Tuinhuis zonder vloertest: de 5 beste in vergelijking

Een tuinhuis zonder vloer is een goede keuze als je houtsnippers of andere vuildeeltjes wilt vermijden. Daarnaast is zo’n tuinhuis meestal makkelijker in elkaar te zetten. In deze gids leer je waar je op moet letten bij het kopen van een tuinhuis zonder vloer.

  • Een tuinhuisje zonder vloer is een tuinhuisje dat niet op de grond staat maar op palen staat.
  • Bij het kopen van een tuinhuis moet je zeker letten op de stabiliteit. Vooral bij grotere modellen is een stabiele basis belangrijk, anders staat het tuinhuisje niet stabiel en kan het beschadigd raken door weer en wind. Een stevige ondergrond, bijvoorbeeld beton, is ideaal. Een tuinhuis op palen is ook een goede keuze als de grond niet stabiel genoeg is.
  • Let er bij het kopen van een tuinhuis op dat deze geen vloer heeft. Want een tuinhuis zonder vloer is veel makkelijker te bouwen. Bovendien is het gemakkelijker schoon te maken, omdat je het vuil gewoon uit het huis kunt schudden.

De 5 beste tuinhuizen zonder vloer

Gids: Koop het juiste tuinhuis zonder vloermodel

Bij het kopen van een tuinhuis zonder vloer zijn er een aantal punten waar u op moet letten. Zodat ook jij het juiste tuinhuis zonder vloer kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Zoek je een tuinhuis zonder vloer voor dikke takken, kijk dan eens naar onze post over tuinhuisjes zonder vloer voor dikke takken.

snijdikte

Een tuinhuis zonder vloer mag niet groter zijn dan ongeveer 2×2 meter zodat het gemakkelijk te vervoeren en op te zetten is. Ook de conditie van de ondergrond speelt een rol: als deze te oneffen is, moet een extra grondplaat worden gebruikt. Anders kan het tuinhuis gaan wiebelen en wegglijden.

snijlengte

Als u een tuinhuis zonder vloer wilt kopen, moet u ervoor zorgen dat het materiaal weerbestendig is. Hout is bijvoorbeeld niet erg weerbestendig en mag daarom niet gebruikt worden voor een tuinhuisje zonder vloer. Er zijn echter ook weerbestendige materialen zoals PVC of aluminium die geschikt zijn voor een tuinhuisje zonder vloer.

veiligheid

Het tuinhuis moet een goede stabiliteit hebben om weer en wind te weerstaan. Daarnaast dient er een fundering te zijn waarop het tuinhuis staat. De fundering dient zo vlak mogelijk te zijn om te voorkomen dat het tuinhuis wegglijdt.

gewicht

Bij het kopen van een tuinhuis moet je letten op het ontwerp. Er zijn verschillende versies, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Zo is het mogelijk om een ​​tuinhuis van hout te kopen. Deze is zeer stabiel en goed geïsoleerd. Bovendien ziet het er erg mooi uit. Het is echter ook erg gevoelig en vereist regelmatige zorg. Een tuinhuis van metaal is niet zo stabiel als een houten huis, maar is wel zeer weerbestendig en roest niet. Ook zijn er tuinhuisjes van kunststof, die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn echter niet zo stabiel als andere varianten.

prestatie

De vorm van het dak is een belangrijk criterium bij de aankoop van een tuinhuis zonder vloer. Er zijn tuinhuisoverkappingen die zijn uitgevoerd in de vorm van een schuin dak of een lessenaarsdak. Een zadeldak heeft een relatief platte dakhelling, terwijl een lessenaarsdak een steilere helling heeft. Beide daktypes hebben voor- en nadelen. Een schuin dak staat wat stabieler in de wind, terwijl een lessenaarsdak meer licht in de tuinschuur laat.

Prijs

Afhankelijk van de grootte en uitrusting kan een tuinhuis zonder vloer tussen de 1.000 en 5.000 euro kosten. Wil je zelf zo’n tuinhuis bouwen, dan heb je naast het huis ook een geschikte ondergrond nodig. Dit zit al in een kit.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een tuinhuis zonder vloer?

Een tuinhuis zonder vloer heeft als voordeel dat het lichter is en sneller op te zetten en af ​​te breken. Bovendien kun je hem op verschillende locaties neerzetten omdat er geen fundering voor nodig is.

Wanneer is een tuinhuis zonder vloer zinvol?

Een tuinhuisje zonder vloer heeft zin als het op een onstabiele ondergrond staat. Bijvoorbeeld op weilanden, op het gazon of op zandgrond.

Welke modellen zijn er zonder bodem?

Tuinhuismodellen zonder vloer zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er modellen waarbij het frame van hout is en de dakshingles zijn bevestigd. Bij andere modellen wordt eerst het dak op het frame geplaatst en daarna de zijpanelen. De meeste bodemloze modellen hebben geen fundering nodig.

De beste aanbiedingen: