Tuinhuis met berging test: de 5 beste in vergelijking

Er is een grote keuze aan tuinhuizen met een berging. Welke is geschikt voor jou? We laten je zien waar je op moet letten bij het kopen. Tuinhuisjes met berging zijn ideaal voor het opbergen van tuingereedschap en keukengerei. Ze bieden ruimte voor alles wat je nodig hebt in de tuin. Bovendien beschermen ze je apparaten tegen de elementen. Als u een tuinhuis met berging wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Welke dat zijn, leest u in onze gids.

  • Een tuinhuisje met berging is bijzonder praktisch, omdat het naast het tuinhuis zelf ook een extra berging biedt. Tuinmeubelen, barbecue, tuingereedschap etc. kunnen netjes worden opgeborgen.
  • Bij het kopen van een tuinhuisje met berging moet gelet worden op de stabiliteit. Het tuinhuis moet wind- en weerbestendig zijn en de juiste statische waarden hebben. Daarnaast moet er aandacht worden besteed aan de verwerking. Het tuinhuisje moet bijvoorbeeld niet uit één stuk hout worden gemaakt, maar uit meerdere planken die aan elkaar zijn gelijmd.
  • Een tuinhuisje met berging is ideaal voor het opbergen van tuingereedschap en andere gebruiksvoorwerpen. Zo heb je alles bij de hand en hoef je niet in huis te zoeken. Daarnaast is een tuinhuis met berging ook beschermd tegen weersinvloeden.

De 5 leukste tuinhuizen met berging

4

Outsunny gereedschapsschuur, tuinhuisje, gereedschapsschuur met schuifdeur, ventilatieraam, lessenaarsdak, buiten, staal, donkergroen, 280 x 130 x 172 cm

Outsunny gereedschapsschuur, tuinhuisje, gereedschapsschuur met schuifdeur, ventilatieraam, lessenaarsdak, buiten, staal, donkergroen, 280 x 130 x 172 cm

  • Hoogwaardige afwerking: het tuinhuis is gemaakt van robuust verzinkt plaatstaal. De sterke constructie met basisring…
  • Weerbestendig: dankzij het plaatstalen dak dat extra is bedekt met PP-folie, is het tuinhuis weerbestendig en biedt …
  • Veel opbergruimte: het bruikbare interieur is meer dan 3,6 m² – veel ruimte voor uw gereedschap, fietsen en …

Gids: Koop het juiste tuinhuis met bergingsmodel

Bij het kopen van een tuinhuisje met berging zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook jij het juiste tuinhuis met berging kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuis met opberger voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over tuinhuisjes met opberger voor dikke takken.

snijdikte

Let bij het kopen van een tuinhuis op het formaat. De meeste modellen bieden voldoende ruimte voor een berging. Afhankelijk van hoeveel opslagruimte nodig is, moet het juiste model worden gekozen. Bij een groter tuinhuis kan ook een extra ruimte voor een schuur worden geïntegreerd.

snijlengte

Een tuinhuis met een berging is meestal van hout. Maar er zijn ook modellen van metaal of kunststof. De keuze aan materialen is groot, zodat voor iedere smaak het juiste tuinhuis met berging te vinden is. Bij het kiezen moet u bijzondere aandacht besteden aan de kwaliteit van het materiaal. Het tuinhuis moet zo weerbestendig mogelijk zijn en bestand zijn tegen weer en wind. Daarnaast moet het materiaal gemakkelijk schoon te maken zijn.

veiligheid

Een tuinhuis met een berging moet bijzonder stabiel zijn, omdat het vaak wordt blootgesteld aan weer en wind. Let daarom bij het kopen op de stabiliteit van het tuinhuis. Het moet niet alleen wind- en weerbestendig zijn, maar ook sneeuw- en ijsbestendig.

gewicht

Let bij het kopen van een tuinhuis met berging goed op het design. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een houtlook, andere zijn wit of antraciet. Er zijn ook verschillende maten, zodat u de ideale voor uw tuin kunt vinden. Ook moet je letten op de kwaliteit zodat het tuinhuis lang meegaat.

prestatie

Bij het kiezen van een tuinhuisje met berging moet bijzondere aandacht worden besteed aan de vorm van het dak. Er zijn vier verschillende soorten daken: hellend dak, lessenaarsdak, schilddak en plat dak. Het zadeldak is de klassieke dakvorm en wordt het meest gebruikt. Het is lang en smal en heeft aan beide uiteinden een fronton. Het lessenaarsdak is plat en breed en heeft aan beide uiteinden een puntdak. Het schilddak is hoog en breed en heeft aan beide uiteinden een puntdak. Het platte dak is plat en heeft geen puntgevel.

Prijs

Een tuinhuisje met berging is iets duurder in aanschaf dan een tuinhuisje zonder berging. De meerwaarde die het tuinhuis met berging biedt is echter enorm. Een tuinhuisje met berging is de ideale oplossing, zeker als je veel ruimte in de tuin hebt. Want hier kun je naast het tuinhuis ook je fietsen, tuingereedschap of andere spullen kwijt die je niet in huis wilt stallen. De prijs voor een tuinhuis met berging is doorgaans iets hoger dan de prijs voor een tuinhuis zonder berging.

FAQ

De beste aanbiedingen: