Tuinhuis met een rond dak test: de 5 beste in vergelijking

Bent u op zoek naar een tuinhuisje, dan komt u al snel modellen met een rond dak tegen. Deze hebben als voordeel dat ze bijzonder weerbestendig zijn en niet zo snel onder water komen. Lees deze gids om erachter te komen welk tuinhuis met een rond dak voor u geschikt is.

  • Tuinhuisje met rond dak is een tuinhuisje waarvan het dak een koepel vormt.
  • Bij het kopen van een tuinhuis met een rond dak moet er rekening mee worden gehouden dat de stabiliteit voldoende is. Het dak mag niet te licht naar buiten hellen, anders kan het tuinhuis gemakkelijk kantelen in de wind. Bovendien moet de constructie van het dak voldoende stabiel zijn om het gewicht van sneeuw en ijs te weerstaan.
  • Een tuinhuisje met een rond dak is praktischer omdat het regen en sneeuw beter afstoot.

De 5 leukste tuinhuizen met een rond dak

Gids: Koop het juiste tuinhuis met een rond dakmodel

Bij het kopen van een tuinhuisje met een rond dak zijn er een aantal aandachtspunten. Zodat ook u het juiste tuinhuis met rond dak kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuisje met een rond dak voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over tuinhuisjes met een rond dak voor dikke takken.

snijdikte

Bij de keuze voor een tuinhuis met een rond dak moet er rekening mee worden gehouden dat deze doorgaans kleiner zijn dan tuinhuizen met een zadeldak. De maximale grootte is ongeveer 12 vierkante meter. Voor zeer grote objecten kan het echter zinvol zijn om meerdere kleinere tuinhuizen met ronde daken te kopen in plaats van één grote.

snijlengte

Let bij het kopen van een tuinhuis met een rond dak goed op het materiaal. Er zijn verschillende materialen waar een tuinhuisje met rond dak van gemaakt kan worden. De meeste tuinhuisjes met een rond dak zijn gemaakt van hout. Hout is een natuurlijk materiaal dat een warme en gezellige indruk maakt. Het is ook zeer stabiel en duurzaam. Als alternatief zijn er ook tuinhuisjes met een rond dak van metaal. Metaal is erg sterk en stabiel. Het is ook weerbestendig en roest niet. Metaal ziet er echter erg cool en ongemakkelijk uit. Er zijn ook tuinhuisjes met een rond kunststof dak verkrijgbaar. Kunststof is een zeer licht en stabiel materiaal. Het is ook weerbestendig en roest niet. Plastic ziet er echter erg cool en ongemakkelijk uit.

veiligheid

Een tuinhuis met een rond dak moet zeer stabiel staan, anders kan het bij weer en wind gemakkelijk omvallen. Zeker bij grotere modellen is het belangrijk om voor voldoende stabiliteit te zorgen. Vooral bij tuinhuizen van hout is het belangrijk om op een degelijke constructie te letten. Daarnaast moet het dak zo winddicht mogelijk zijn om schade te voorkomen.

gewicht

Een tuinhuis met een rond dak kan er heel elegant uitzien. Daarom moet er bij het kiezen van het ontwerp vooral op worden gelet dat het huis past bij de rest van de tuin. Er zijn veel verschillende ontwerpen, elk met hun eigen charme. Vooral een tuinhuis met een rond dak in combinatie met een schuin dak is populair.

prestatie

Een tuinhuis met een rond dak kun je in verschillende dakvormen kopen. Het meest bekende type dak is het zadeldak. Verder is er nog het schilddak, het lessenaarsdak en het tentdak. Bij het kiezen van een dak moet je vooral letten op de statische eigenschappen. Bij een zadeldak is de sneeuwbelasting op het dak lager dan bij andere soorten daken. Op een schilddak is de sneeuwbelasting hoger dan op een zadeldak. Het lessenaarsdak is doorgaans windstabiel en heeft een goede isolatie. Het tentdak is het meest windgevoelige type dak.

Prijs

De prijsklasse voor een tuinhuis met een rond dak is erg groot. Voor minder dan 1.000 euro koop je een model, maar het is alleen van hout en heeft verder geen features. Voor een kwalitatief beter model met een leien dak, ramen en deuren moet je rekening houden met minimaal 3.000 euro.

FAQ

Welk tuinhuis past bij mij?

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een tuinhuis. Allereerst is het belangrijk om te beslissen of het huis moet dienen als bescherming tegen weer en wind, als berging of als overkapping voor tuinmeubelen. Als het gaat om de grootte, is het belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte er beschikbaar is en hoeveel opslagruimte nodig is. Als het om apparatuur gaat, moet rekening worden gehouden met de wensen van de eigenaar. Sommige huizen hebben al ramen en deuren, andere kunnen worden uitgerust met passende accessoires. Bij het kiezen van het materiaal moet rekening worden gehouden met de locatieomstandigheden. Zo zijn houten tuinhuizen geschikt voor buitengebruik, terwijl metalen tuinhuizen beter geschikt zijn voor binnen.

Wat kost een tuinhuisje met een rond dak?

Een tuinhuisje met een rond dak kost tussen de 300 en 500 euro, afhankelijk van de grootte en uitrusting.

Hoe groot moet mijn tuinhuisje zijn?

De grootte van het tuinhuis moet worden aangepast aan de lokale omstandigheden. Kortom, hoe groter hoe beter. Als je veel ruimte in de tuin hebt, kun je ook een groter tuinhuis bouwen. Met een vloeroppervlak van zo’n zes vierkante meter is er al genoeg ruimte voor gereedschap, tuinmeubelen en ander keukengerei. Als je minder ruimte beschikbaar hebt, kies dan voor een kleiner tuinhuis.

De beste aanbiedingen: