn zeer duurzaam en roesten niet. Ze zijn echter relatief duur. Tuinhuisjes van plastic zijn goedkoop, maar niet erg duurzaam.

veiligheid

Als je een tuinhuisje koopt voor je volkstuin, let dan op de stabiliteit. Het tuinhuis moet wind- en waterdicht zijn en bestand zijn tegen slecht weer. Het moet ook goed gemaakt zijn en voldoende ramen hebben om ook bij slecht weer voldoende licht het huis binnen te laten.

gewicht

Bij het kopen van een tuinhuisje voor een volkstuin zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Het ontwerp van het huis speelt hierin een cruciale rol, het moet namelijk passen bij de stijl van de tuin. Er zijn tuinhuizen in veel verschillende uitvoeringen, van het klassieke houten huis tot het moderne glazen huis. Bij het kiezen moet je er ook voor zorgen dat het huis aan de behoeften voldoet. Zo zijn er modellen met een geïntegreerd zitje of met een ruime dakoverstek voor beschutting bij slecht weer.

prestatie

Het dak van een tuinhuisje voor volkstuinen kan plat of schuin zijn. Bij het kiezen van de vorm van het dak moet er rekening mee worden gehouden dat een plat dak beter bestand is tegen weer en wind dan een hellend dak. Sterke wind kan turbulentie veroorzaken aan de rand van het dak, wat leidt tot meer warmteverlies. Bij slecht weer verzamelt het water zich op een schuin dak langer en kan het in het ergste geval het tuinhuis binnendringen.

Prijs

Een tuinhuisje voor volkstuinen kan variëren in grootte en uitrusting. Prijzen kunnen variëren van ongeveer 500 euro tot 3.000 euro. Let er bij de aankoop op dat het tuinhuis weerbestendig is en voldoende bescherming biedt tegen weer en wind.

FAQ

De beste aanbiedingen: