Tuinhuis voor een kleine tuintest: de 5 beste in vergelijking

Als je een kleine tuin hebt, wil je die natuurlijk optimaal benutten. Vooral in de zomermaanden is het fijn om buiten te zijn en te ontspannen. Iedereen die een tuinhuis heeft, kan deze ook in de herfst en winter gebruiken. Maar welk tuinhuis is geschikt voor kleine tuinen? We laten de beste modellen zien.

  • Tuinhuis voor kleine tuin is relatief klein en heeft weinig ruimte. Het is grotendeels gemaakt van hout en heeft een puntdak.
  • Bij het kopen van een tuinhuis voor een kleine tuin moet u ervoor zorgen dat deze stabiel genoeg is om weer en wind te weerstaan. Ook moet er rekening mee worden gehouden dat het tuinhuis niet te groot is, anders wordt het verwarrend in de kleine tuin.
  • Voor een kleine tuin moet je een tuinhuis kopen omdat het veel ruimte biedt. Het is ideaal voor het opbergen van tuingereedschap, fietsen of andere dingen die niet nodig zijn in de tuin. Het is ook een perfecte plek om je te verstoppen bij slecht weer.

De 5 beste tuinhuizen voor kleine tuinen

Gids: Koop het juiste tuinhuis voor een klein tuinmodel

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van een tuinhuisje voor een kleine tuin. Zodat ook jij het juiste tuinhuis voor een kleine tuin kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een klein tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over kleine tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

Bij het kopen van een tuinhuisje moet u er zeker van zijn dat deze bij uw eigen tuin past. Het tuinhuis mag niet te groot zijn, anders is er geen ruimte in de tuin. Ook is het belangrijk dat de maat van het tuinhuis bij de tuin past, zodat het er niet als een vreemd object uitziet.

snijlengte

Bij het kopen van een tuinhuisje voor een kleine tuin moet je letten op het materiaal waarvan het gemaakt is. Tuinhuisjes van hout of kunststof zijn geschikt voor kleine tuinen, metalen tuinhuisjes voor grotere tuinen. Houten of kunststof tuinhuisjes zijn meestal vrij goedkoop, terwijl metalen tuinhuisjes iets duurder zijn.

veiligheid

Een tuinhuisje voor een kleine tuin moet bijzonder stabiel zijn en bestand zijn tegen weer en wind. Er zijn verschillende bouwmethoden, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Zo is een tuinhuisje van hout erg stabiel, maar ook erg zwaar. Een tuinhuis van metaal is erg licht, maar niet zo stabiel. Bij het maken van de selectie moet daarom individueel worden besloten welke bouwmethode de beste is.

gewicht

Een tuinhuisje voor een kleine tuin kan in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Er zijn modellen met een schuin dak, maar er zijn ook modellen met een plat dak. Bij de aankoop moet u ervoor zorgen dat het dak een voldoende dakhelling heeft om regen en sneeuw af te voeren. Daarnaast moet het huis zoveel mogelijk worden beschermd tegen de wind, zodat het niet beschadigd raakt bij een storm.

prestatie

Een tuinhuisje voor een kleine tuin moet een zadeldak hebben. Zo heb je binnen genoeg ruimte om echt alles te kunnen huisvesten wat je nodig hebt voor je tuin.

Prijs

De prijsklasse voor tuinhuisjes voor kleine tuinen is groot. Er zijn al modellen vanaf een paar honderd euro, maar de kwaliteit is meestal navenant laag. Voor een kwalitatief hoogwaardige tuinschuur met de juiste afwerking moeten tuinliefhebbers rekening houden met een prijs van rond de 1.000 euro.

FAQ

De beste aanbiedingen: