Tuinhuis met hellend dak test: de 5 beste in vergelijking

Er is een grote keuze aan tuinhuizen. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een tuinhuis met een schuin dak? We laten de voor- en nadelen van tuinhuizen met schuine daken zien en geven tips waar je op moet letten bij het kopen.

  • Een tuinhuis met een schuin dak kenmerkt zich doordat het een dak heeft dat niet evenwijdig aan de grond loopt, maar schuin omhoog loopt.
  • Wanneer u een tuinhuis met een schuin dak koopt, moet u ervoor zorgen dat het stabiel genoeg is om weer en wind te weerstaan. Zorg er ook voor dat het dak voldoende beschermd is tegen water.
  • Een tuinhuisje met een schuin dak heeft als voordeel dat het veel ruimte biedt omdat het breder is dan een tuinhuisje met een plat dak. Bovendien is het beschermd tegen nat worden bij regen en sneeuw doordat het water wegloopt.

De 5 beste tuinhuizen met een schuin dak

Gids: Koop het juiste tuinhuis met schuin dak model

Bij het kopen van een tuinhuisje met een schuin dak zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u het juiste tuinhuis met schuin dak kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuisje met een schuin dak voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over tuinhuisjes met een schuin dak voor dikke takken.

snijdikte

Het tuinhuis met schuin dak is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De standaardmaat is ongeveer 3 x 4 meter, maar er zijn ook grotere en kleinere modellen. Let er bij de keuze op dat het tuinhuis voldoende ruimte biedt om te werken en te ontspannen.

snijlengte

Let bij het kopen van een tuinhuis met een schuin dak op het materiaal. Het dak kan van hout, metaal of kunststof zijn. Bij een tuinhuis van hout moet er op gelet worden dat het hout goed geïmpregneerd is zodat het beschermd is tegen weersinvloeden. Bij een metalen tuinhuisje is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het metaal zodat het niet gaat roesten. Bij een tuinhuisje van kunststof moet gelet worden op de stabiliteit van het materiaal.

veiligheid

Een tuinhuis met een schuin dak moet zeer stabiel staan, anders kan het bij storm of wind gemakkelijk omvallen. Zorg er daarom voor dat het tuinhuisje voldoende stabiel staat en dat de ankers goed vastzitten. De dakconstructie moet ook stevig gebouwd zijn en niet gemakkelijk kapot gaan.

gewicht

Een tuinhuis met schuin dak kan een eenvoudig dak hebben dat uit twee gelijke zijden bestaat of een gebogen dak dat van de ene naar de andere kant taps toeloopt. Let er bij de aankoop op dat het dak voldoende stabiel is en bestand is tegen wind en regen. Daarnaast moet het dak passen bij het tuinhuis en passen in het totaalbeeld.

prestatie

Het dak van een tuinhuisje met een schuin dak kan ofwel over het hele oppervlak ofwel alleen aan de zijkanten worden gestort. De schuin aflopende dakvorm heeft als voordeel dat regenwater beter kan weglopen, waardoor het tuinhuis minder gevoelig is voor aantasting door vocht. Een hellend dak ziet er ook chiquer uit dan een plat dak.

Prijs

Tuinhuizen met een schuin dak kosten doorgaans meer dan tuinhuizen zonder zadeldak. Daarom moet vóór de aankoop goed worden afgewogen of de meerkosten voor het schuine dak gerechtvaardigd zijn.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een tuinhuisje met een schuin dak?

Een tuinhuisje met een schuin dak heeft als voordeel ten opzichte van een tuinhuisje met een plat dak dat het minder water opneemt als het regent. Bovendien is het windbestendiger.

Wanneer is een tuinhuis met een schuin dak de juiste keuze?

Een tuinhuisje met een schuin dak is de juiste keuze als je veel ruimte in de tuin hebt en een inloopschuur nodig hebt. De schuine daken bieden meer ruimte binnen en zijn beter beloopbaar. Zelfs bij sneeuw en regen is het huisje met het schuine dak beter beschermd.

Welke modellen zijn er van tuinhuisjes met schuin dak?

Er zijn verschillende modellen tuinhuisjes met schuine daken. Enerzijds zijn er de varianten met een symmetrische dakvorm, waarbij beide dakhellingen identiek zijn. Aan de andere kant zijn er versies met verschillende dakhellingen, waarbij de ene helling beduidend meer uitgesproken is dan de andere. Bij deze woningen is het talud grotendeels uitgelijnd met de zijkant van het huis.

De beste aanbiedingen: